De Beste Sleutelkluis test 2022

Dit zijn de beste Sleutelkluizen van het moment (update november 2022)

Een sleutelkluis is een klein formaat kluis waarin men veilig meerdere sleutels kan opbergen. Sleutelkluizen zijn erg handig voor in de thuiszorg, gedeelde vakantiehuizen of andere plaatsen waar veel verschillende mensen naar binnen moeten. Met een sleutelkluis hoeven er niet steeds nieuwe sleutels bijgemaakt te worden. Voor de bejaardenzorg en de thuishulp is het erg handig als er in de buurt altijd een sleutel aanwezig is. Het is daarnaast voor de bewoners meteen een stuk veiliger. De hulpdiensten kunnen immers snel naar binnen mocht er iets gebeuren. Toch zijn er zeker meer situaties waarin gebruik wordt gemaakt van een sleutelkluis. Ze zijn bijvoorbeeld ook erg handig bij mensen met een groot gezin en op kantoor. 

Onze eerste keuze

MasterLock sleutelkluis 5401EURD

MasterLock sleutelkluis 5401EURD

Sterke punt

Deze Masterlock sleutelkluis is snel en simpel te monteren en alles voor de montage wordt bijgeleverd. De kluis is gemaakt van duurzaam materiaal en is zowel geschikt voor binnen als buiten.

Zwakke punt

Er ontbreekt een sleutelhaakje. 

Conclusie

De Masterlock is een goede keuze voor diegenen die hun sleutels veilig willen opbergen. Het is betaalbaar voor een prijs met hoge kwaliteit, en alle benodigde bevestigingsmaterialen zijn inbegrepen in dit pakket! Het product kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, dus het is perfect, waar je ook woont.

de tweede keuze

Sleutelkluis Tigioo

Sleutelkluis Tigioo

Sterke punt

De tigioo sleutelkluis is zo gemakkelijk dat zelfs kinderen hem kunnen gebruiken. Het is robuust en waterdicht, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de regen na verloop van tijd de metalen onderdelen aantast, zoals bij andere kluizen!

Zwakke punt

Een autosleutel past niet in deze sleutelkluis.

Conclusie

De sleutelkluis van Tigioo is gemaakt van stevig materiaal en kan zowel binnen als buiten geplaatst worden om de voordeursleutel in op te bergen.
Het nieuwste product van het bedrijf zal uw meest gewaardeerde bezittingen in stijl bewaren, zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het verlies ervan!

Sleutelkluis buiten

Een sleutelkluis buiten kan aan de gevel worden gemonteerd en is tegen weersinvloeden bestendig. De sleutelkluis buiten met codeslot zorgt voor een gemakkelijk beheer van sleutels en wordt in de thuiszorg veel gebruikt. Een sleutelkluis buiten is verkrijgbaar in verschillende varianten. Als het om veiligheid gaat dan zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Er bestaat geen onbreekbare sleutelkluis maar het is wel belangrijk om een veilige sleutelkluis te kiezen voor buiten. U kunt er op letten of het type sleutelkluis is beoordeeld en getest op inbraakwerendheid. Controleer ook of de sleutelkluis een keurmerk heeft. 

Masterlock sleutelkluis

De ideale oplossing voor het veilig beheren en bewaren van uw sleutels is een Masterlock sleutelkluis. Een Masterlock sleutelkluis is er in verschillende formaten en met verschillende slotopties. De Masterlock sleutelkluis heeft een weerbestendige behuizing en is daardoor geschikt om buiten op te hangen. Met een Masterlock sleutelkluis kunt u efficiënt en veilig uw sleutels beheren. 

Puck sleutelkluis

De Puck sleutelkluis is speciaal voor u en uw veiligheid ontwikkeld. De Puck sleutelkluis is zowel geschikt voor in de thuiszorg als voor eigen gebruik. Ook voor de woningverhuur is het een veilige en praktische oplossing. U bergt uw sleutels overal eenvoudig op met de Puck sleutelkluis. Als enige in Nederland heeft de Puck sleutelkluis een SKG certificaat. Het slot gaat open nadat u de vier cijferige code heeft ingetoetst. De sleutelkluis is voorzien van een handige anti-meelees afscherming en zorgt ervoor dat niemand over uw schouder meeleest. De cijfers verspringen direct nadat u de kluis heeft geopend voor extra veiligheid. Niemand kan zo achter uw code komen als u deze na het invoeren vergeet weg te halen. 

Sleutelkluis Reviews top 5

1. MasterLock sleutelkluis 5401EURD

Met dit Masterlock sleutelkastje hoeft u uw reservesleutels niet meer onder de deurmat te verstoppen! Berg ze onopvallend en binnen handbereik op in een ruimtebesparend ontwerp dat ook nog eens veilig is.

Voordelen:

 • Robuust ontwerp
 • Makkelijk in gebruik
 • Inclusief bevestigingsmateriaal
 • Genoeg ruimte voor 5 sleutels
 • Sterk Materiaal

Nadelen:

 • Sleutelhaakje ontbreekt

Conclusie:

De Masterlock is een goede keuze voor wie zijn sleutels veilig wil opbergen. Het heeft een betaalbare prijs met een goede kwaliteit, en al het nodige bevestigingsmateriaal is inbegrepen in het pakket! Het product kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, dus het is perfect, ongeacht waar u woont. Bovendien is dit sleutelkluisje gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan, zelfs als ze buiten voortdurend nat worden.

2. Sleutelkluis Tigioo

De tigioo sleutelkluis is zo gemakkelijk dat zelfs kinderen hem kunnen gebruiken. Ook is hij robuust en waterdicht zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de regen de metalen onderdelen na verloop van tijd zal aantasten, zoals bij andere kluizen wel het geval kan zijn! 

Voordelen:

 • Weerbestendig waterdicht en roestvrij
 • Buitengewoon stevig materiaal
 • Eenvoudig te bevestigen op elke muur
 • 4-cijferige mechanisch slot
 • Inclusief Montage set

Nadelen:

 • Niet geschikt voor autosleutel

Conclusie:

Deze sluitelkluis van Tigioo is gemaakt van een stevig materiaal en is niet duur. De sleutelkluis is binnen en buiten te gebruiken om bijvoorbeeld de voordeur sleutel in op te bergen.

3. LifeGoods Sleutelkluis

De Lifegoods sleutelkluis wordt uw nieuwe beste vriend. Het is sterk genoeg om tot vijf van uw meest waardevolle sleutels te beschermen en gemaakt van een materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Voordelen:

 • Weerbestendige coating
 • Extreem stevig materiaal
 • ABS kunststof weerbestendige afschermkap
 • Kan tot wel 5 sleutels opbergen
 • Te bevestigen op iedere soort muur
 • 4-cijferig mechanisch slot

Nadelen:

 • Slechte schroeven
 • Sleutelhaakje ontbreekt

Conclusie:

De Lifegoods sleutelkluis kan buiten gebruikt worden voor bijvoorbeeld de thuiszorg. Dit type is te gebruiken voor binnen en buiten door de meegeleverde materialen kunt u hem direct gebruiken. De juiste gebruiksaanwijzing word meegeleverd om eenvoudig de sleutelkluis te bevestigen. 

4. MasterLock 5415EURD Sleutelkluis

Heeft u een sleutelbos maar kunt u niet de juiste plek vinden voor al uw sleutels? De MasterLock 5415EURD sleutelkluis is perfect omdat er meerdere sloten en toegangskaarten in passen. 

Voordelen:

 • Grote opslagruimte
 • Zelf in te stellen 4-cijferige code
 • Weerstand biedt tegen zagen en hameren
 • Dubbele blokkeerhendels 
 • bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd
 • Beschermkap voor betere weersbestendigheid

Nadelen:

 • Niet zo voordelig
 • Moeilijk te installeren

Conclusie:

Deze MasterLock 5415EURD is van hoogwaardig massief zink gemaakt en is zowel buiten als binnen te gebruiken. Ook heeft deze sleutelkluis dubbele blokkeerhendels wat betekent dat deze inbraakvertragend is. De prijs is iets duurder maar hiervoor in de plaats heeft u wel een mooi design vergeleken met andere sleutelkluizen.  

Met de Masterlock 5425EURD kunt u uw sleutels en pasjes veilig opbergen op een centrale plaats. Het sleutelkastje heeft verlichte nummers zodat ze altijd gemakkelijk te vinden zijn, zelfs 's nachts!

Voordelen:

 • Verankering via de achterwand
 • Metalen behuizing
 • Plaats voor meerdere (huis)sleutels en pasjes
 • Verlichte draaischijven
 • Weersbestendig

Nadelen:

 • Zitten geen pluggen bij
 • Verlichting cijfers kan beter

Conclusie:

De Masterlock 5425EURD is geschikt voor binnen en buiten en is gemaakt van een weersbestendig metaal. Deze sleutelkluis functioneert goed en heeft een hoge kwaliteit. Door de verlichte draaischijven is deze zeer gezicht op locaties waar geen goede verlichting aanwezig is.

Sleutelkluis met code

Een sleutelkluis met code worden veel toegepast voor sleutelbeheer wanneer er geen sluitplan is. Het voordeel van een sleutelkluis met code is dat ze gemakkelijk in eigen beheer te gebruiken en te plaatsen zijn. U kunt zelf de pincode bepalen en ook wie er de beschikking over heeft. In diverse situaties wordt een sleutelkluisje met code gebruikt. Van bedrijfspanden tot thuiszorg en vakantiewoningen. 

Sleutelkluis thuiszorg

In de thuiszorg is een sleutelkluis een veel gekozen oplossing om mantelzorgers en zorgmedewerkers toegang tot de woning van de cliënt te verlenen wanneer deze niet (zelf) in staat is de deur open te doen. Door in een sleutelkluis de sleutel beschikbaar te maken hoeft er geen centraal sleutelbeheer geregeld te worden en kan er ten alle tijden toegang worden verschaft bij de cliënt. 

Sleutelkluis gamma

Een sleutelkluis Gamma is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ze verkopen er simpele sleutelkluizen waar enkele sleutels in opgeborgen kunnen worden maar ook voor een sleutelkluis waar meerdere sleutels in kunnen worden opgeborgen kunt u bij de Gamma terecht. Ook zijn ze er in verschillende prijsklassen en andere kluizen zoals een kluis voor thuis

Sleutelkluis politiekeurmerk

Helaas gebeurt het regelmatig dat ouderen slachtoffer worden van inbraak en mishandeling doordat inbrekers in luttele seconden hun sleutelkluis hadden opengebroken. Vaak worden ouderen die langer thuiswonen hulpbehoevender en dat betekent dat de thuiszorg bij hun binnen moet kunnen komen. Het is tegelijkertijd zaak om ongenodigde gasten zoals inbrekers juist buiten de deur te houden. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKW) biedt wonend Nederland een overzicht van sleutelkluisjes die zijn goedgekeurd. Staat u voor de keuze om (snel) zorgtoegang te regelen voor u zelf of uw ouders kies dan voor een sleutelkluis politiekeurmerk. 

Clavisio sleutelkluis

Een Clavisio sleutekluis is voor thuiszorgorganisaties ontwikkeld. Me teen Clavisio sleutelkluis heeft de thuiszorg snel de toegang tot de woningen van thuiszorgcliënten. Er zijn vanaf 2008 door tientallen thuiszorginstellingen al meer dan 50.000 Clavisio sleutelkluisjes in gebruik genomen. Een sleutelkluis van Clavisio worden niet rechtstreeks aan particulieren aangeboden. Ze zijn onderdeel van een sluitplan van een thuiszorgorganisatie. De sleutelkluisjes kunnen door thuiszorginstellingen worden aangeschaft net zoals een rollator en alarmsysteem voor ouderen en loeplamp.

Abus sleutelkluis

Een Abus sleutelkluis kan worden gemonteerd op muren en zijn zowel geschikt voor binnen als buiten. In een Abus Sleutelkluis worden sleutels en waardevolle spullen bewaard. Ze worden gebruikt door particulieren, brandweer en beveiligingsbedrijven. De behuizing van een Abus sleutelkluis is van massief metaal en heeft een robuuste sluitkap van drukgegoten zink welke tegen ongewenste toegang beschermen. Het cijfermechanisme wordt tegen weersinvloeden beschermd door een kunststofdeksel.  

Sleutelkluis sKG

Een SKG certificering wordt toegepast op sloten en behuizingen. Een sleutelkluis SKG krijgt ** voor 3 minuten inbraakwerendheid en heeft *** voor 5 minuten. Wanneer de woning over een politiekeurmerk veilig wonen beschikt is een sleutelkluis SKG verplicht voor behoud van het keurmerk. Voor gebruik in de thuiszorg wordt een sleutelkluis SKG aanbevolen. 

Veelgestelde vragen over een Sleutelkluis

Hoe werkt een sleutelkluis

Door gebruik te maken van een sleutelkluis kan de zorgmedewerker of de person die op dat moment toegang moet hebben tot de woning of het pand een pincode intoetsen om de sleutelkluis aan de buitenzijde te openen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een app op zijn of haar smartphone om het slot aan de binnenzijde van de deur van buitenaf te bedienen. Dit hangt af van het type sleutelkluis.

Wat is een sleutelkluis

Een sleutelkluis is een opvallende en kleine kluis waar sleutels in bewaard kunnen worden. De sleutelkluis kan bevestigd worden op de gevel van de woning zodat u of de thuiszorg de sleutel er altijd uit kunt halen. Een sleutelkluis is geschikt voor iedereen maar wordt vooral in de thuiszorg gebruikt. 

Waar sleutelkluis ophangen

Het beste kunt u een sleutelkluis ophangen op een onopvallende plek waar zo min mogelijk mensen de kluis kunnen zien. Een sleutelkluis kunt u beter niet op ooghoogte hangen om te voorkomen dat zodra u de code van de kluis intoetst voorbijgangers mee kunnen kijken. Monteer de sleutelkluis volgens de handleiding. Met keilbouten verankert u de sleutelkluis. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!