Hulpmiddelen

Soms is het gebruik van hulpmiddelen nodig om mobiel te blijven. Ook zijn hulpmiddelen handig om bepaalde handelingen uit te voeren. Door gebruik te maken van hulpmiddelen maakt u het leven met een (tijdelijke) beperking makkelijker. Wanneer u minder valide bent dan heeft dit in de dagelijkse praktijk vaak grote gevolgen. Wanneer u minder valide bent Vaak denken mensen bij hulpmiddelen al snel aan een gehoorapparaat, bril of een rolstoel maar er zijn nog veel meer soorten hulpmiddelen te verkrijgen. U kunt hierbij denken aan een bordverhoger of personenalarmering. Zo zijn er hulpmiddelen voor het douchen, slapen of als u hulp nodig heeft bij het lopen. Vandaag de dag zijn er gelukkig veel hulpmiddelen te verkrijgen die u met de beperkingen helpen om te gaan. Naast hulpmiddelen voor in huis zijn er ook veel hulpmiddelen op de markt om uw mobiliteit te behouden. vraag direct een gratis offerte aan voor hulpmiddelen

Tips en Informatie over Hulpmiddelen

Een kierstandhouder heeft eigelijk dezelfde functie als een deurketting alleen is deze vaak van slechtere kwaliteit. Een kierstandhouder is te gebruiken om gasten die ongewenst zijn buiten de deur te houden. Het is ideaal om toch iemand te woord te staan maar u het niet genoeg vertrouwd om de deur volledig open te doen.

Lees het artikel

Pagina   [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

hulpmiddelen voor ouderen

Hulpmiddelen voor ouderen zorgen voor een verhoging van de zelfredzaamheid waardoor ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Ook zorgen hulpmiddelen voor ouderen voor een lagere fysieke belasting van verzorgers. Er zijn hulpmiddelen die men in staat stelt de algemene dagelijkse levensverrichtingen zoals koken, wassen en aankleden zelfstandig te kunnen blijven doen. Door het plaatsen van een douchekrukje of douchestoel of door het bevestigen van wandbeugels wordt u bij uw persoonlijke verzorging geholpen. Naar de supermarkt gaan kan langer zelfstanding worden gedaan met behulp van een wandelstok, rollator, rolstoel of scootmobiel. 

Hulpmiddelen Voor Ouderen (1)

hulpmiddelen slechtzienden

Ondanks dat u slechtziend of blind bent wilt u zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven functioneren en dit is mogelijk door middel van hulpmiddelen slechtzienden. Om dit mogelijk te maken zijn er gelukkig veel aanpassingen mogelijk. Verwacht wordt dat er in de toekomst met Domotica het nog eenvoudiger wordt.Er zijn vele hulpmiddelen op de markt voor blinden en slechtzienden. Dit is variërend van kleine hulpmiddelen tot geavanceerde apparatuur. Naast lopen met een stok, braille en een bril is er tegenwoordig zo veel meer. In sommige gevallen zijn de hulpmiddelen speciaal ontworpen. 

Hulpmiddelen Slechtzienden

hulpmiddelen dementie

De kwaliteit van leven van iemand met dementie wordt verhoogd met hulpmiddelen dementie. Ook ontlasten ze mantelzorgers en hulpverleners. Zo zijn er hulpmiddelen die iemand met dementie zelf kan gebruiken maar er zijn ook hulpmiddelen voor verzorgenden en mantelzorgers. Er zijn diverse hulpmiddelen die kunnen helpen bij mensen met dementie. U kunt hierbij denken aan geheugenklokken die ouderen met dementie helpen met het onthouden van de tijd en de maand. Ook zijn er hulpmiddelen te verkrijgen die helpen bij het innemen van medicijnen. Horloges en apps die wanneer het tijd is voor medicatie een seintje geven en die al dan niet gekoppeld zijn aan een medicijndispenser. 

Hulpmiddelen Dementie

hulpmiddelen reuma

Als je door reuma ergens moeite mee hebt zijn hulpmiddelen reuma vaak erg handig, ze helpen om dingen makkelijker te kunnen doen. Er zijn verschillende redenen waarom een hulpmiddel reuma kan helpen. Er zijn hulpmiddelen verkrijgbaar om gewrichten te ontlasten/beschermen. Ook kunnen hulpmiddelen reuma voorkomen dat de klachten verergeren en kunt u zonder de hulp van anderen langer zelfstandig activiteiten blijven doen. 

Hulpmiddelen Reuma

Hulpmiddelen parkinson

Voor veel mensen met parkinson breekt er een tijd aan waarin lopen steeds lastiger wordt. Er is een hele variëteit aan hulpmiddelen parkinson beschikbaar die ondersteuning geven bij het lopen om toch zo lang mogelijk mobiel en actief te blijven. Hierbij kunt u denken aan een wandelstok met zitje waarop u kunt zitten om even uit te rusten. Ook zijn er verschillende soorten looprekken en rollators om binnenshuis en ook buitenshuis veilig te kunnen lopen. 

Hulpmiddelen parkinson

Hulpmiddelen toilet

Iedereen wil een comfortabel en veilig toilet daarom zijn er tal van hulpmiddelen toilet op de markt. U kunt veilig gebruik maken van het toilet met een aantal toilet aanpassingen. Er zijn diverse mogelijkheden voor extra ondersteuning voor, tijdens en na een toiletbezoek. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een toiletbeugel, toiletverhoger en anti slipstrips. Het is belangrijk om een toiletbezoek zo aangenaam mogelijk te maken aangezien ieder mens meerdere keren per dag naar het toilet gaat. Er zijn verschillende hulpmiddelen toilet ontwikkeld wanneer u bijvoorbeeld weinig kracht heeft in uw benen, niet kunt staan of last heeft van overgevoeligheid. Er is een ruim assortiment hulpmiddelen toilet verkrijgbaar. 

Hulpmiddelen handen

In sommige gevallen hebben handen, polsen en/of vingers meer ondersteuning nodig om ze met minder pijn of beter te kunnen gebruiken. Er zijn een aantal aandoeningen die pijnlijke handen kunnen veroorzaken. Gelukkig zijn er veel oplossingen en hulpmiddelen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een spalk of een brace kan hierbij helpen. Zo zijn er polsbraces, braces voor uw duim, braces of spalkjes van metaal of kunststof voor vingers (ook wel fingersplints genoemd). 

Hulpmiddelen om uit bed te komen

Hulpmiddelen om uit bed te komen zijn er om veilig en makkelijk in en uit bed te komen. Voor minder validen en ouderen kan zelfstandig in en uit bed komen soms een hele opgave zijn. Er is namelijk veel kracht nodig om recht omhoog te komen. Veel ouderen missen extra houvast bij het uit bed stappen, wat ervoor zorgt dat het lichaam minder belast wordt. Hoe lager het bed is hoe lastigere het is om makkelijk in en uit bed te stappen. Met bijvoorbeeld het makkelijke en goedkope hulpmiddel klossen kunt u uw bed verhogen. Ook kunt u bovenop uw matras nog een extra matras plaatsen maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een compleet nieuw bed. Een bedpapegaai plaatsen geeft hulp bij het opstaan uit bed. vanuit een liggende positie kunt u uzelf omhoog trekken met een bedpapegaai. Deze beugel hangt op reikhoogte van de gebruiker boven het bed. Een praktisch hulpmiddel waar veel ouderen voor kiezen is de bedbeugel. Deze beugel wordt aan of naast uw bed gemonteerd. 

Hulpmiddelen om uit bed te komen

Hulpmiddelen voor doven en slechthorenden

Hoort uw kind de leerkracht niet goed? Hoort u de wekker of de deurbel niet? Bent u slechthorend en is telefoneren daardoor lastig? Er zijn slimme hulpmiddelen voor doven en slechthorenden op de markt. Zo is er bijvoorbeeld een hoortoestel. Een hoortoestel onderdrukt harde geluiden en versterkt zachte geluiden. Ook bestaat er solo-apparatuur deze verkleint de afstand van de spreker tot de luisteraar. Zo worden storende achtergrondgeluiden veel minder hoorbaar en komt de stem van de spreker meer op de voorgrond. Met een wek- en waarschuwingssysteem ziet of voelt u dat er iets gebeurt in de omgeving bijvoorbeeld als de bel of de telefoon gaat. U voelt een trilling, hoort een geluid of ziet een flits. Ook is er een combinatie mogelijk. Wanneer u slechthorend bent en bellen hierdoor lastig is bestaan er telefoons met versterker. 

Veelgestelde vragen over een Hulpmiddelen

Wat zijn hulpmiddelen

Er zijn veel verschillende soorten hulpmiddelen ontworpen om mensen met een handicap te helpen comfortabeler te leven. Zoals Wandelstokken, rollators en rolstoelen vallen ook allemaal in deze categorie!

Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Download tijdelijk Gratis het succesvolle boek“De beste tips voor een veilig huis”