Menu
Deurbeveiliging Tegen Inbraak

Deurbeveiliging

Inbrekers worden met de dag handiger en hebben gemiddeld maar 30 seconden nodig om binnen te komen en 5 minuten om de woning leeg te halen. Het is belangrijk dat u niet in schijnveiligheid trapt en kiest voor de juiste deurbeveiliging. Met een goede deurbeveiliging vermindert u de kans op een inbraak met maar liefst 90%! Uit cijfers van de politie blijkt dat elk jaar 80 tot 88 duizend mensen bezoek krijgen van een inbreker. Jaarlijks is bij een op de 32 woningen sprake van een (inbraak)poging. Elke tien minuten wordt er in een woning in Nederland ingebroken en dat komt neer op per dag 144 inbraken. In elke stad, dorp en plaats komen inbraken voor. Wat dat betreft maakt het niet uit waar u woont. Iedereen die met inbraak te maken krijgt houdt er hetzelfde aan over namelijk een zeer onveilig gevoel. U kunt dit voorkomen door werk te maken van een goede deurbeveiliging. Wanneer u uw huis verlaat draait u waarschijnlijk de deuren op slot zodat ongenodigde gasten uw woning niet binnen kunnen komen. Maar is een slot wel genoeg om inbrekers écht buiten te houden? Naast binnenkomen via ramen staat inbreken via deuren op de tweede plaats.  vraag direct een gratis offerte aan voor deurbeveiliging

Tips en Informatie over Deurbeveiliging

[tcb_post_list query=”{‘paged’:1,’filter’:’custom’,’post_type’:|{|’post’|}|,’related’:|{||}|,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’3′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{||}|,’queried_object’:{‘ID’:792,’post_author’:’1′,’post_type’:’page’},’sticky’:|{||}|,’rules’:|{|{’taxonomy’:’category’,’terms’:|{|’46’|}|,’operator’:’IN’}|}|}” type=”grid” columns-d=”3″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”20″ horizontal-space-d=”20″ ct=”post_list-43456″ ct-name=”Image & Text 08″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”numeric” pages_near_current=”2″ element-name=”Post List” css=”tve-u-6082b9ee62be70″ vertical-space-m=”15″ total_post_count=”5″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”3″ featured-content=”0″ no_posts_text=”” featured-list=”tve-u-6082b9ee62bed9″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-t=”15″ disabled-links=”0″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” article-shortcode=”tcb_post_list” class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-shortcode=’tcb_post_list’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(“[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: url(“[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_categories link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ static-link='{“className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://inhuisbeveiliging.nl/category/deurbeveiliging/”,”title”:”Deurbeveiliging”,”data-css”:”tve-u-6082b9ee62bf86″,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=’tve-u-6082b9ee62bf86′ link-css-attr=”tve-u-6082b9ee62bf86″]

[tcb_post_title css=” link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ static-link='{“className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://inhuisbeveiliging.nl/garagedeur-beveiligen/”,”title”:”Garagedeur Beveiligen”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’]

[tcb_post_content size=’excerpt’ read_more=” words=’10’ css=’tve-u-6082b9ee62bfd0′]Lees het artikel[/tcb_post_list][tcb_pagination data-list=’tve-u-6082b9ee62be70′ data-type=’numeric’ data-ct=’pagination-123′ data-css=’tve-u-6082b9ee62c001′]

Pagina   [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Eerste

Previous

Next

Laatste

[/tcb_pagination]

Meer dan de helft van de inbrekers kiest om naar binnen te dringen via een deur. Alle reden dus om extra aandacht te besteden aan deurbeveiliging. Voor de meeste mensen is het erg belangrijk dat de woning als een veilige plek voelt, waar vreemden niet zomaar naar binnen kunnen dringen. Gaat u een nieuwe woning betrekken of wilt u uw huidige woning beter beveiligen. Het is in beide gevallen slim om alle toegangswegen eens goed onder de loep te nemen. Een voordeur die goed beveiligd is heeft drie goede scharnieren. Het liefst kiest u voor een meerpuntsslot met een of twee kwalitieitssterren. U draait bij dit slot de deur met een sleutel op meer plaatsen in het slot: in het midden van de deur, op ongeveer een halve meter daarboven en ook daaronder. Natuurlijk zijn er allerlei manieren om uw deur te beveiligen. Bedenk wat u handig en prettig vind en kies daarbij de juiste deurbeveiliging. Er zijn gelukkig allerlei manieren om een inbreker tijdig te ontdekken en af te schrikken. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen! 

Deurbeveiliging tegen inbraak

Onbezorgd in uw huis wonen en van huis weg kunnen gaan is erg belangrijk. Deurbeveiliging tegen inbraak is hiervoor de oplossing. Zorg er daarom voor dat de deuren van uw woning goed kunnen worden afgesloten. Producten voor de juiste deurbeveiliging zijn onder andere veiligheidssloten, veiligheidsbijzetsloten, veiligheidscilinders en veiligheidsbeslag. Om uw deur, huis en gezin te beveiligen tegen inbraak moet u investeren in uw deur. Door uw deur extra te beveiligen verhoogt u de veiligheid. Anti-inbraakstrips worden voornamelijk op achterdeuren geplaatst. Dit komt omdat de achterdeur vaak minder in het zicht is van omwonenden. Anti-inbraakstrips is een vorm van beveiliging die voorkomt dat er door inbrekers een koevoet tussen het deurkozijn en de deur kunnen krijgen, zodat het bijna onmogelijk wordt het open te breken. Anti-inbraakstrips zijn een zeer effectieve manier voor deurbeveiliging tegen inbraak. 

De achterkant van de woning is voor inbrekers vaak aantrekkelijk. Het percentage inbraken aan de achterkant van een woning is maar liefst 60 procent. Bij een achterdeur draait deze vaak naar buiten open waardoor de scharnieren ook aan de buitenkant zitten dit in tegenstelling tot een voordeur. Als de pennen makkelijk uit de scharnieren te tikken zijn dan zijn dievenklauwen onmisbaar. Dit zijn pennen van metaal die uit de deur steken aan de scharnierkant en in de metalen kommen in het kozijn vallen bij het sluiten van de deur. Kies ook bij de achterdeur voor goede verlichting net als bij de voordeur en plaats anti klim strips op de schutting.

Wanneer u denkt er alles aan gedaan te hebben voor een goede deurbeveiliging, komt de inbreker simpelweg binnen door bijvoorbeeld een ijzerdraadje door de brievenbus te steken waarmee hij vanaf de binnenkant de deur kan opendoen. U kunt brievenbusbeveiliging aanbrengen om dit te voorkomen. Zo kunnen er geen inbrekers naar binnen maar kan de post wel gewoon naar binnen komen. 

Deurbeveiliging Tegen Inbraak

deurbeveiliging kind

Wanneer het warmer wordt zetten we graag een raam of een deur open. Wanneer er kleine kinderen in huis rond lopen is een deurbeveiliging kind erg belangrijk. Sommige kinderen kopiëren wat ze van volwassenen zien en dit is begrijpelijk want dit is de manier waarop een kind leert. Zorg er voor dat een kind niet zelf zomaar een deur of een raam kan openen en dat het in huis veilig is. Er is voor elk raam of deur wel een beveiliging te koop. 

Sommige ramen en deuren kunnen met kleine kinderen riskant zijn in huis. Wilt u voorkomen dat uw kind zomaar een deur of raam kan openen of dat de kleine vingertjes zich kunnen bezeren? Het is dan handig om deur- en raambeveiliging kind aan te schaffen. 

Bij een naar binnen kiepend raam wilt u dat deze niet volledig open kan vallen. Ook wilt u niet dat deze dicht klapt met van de kleine de vingertjes ertussen. Hier zijn speciale raamsloten voor verkrijgbaar. Hiermee kunt het raam in een bepaalde stand vastzetten zodat deze niet open of dicht kan vallen. 

Ieder jaar bezoeken in Nederland en België ruim 13.000 kinderen het ziekenhuis met beknelde, gebroken, verwonde en zelfs geamputeerde vingers. U moet er niet aan denken en en dit zijn er natuurlijk veel te veel. Voorkom erger door het plaatsen van deurstrips voor de scharnierzijdes van de deur die gevaarlijk zijn. Deurstrips voorkomen dat kinderen hun vingers er tussen kunnen steken. 

Deurbeveiliging Kind

deurbeveiliging binnenkant

Voor een goede deurbeveiliging binnenkant is het belangrijk om de zwakke schakels van uw woning te vinden, ook eventueel op de bovenverdieping. Loop uw huis eens na alsof u een inbreker bent. Waar zitten de zwakke schakels van uw huis? Waar kan een inbreker makkelijk naar binnen komen? Dit zijn vaak de ramen en deuren. Daarom is het van belang dat de deurbeveiliging van goede kwaliteit zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ramen en eventueel balkondeuren op de bovenverdieping ook goed beveiligd zijn. 

Ook ramen, dakramen, lichtkoepels, schuiframen, bovenlichtjes, draai- en kiepramen kunnen met een inbraakwerende oplossing worden voorzien zoals een kierstandhouder deur. U kunt in het beveiligen van deuren nog zoveel investeren maar als uw deurkozijnen in slechte staat zijn door bijvoorbeeld kieren of houtrot dan is er nog een grote kans dat een inbreker alsnog toegang weet te verschaffen tot uw woning. Naast deurbeveiliging is het ook verstandig een tochtstrip te plaatsen hierdoor bespaart u per jaar een aanzienlijk bedrag op uw gas rekening.

deurbeveiliging buitenkant

Wanneer u denkt aan deurbeveiliging buitenkant denkt u aan goede sloten plaatsen op de deur, klinkt logisch. Maar wat is nou precies een goed slot en waar moet een slot aan voldoen om goed te zijn? SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een instantie die onafhankelijk die hang- en sluitwerk test op duurzaamheid en sterkte. Het mag sterren gaan dragen wanneer sloten voldoende inbraakwerend zijn. Hoe inbraakwerend het slot is wordt aangegeven door het aantal sterren. Het is daarom belangrijk om altijd te kiezen voor deurbeveiliging buitenkant dat van het SKG-keurmerk is voorzien. 

De meest gebruikte cilinders zijn tegenwoordig die met SKG **, deze zijn niet tegen kerntrekken bestand, een inbraakmethode die zeer populair is. Geadviseerd wordt door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKW) om kerntrekbeveiligde cilinders met beveiligingsklasse SKG *** en/of kerntrek beslag te plaatsen met een minimale uittrekkracht van 15Kn.

Cilinders die zijn voorzien van SKG*** zijn met kerntrekbeveiliging versterkt. Hierdoor zijn deze cilinders tegen de meest actuele inbraakmethodes bestand als lockpicking, kerntrekken en de klopsleutelmethode. Niet inbraakwerend is een cilinder zonder deurbeslag. Zorg er daarom altijd voor dat u uw SKG*** cilinders (minimaal) altijd met veiligheidsbeslag combineert. 

Zorg ook voor een goede deurbeveiliging van de garagedeur dit is net zo belangrijk als de rest van de deuren van uw woning. Of uw garagedeur nu een overheaddeur of een kanteldeur heeft er is altijd een geschikte deurbeveiliging garagedeur te verkrijgen. Er bestaat zelfs een garagedeurbeveiliging die u van binnen en buiten kunt bedienen. 

elektronische deurbeveiliging

Door middel van elektronische deurbeveiliging is het mogelijk om ruimten voor ongenodigde personen af te sluiten. Zo zijn er elektronische sloten en die zijn op verschillende manieren toe te passen. Deze kunnen worden ingebouwd in de deur of in het kozijn. Om deuren nog beter te beveiligen zijn sommige systemen zelfs te bedienen met software voor op de pc. Toegangscontrole dan wel deurbeveiliging is zeer belangrijk en dit is mogelijk met of zonder software. U wilt natuurlijk geen mensen op plaatsen waar deze niets te zoeken hebben. Niet in uw bedrijf maar zeker ook niet in uw woning of een centrale ruimte van een appartementencomplex. Er zijn kleine systemen verkrijgbaar voor bijvoorbeeld 1 deur maar ook voor tientallen deuren is er elektronische deurbeveiliging te verkrijgen. 

Elektronische deurbeveiliging met magneetcontacten is ook een manier om de deur extra te beveiligen. Het magneetcontact is dan verbonden met uw alarmsysteem in de woning. Wanneer er een (poging tot) inbraak is gaat het alarm af. Op elk raam of deur kan het contact worden gemonteerd. 

Elektronische Deurbeveiliging

Extra Deurbeveiliging

Met de basis deurbeveiliging zal u vast en zeker de kans op inbraken al verkleinen maar met een extra deurbeveiliging maakt u die kans nog kleiner. De technieken van inbrekers worden namelijk drastischer en ze deinzen er zeer zeker niet voor terug om voor hun buit wat te werken. Om de beveiliging van uw deur te optimaliseren kunt u kiezen voor extra deurbeveiliging. Dit doet u door gebruik te maken van de volgende technieken:

  1. 1Scharnierdievenpennen beveiligen: Om uw deur nog iets beter te beveiligen maakt u het best niet alleen gebruik van scharnieren. Om de scharnieren nog wat beter te beveiligen kunt het beste ook gebruik maken van dievenpennen. 
  2. 2Een veiligheidscilinder: Door het plaatsen van een veiligheidscilinder op de deur wordt de deur meteen extra goed beveiligd. Een veiligheidscilinder heeft meerdere sluitsystemen zodat dieven zich niet meer kunnen beroepen op de (zogeheten PICKIG tools) zoals bijvoorbeeld haakjes en andere spullen om te proberen de deur mee open te krijgen. Tevens zit er altijd een veiligheidscertificaat bij een veiligheidscilinder. Zonder dit certificaat kan er geen sleutel worden gekopieerd. 
  3. 3Insteekslot of extra oplegslot: Op de deur een extra slot kan natuurlijk nooit geen kwaad! Op het frame van de deur wordt aan de binnenkant van een deur een oplegslot bevestigd. Vervolgens wordt op het frame rondom de deur het tweede deeltje van het oplegslot geplaatst hierin kan de deur vergrendeld worden. Een extra slot dat je in de deur steekt is een insteekslot. Hiervoor moet aan de zijkant van de deur wel een extra gat worden gemaakt zodat daarin het slot gestopt kan worden. 
  4. 4Een secustrip: Voor de dieven rest dan altijd nog het grove werk: met een koevoet gewoon het slot uitbreken. Ook hiervoor is gelukkig een oplossing. Door van een hoekprofiel uit gehard staal (secustrip) gebruik te maken kan een koevoet een nachtschoot niet meer uit de deur wrikken. 
  5. 5Verlichting plaatsen bij uw voordeur: Inbrekers willen niet graag worden gezien als zij met een inbraak bezig zijn. Een goede en simpele manier van deurbeveiliging is het plaatsen van verlichting bij de voordeur. Op deze manier zet u de inbreker in het licht en dat is iets wat hij echt niet wil. U kunt kiezen voor verlichting die aangaat zodra het donker wordt en ook weer uitgaat wanneer de zon opkomt. Of u kiest voor verlichting met een bewegingssensor. Zodra er beweging plaatsvindt zal het licht pas aanspringen. 
  6. 6Een goed sleutelbeheer: Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar toch hebben veel mensen geen goed sleutelbeheer. Mensen lenen sleutels uit of aan vrienden en familie kopieën. Sleutels worden ook nog regelmatig in een bloempot of onder de deurmat verstopt voor het geval u thuiskomt en geen sleutel bij hebt. Het is zeker verstandig om een duplicaat van de sleutel aan een familielid of goede vriend te geven maar doe dit dan alleen wanneer u de persoon echt goed vertrouwd.