Bespaar op je Waterdetectie!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in uw regio! 

Waterdetectie

Waterdetectie is meer dan alleen het detecteren van ondergelopen kelders of ruimtes. Het kan heel erg belangrijk zijn voor uw woning, bedrijfsruimte of magazijn als lekken of een te hoog vochtgehalte wordt gedetecteerd. Een waterdetector wordt vaak ingezet bij industriële toepassingen. Bij een storing (waterdetectie) zal er naar de centrale een signaal worden verzonden zodat er actie ondernomen kan worden. Waterlekken (zoals bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding) zijn vaak niet direct zichtbaar omdat de leidingen verborgen liggen of omdat ze zich in een beperkt toegankelijke ruimte bevinden. Wateroverlast kan grote schade aanrichten, bijvoorbeeld aan installaties, machines, voorraden, kostbare archiefstukken en inventaris. Er zijn diverse ruimtes en situaties waar het voorkomen in een vroeg stadium van waterschade van groot belang is. 54% van de huishoudens in Nederland heeft met waterschade te maken gehad. Een lekkage in de woning met als gevolg waterschade aan vloer, muren en spullen kan u veel geld kosten en hartverscheurend zijn. Na een lekkage kost het opruimen ook nog eens veel tijd terwijl dit allemaal voorkomen kan worden door middel van waterdetectie. 

Tips en Informatie over Waterdetectie

Watermelders of ook wel lekkagemelder of waterdetector genoemd werken eigenlijk op vergelijkbare wijze als een rookmelder, alleen waarschuwen ze u niet voor rook maar voor water. Het is zeker in een land als Nederland waar het zoveel regent geen overbodige luxe om watermelders in huis te plaatsen. Er kan nog wel eens water komen op

Lees het artikel

Pagina   [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Water Detectie Systemen

Water detectie systemen hebben als primaire doel om schade ten gevolg van water te voorkomen. Er zijn verschillende soorten water detectie systemen verkrijgbaar. Waterschade-preventie voor in gebouwen vereist een detectie installatie die te vergelijken is met een inbraakalarm of een (brand) beveiliging installatie. Detecteren wordt het liefst gedaan zo dicht mogelijk bij de oorzaak of de bron. Het is immers zo hoe eerder het waterprobleem wordt gesignaleerd des te kleiner de schade is. Ongewenst water kan in principe overal optreden; een defect apparaat, lekkage via het dak, slangen die zijn losgeraakt, opkomend grondwater of terugstromend rioolwater of een gesprongen (bevroren) waterleiding. Voor iedere situatie is er een geschikt water detectie systeem te verkrijgen. 

Cavia Waterdetectie

Jaarlijks wordt er voor vele duizenden euro's schade aangericht door wateroverlast. De oorzak hiervan kan nalatigheid zijn, maar ook onvoorziene zaken zoals stijging van het grondwater, lekkage en overstromingen kunnen de boosdoener zijn. Door het plaatsen van een Cavia waterdetectie voorkomt u wateroverlast. De Cavia is snel en eenvoudig te plaatsen en signaleert bij wateroverlast direct. Met een Cavia waterdetectie is er continue bescherming tegen wateroverlast, automatische signalering en nauwkeurige detectie. Een Cavia kan worden gebruikt in combinatie met een alarmsysteem of GPS en daardoor bent u altijd direct op de hoogte. De Cavia waterdetectie is handzaam en flexibel en heeft een eenvoudige installatie. Ook is verplaatsen altijd mogelijk. Door het neutrale design is het passend in elke omgeving. 

Cavia Waterdetectie

Waterdetectie Sensor

Een waterdetectie sensor detecteert overstromingen en waterlekkage. Wanneer de onderkant van de sensor in contact komt met water als gevolg van waterschade of lekkage wordt u gewaarschuwd zodat u er op tijd bij kunt zijn en zo waterschade kan voorkomen aan uw woning. Voor nog meer doeltreffendheid zijn er zelfs waterdetectie sensors verkrijgbaar waarbij de watertoevoer op afstand kan worden afgesloten. 

Waterdetectie Sensor

Waterdetectie Lint

Een waterdetectie lint signaleert nauwkeurig water of vocht. Door middel van een watersensor die gevoelig is, in de vorm van een detectie lint kunnen er grote oppervlakten worden beveiligd. Een waterdetectie lint kan worden ingezet om ruimtes in gebouwen te beveiligen tegen wateroverlast en lekkages. Lint voor vochtdetectie kan alleen toegepast worden op plaatsen waar het altijd droog is onder normale omstandigheden. Slechts een aantal druppels water op een waterdetectie lint zijn al voldoende voor een alarmsignaal. 

Waterdetectie Lint

Waterdetector

Welke waterdetector u het beste kunt kiezen is afhankelijk van de ruimte waar deze moet komen. Er is bijvoorbeeld keuzen uit linten, kabels of matten. De beste keuze hangt af van de hoeveelheid water wordt toegelaten in een ruimte en hoe gevoelig de apparatuur in de ruimte is. Een waterdetector is eenvoudig te installeren en bevindt zich in badkamers, kelders, machinekamers, garages of elke andere ruimte van de woning die u tegen waterlekkage wilt beschermen. 

Waterdetector

Watermelder

Als het ergens lekt waarschuwt een watermelder u zo snel mogelijk zodat u direct in acte kunt komen. Een watermelder is zeker geen overbodige luxe, want vaak wordt wateroverlast te laat ontdekt omdat water naar beneden lekt. Meestal is de schade door water ook niet weinig, van grote vochtplekken in het plafond, een ondergelopen kelder, vochtkringen in de bank en opbollend laminaat. In de meeste gevallen heeft een watermelder twee of meer sensoren. Op het moment dat een sensor met water in contact komt gaat er een alarm af. Ook zijn er watermelders te koop die bij een alarm een melding via een app of domotica systeem naar uw mailadres of smartphone sturen. Zeer handig wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent. 

Secundaire preventie wordt een watermelder ook wel genoemd. Een watermelder voorkomt een lekkage niet maar waarschuwt wanneer er een lek is wel zo snel mogelijk.

Het beste kunt u een watermelder ophangen op de grond bij apparaten die lekkage kunnen voorzaken zoals de vaatwasser of wasmachine. Ook is het slim om een watermelder op te hangen bij het laagste punt in uw huis zoals de kelder omdat water altijd naar beneden lekt. 

Beste Waterdetectie Alarm

Het is lastig om aan te geven wat nou precies het beste waterdetectie alarm is omdat er ook moet worden gekeken naar de situatie waar het alarm voor gebruikt dient te worden. Neem bijvoorbeeld een slimme watersensor die is heel handig om ongewenst water te signaleren voor onder andere lekkage. Met een slimme watersensor kunt u voorkomen dat de situatie compleet uit de hand loopt en alles volledig onder water loopt. De slimme watersensor is goed in te zetten onder de gootsteen, in de kelder, onder de wasmachine en in andere riscozones. Welk water detectie alarm momenteel goed uit de test komt is de Grohe Sense Smart. Deze kan een waterlekkage in huis opsporen voordat er serieuze schade kan ontstaan. 

Honeywell Waterdetectie

De Honeywell waterdetectie is ontwikkeld om lekkages vroegtijdig te detecteren. Hiermee voorkomt u kostbare reparaties en schade. De waterdetectie van Honeywell kan eenvoudig op een plek worden geplaatst waar kans op lekkage aanwezig is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan kelders, badkamers, onder gootstenen, rond leidingen of bijkeukens. Thuis ontspannen of naar het werk op kantoor, een dagje weg of waar je ook bent de Honeywell waterdetectie laat het u weten zodra de temperatuur en vochtigheidsgraad boven of onder de ingestelde limieten komt of als er een waterlek is. 

Honeywell Waterdetectie

Vedotec Waterdetectie

Wateroverlast en lekkages is voor veel bedrijven maar ook voor woningen een bedreiging. Zeker wanneer er in het pand dure apparatuur aanwezig is. Het is bij lekkage en wateroverlast belangrijk snel gealarmeerd te worden. Dit kan met behulp van een Vedotec waterdetectie. Vedotec levert een brede range aan lekkage detectoren. De water detectoren van Vedotec kunnen op veel plekken worden gebruikt. 

Kubler Waterdetectie

Het tijdig detecteren van water is noodzakelijk om schade te voorkomen. Met een Kubler waterdetectie kunt u eenvoudig een perfecte beveiliging installeren. Met een Kubler waterdetectie is dit ook mogelijk voor grotere oppervlakten. 

Tips om waterschade te verkleinen:

- Maak geregeld de dakgoten schoon. Haal vuil en bladeren weg zodat er geen verstopping in kan ontstaan en controleer dan ook direct of er geen scheurtjes in zitten. 

- Zorg in de keuken en de badkamer voor goede kitnaden. Tussen het aanrecht en de muur, bij het bad en de wastafel. 

- Het beste kunt u geen chemische ontstoppers gebruiken. Chemicaliën in deze producten kunnen de zwakke plekken in de riolering aantasten. 

- Laat ieder jaar de waterleidingen door een loodgieter controleren. Mocht er dan iets mis zijn dan bent u er in ieder geval op tijd bij. 

Tips om waterschade te verkleinen

Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!