Beste Rollator test 2022

Dit zijn de beste Rollators van het moment (update september 2022)

Een rollator aanschaffen kan een lastige opgave zijn. Het is namelijk niet iets wat u heel vaak zult doen. Daarnaast is het kopen van een rollator ook een persoonlijk iets. Sommige mensen zullen kiezen voor een rollator met design, andere mensen vinden gewicht van de rollator een belangrijk aspect en weer andere mensen kiezen het liefst een goedkope rollator. Ook een combinatie hiervan is natuurlijk mogelijk. Producenten en merken van rollators zitten zeker niet stil en er is de laatste jaren erg veel doorontwikkeld. Een rollator is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Wanneer u nog vaak wilt wandelen is het goed om te kijken of de rollator geschikt is voor het lopen op oneffen terrein. Wanneer u het belangrijk vind dat u met de rollator op vele soorten terrein overweg kunt dan kan u het beste kiezen voor een rollator met relatief grote wielen en wielen die gemaakt zijn van een dempend materiaal. Er zijn zelfs rollators die van luchtbanden zijn voorzien. Hierdoor ervaart u een optimaal comfort en demping. 

Onze eerste keuze

Rollator Quatro Blauw

Rollator Quatro Blauw

Sterke punt

Deze Rollator Quatro Blauw is zowel geschikt voor gebruik binnenshuis als buitenshuis. De rollator is gemaakt van staal en is voorzien van een breed zitvlak voor een comfortabele positie om te rusten. Voor een comfortabel gebruik zijn de handgrepen gemaakt van een zacht materiaal en hebben ze een ergonomische vorm. 

Zwakke punt

De rollator heeft geen rugband

Conclusie

Met de rollator quatro blauw kunt u veilig gaan wandelen en eenvoudig een dienblad van en naar de keuken verplaatsen. De rollator kan veilig geblokkeerd worden om er op te gaan zitten dankzij de parkeerremmen. De rollator kan eenvoudig worden ingeklapt en zo gemakkelijk worden vervoerd. 

de tweede keuze

Rollator Double

Rollator Double

Sterke punt

De Rollator Double is een lichtgewicht dubbel opvouwbare rollator. De rollator is in de breedte met 1 druk op te knop samen te vouwen. Door de klemmen aan het frame in te drukken en vervolgens het frame naar u toe te klappen kan de rollator nog verder worden verkleind. Zo past de rollator double in iedere auto. 

Zwakke punt

Het zitje is niet als dienblad te gebruiken. 

Conclusie

Deze rollator double is eenvoudig dubbel op te vouwen zodat er een klein pakketje over blijft en deze makkelijk vervoerd kan worden in de auto. Standaard is de aluminium rollator van een stevige zitting voorzien en een rugband waardoor men comfortabel op de rollator kan zitten. Een kleine gesloten kleine tas wordt met de rollator double meegeleverd. 

Lichtgewicht rollator

Wanneer u niet veel meer kunt tillen dan is een rollator lichtgewicht een uitkomst. Een lichtgewicht rollator heeft meerdere voordelen. U kunt nog overal heen wanneer u over een lichtgewicht rollator beschikt omdat deze modellen gemakkelijk te plaatsen zijn in een auto. Bovendien zijn de meeste modellen opvouwbaar. Ze zijn hierdoor eenvoudig in de auto mee te nemen of u kunt zonder zorgen naar uw favoriete vakantiebestemming. 

rollator met luchtbanden

Een rollator met luchtbanden is om mee de deur uit te gaan erg geliefd. Dit komt mede omdat een rollator met luchtbanden meer comfort geeft maar er zijn nog meer voordelen. Rollators met luchtbanden zorgen op terreinen met een ongelijk wegdek voor meer comfort. Dit komt doordat luchtbanden vaak groter zijn dan normale banden en ze meer vering geven dan harde banden. Grote banden gaan makkelijker over drempels en stoepen waardoor ze meer comfort geven. Maar let er wel op dat een rollator met luchtbanden de juiste bandenspanning hebben. U ontvangt zo de grootste schokken op. 

Rollator Reviews top 5

1. Rollator Quatro Blauw

De Rollator Quatro Blauw is gemaakt van een stevig staal en kan eenvoudig worden ingeklapt om zo gemakkelijk te vervoeren. Ook is de rollator voorzien van een breed zitvlak en een handig opbergmandje. Met behulp van de parkeerremmen kan de rollator veilig geblokkeerd worden. 

Voordelen:

 • Inclusief mand
 • Opvouwbaar
 • Met stokhouder
 • Gemaakt van stevig staal
 • Voor gebruik binnen en buiten
 • In hoogte verstelbaar

Nadelen:

 • Geen rugband

Conclusie:

De Rollator Quatro blauw is gemaakt van stevig staal en is geschikt om zowel binnen als buiten te gebruiken. Het brede zitvlak zorgt voor een comfortabele rustpositie. De handgrepen hebben een ergonomische vorm en zijn gemaakt van een zacht materiaal voor een comfortabel gebruik. De rollator quatro blauw is voorzien van parkeerremmen waardoor hij voordat u gaat zitten veilig geblokkeerd kan worden. De rollator is gemakkelijk te vervoeren in ingeklapte positie. 

2. Rollator Double

Deze Rolator Double is gemakkelijk mee in de auto te nemen doordat hij dubbel opvouwbaar en licht van gewicht is. De rollator is gemaakt van aluminium en is standaard voorzien van handremmen met een parkeerrem zodat de rollator veilig geblokkeerd kan worden. Hij is ook voorzien van een stevige zitting met rugband zodat men op de rollator comfortabel kan zitten. 

Voordelen:

 • Dubbel opvouwbaar
 • Licht van gewicht
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Veilig en sterk
 • Inclusief kleine gesloten tas
 • Met stokhouder

Nadelen:

 • Het zitje kan niet als dienblad worden gebruikt

Conclusie:

De rollator double is licht van gewicht, heeft stevige wielen, heeft een handige tas voorop en is eenvoudig dubbel in te klappen. De rollator is makkelijk mee te nemen in de auto omdat hij dubbel opvouwbaar tot een klein pakketje. Standaard heeft de rollator double handremmen met een parkeerrem. Ook heeft de rollator een stevige zitting met rugband om comfortabel te zitten. 

3. Drive Rollator

De Drive Rollator is betrouwbaar en is een voor binnen en buiten een mobiele hulp. De rollator is in gebruik flexibel en comfortabel en is volledig inklapbaar. Tevens is de rollator voorzien van reflectoren en speciale anti-lek banden. 

Voordelen:

 • Volledig inklapbaar
 • Anti-lek banden
 • Betrouwbare remmen
 • Traploos in hoogte te verstellen
 • Inclusief dienblad, stokhouder, zitten en mand
 • 1 jaar garantie

Nadelen:

 • Exclusief rugband

Conclusie:

De rollator drive is een robuuste en stevige loopwagen en is een betrouwbare en mobiele hulp voor zowel buiten als binnen. De rollator wordt inclusief mand, zitting en dienblad geleverd. De rollator drive is volledig inklapbaar en daardoor gemakkelijk te vervoeren. Hij is traploos in hoogte te verstellen en is door meerdere reflectoren goed zichtbaar. Het opvouwmechanisme van de rollator is een automatische vergrendeling beveiligd. 

4. Thuasne Rollator

De Thuasne Rollator is wendbaar en compact. Deze rollator is voor gebruik in krappe ruimtes bijzonder geschikt en ook zeer goed te gebruiken buiten dankzij de wielen met luchtbanden. Door de drie wielen is de Thuasne rollator erg compact. 

Voordelen:

 • Erg compact door de drie wielen
 • Voorzien van mand en dienblad 
 • Opvouwbaar
 • Bijzonder wendbaar
 • Voorzien van handremmen
 • Anatomisch gevormde handvatten

Nadelen:

 • Exclusief tas
 • Geen stokhouder

Conclusie:

Deze Thuasne rollator is zeer handig in gebruik en kan eenvoudig tussen smalle ruimtes door en gaat ook door de bochten zeer soepel. Dankzij de luchtbanden is deze rollator ook prima geschikt voor buiten gebruik. De Thuasne rollator is voorzien van een dienblad, mand en handremmen. Ok heeft deze rollator anatomisch gevormde handvatten voor een comfortabel gebruik. 

5. Caremart Rollator

De Caremart Rollator is modern en robuust en biedt ook een goede meeneembaarheid naast de uitstekende ondersteuning. De rollator is handig in het dagelijkse gebruik door het mandje en handige zitje. Om goed te kunnen zitten is de rollator voorzien van een zitgelegenheid met rugband. 

Voordelen:

 • Goede meeneembaarheid
 • Opvouwbaar
 • Nederlandse handleiding
 • Lichtgewicht
 • Inclusief rugband

Nadelen:

 • Geen nadelen

Conclusie:

Deze Caremart rollator heeft een eigentijdse en moderne uitstraling. Tevens is de rollator voorzien van anatomisch handvaten die verstelbaar zijn. De rollator is eenvoudig in te klappen zodat hij vrijwel in elke achterbak past. Ook heeft de rollator kabelgeleiders en een parkeerrem en is hij voorzien van een stokhouder. Inclusief mandje dat er makkelijk af te halen is. Dit alles maakt de Caremart rollator erg handig in het dagelijkse gebruik. 

Opvouwbaar Rollator

Een opvouwbaar rollator is gemakkelijk in huis op te bergen zonder dat deze teveel ruimte in neemt. Het kan extra aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een opvouwbaar rollator als u de rollator vaak mee neemt in de auto of het openbaar vervoer. U heeft met een opbouwbaar rollator geen moeilijkheden in een volle trein, bus of auto. 

beste rollator voor buiten

Wanneer u graag naar buiten gaat dan is een rollator voor buiten echt iets voor u. Met de beste rollator voor buiten kunt u verschillende terreinen bewandelen en lange afstanden afleggen. Van hobbelige straten tot bospaden en van drempels tot op de stoep. Het is goed om stil te staan waar u de rollator voor wilt inzetten. Voor uw dagelijkse lange wandelingen, tijdens het reizen of voor korte uitstapjes? Wanneer u de beste rollator voor buiten zoekt is het belangrijk dat het model een aantal kenmerken heeft. Niet iedere rollator is geschikt voor buiten. De rollator moet betrouwbaar aanvoelen, de juiste loophouding stimuleren en moet stabiel zijn. De kwaliteit is daarnaast van belang zodat tijdens een wandeling de veiligheid wordt gewaarborgd. Ook moet een rollator voor buiten tegen verschillende weersinvloeden bestand zijn. 

rollator anwb

De rollator ANWB is licht van gewicht en heeft onder de zitting een handige draagtas. U kunt zo eenvoudig uw boodschappen of spullen meenemen. U passeert hoge drempels en stoepranden voortaan moeiteloos met de lichtgewicht rollator Anwb. Met de rollator Anwb blijft u lekker mobiel. De rollator Anwb is makkelijk verstelbaar en is lichtgewicht. Hij is aan te passen aan verschillende lengtes. De zittingen van de Anwb rollator is eenvoudig tot elke gewenste hoogte te verstellen. 

rollator huren

Zowel binnen als buitenshuis geeft een rollator ondersteuning. Dis ideaal als u bijvoorbeeld na een (heup) operatie revalideert. Een rollator huren is dan handig omdat u er als het goed is maar tijdelijk gebruik van hoeft te maken. U kunt kiezen uit verschillende rollators om te huren. U kunt een rollator huren die het beste bij u past. 

rollator marktplaats

Bent u op zoek naar een rollator marktplaats dan vind u daar een ruim aanbod aan gebruikte tweedehands modellen. U kunt er natuurlijk voor kiezen om een nieuwe rollator te kopen maar een tweedehands rollator marktplaats is ook een prima optie. Een rollator marktplaats is vaak een stuk voordeliger alleen is het nooit zeker of diegene die u wilt er op staat maar het is zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen of de rollator die u wilt te koop staat aangeboden. 

medipoint rollator

Een ideaal hulpmiddel wanneer u bij het lopen meer ondersteuning nodig heeft is een rollator. Bent u tijdens het buiten lopen niet meer zo stabiel als vroeger en gebruikt u bij het opstaan graag extra houvast. Een ideaal hulpmiddel die u kan helpen zelfstandig uitstapjes te blijven ondernemen is een rollator. De grootste aanbieder van zorg- en welzijnsproducten in Nederland is Medipoint. Een Medipoint rollator hebben ze ook in het assortiment. Wanneer u tijdelijk een hulpmiddel nodig heeft dan kunt u ervoor kiezen om een Medipoint rollator te lenen of te huren. Verspreid over het hele land heeft Medipoint uitleenpunten en winkels, zo is er bij u in de buurt altijd een winkel. 

parkinson rollator

Een Parkinson rollator is speciaal voor mensen met parkinson ontworpen en bieden steun bij het veilig lopen buiten en binnen in huis. Een Parkinson rollator zorgt ervoor dat u tijdens het lopen over korte en lange afstanden constant kunt steunen.  Ook bieden ze de mogelijkheid om te zitten. Bovendien stimuleren ze het verder lopen op momenten van freezing of verstarring. 

rollator kopen

Mensen die een rollator kopen doen dit omdat ze zich onzeker voelen als ze tijdens het lopen geen ondersteuning hebben, het lopen steeds moeizamer gaat en ze minder lang kunnen staan dan voorheen. Herkent u zich hierin dan kan een rollator kopen een prettige toevoeging zijn. Met een rollator ervaart u meer gemak en comfort. Een rollator kopen kunt u zowel online als in een fysieke winkel. Het is belangrijk om te kijken of u de rollator voor zowel binnen als buiten. Gaat u een rollator kopen voor zowel binnen als buitengebruik moet deze comfortabele wielen hebben om buiten mee te kunnen lopen en wendbaar zijn. 

Rollator shop

Bent u naar een rollator op zoek dan kunt u prima terecht bij de Rollator shop. Rollator shop heeft allerlei soorten mobiliteitshulpmiddelen in het assortiment. Bij de rollator shop vindt u diverse goede rollators. Het vinden van een goede rollator kan een lastige opgave zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende maten en soorten. Op de website van de rollator shop vind u een rollator advieswijzer. Zo vind u makkelijker de rollator die het beste bij u past. Voor al uw vragen kunt u bij de klantenservice terecht op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur. 

Aldi rollator

Een Aldi rollator is alleen te koop wanneer ze deze in de aanbieding hebben. De Aldi rollator staat dan vermeld in de folder. Wilt u dus graag een Aldi rollator kopen dan is het aan te raden om de aanbiedingen goed in de gaten te houden. Zo is er een Aldi rollator in de aanbieding geweest die licht van gewicht was met een eenvoudig vouwmechanisme en had in hoogte verstelbare grepen. Ook was er een draagtas, wandelstokhouder, ledlamp, bel en dienblad inbegrepen. Ook kunt u bij de aldi terecht voor een co2 meterrookmelder en een kierstandhouder.

Aldi rollator

Lidl rollator

Bent u op zoek naar een Lidl rollator dan vind u deze niet standaard in het assortiment maar zult u moeten wachten tot ze in de aanbieding zijn en tijdelijk verkrijgbaar zijn. Wanneer de Lidl rollator weer verkrijgbaar is vind u dit in de wekelijkse folder. Wanneer u dus graag een Lidl rollator wilt kopen dan is het verstandig om de aanbiedingen in de gaten te houden. De Lidl rollator is dankzij handige vouwtechnologie zeer compact, is met één hand op te vouwen en past in vrijwel elke kofferbak. Naast deze artikelen heeft lidl ook een sticker camera bewaking.

Lidl rollator

Topro rollator

Topro is een Noors merk en staat al jarenlang bekend om de oerdegelijke kwaliteitsproducten waaronder ook de Topro rollator. Het begon met de Topro Troja Classic rollator. Er is daarnaast ook de Topro Troja 2G dit is de luxere variant en heeft onder andere zachte banden welke eenvoudig en snel te verwisselen zijn. Daarnaast is er ook nog de Topro Olympos rollator en deze is voorzien van wat grotere banden. De topro rollator is.ontwikkeld in samenwerking met ergo/fysiotherapeuten. Er worden echt kwaliteitsproducten gerealiseerd door deze samenwerking. Alle topro rollators modellen hebben allemaal hun eigen unieke eigenschappen maar ze hebben allemaal één eigenschap gemeen en dat is stabiliteit. 

Gemino rollator

Een Gemino rollator is betrouwbaar en geeft de stabiliteit, veiligheid en de steun die u nodig heeft om zelfstandig te wandelen. De Gemino rollator is comfortabel, van hoge kwaliteit en lichtgewicht. Gemino besteedt daarnaast veel aandacht aan functioneel en mooi design. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Gemino. De focus bij het ontwikkelen van een Gemino rollator ligt op een hoogwaardige en stabiele rollator. Een Gemino rollator moet uw mobiliteit en vrijheid teruggeven. Alle rollators van Gemino beloven een prettige loopervaring waardoor u het vertrouwen terugkrijgt. U kunt veilig op pad met een Gemino rollator. 

Gemino rollator

Travixx de luxe rollator

Ook wanneer u minder mobiel wordt blijft u het liefst zo lang mogelijk genieten van de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. U komt goed voor de dag met de Travixx de luxe rollator. De rollator is licht van gewicht en verkrijgbaar in drie metallic kleuren. De Travixx de luce rollator is voorzien van een zitten van gepolsterde leder en de kabels zijn in het frame weggewerkt. Het gewicht van de rollator is slechts 7kg en heeft een sterk inklapbaar frame wat zeer eenvoudig werkt. Middels de eenvoudige drukknoppen zijn de duwhandvatten in hoogte verstelbaar. 

Travixx rollator

Een travixx rollator heeft een gemakkelijk en sterk frame dat inklapbaar is. Deze rollator is licht van gewicht en neemt u daarom eenvoudig mee in de auto, trein of bus. Standaard is de Travixx rollator van alle accessoires voorzien. Ook kunt u altijd op het zitje plaatsnemen en daarbij tegen de zachte rugband leunen. De Travixx rollator is in twee verschillende maten beschikbaar. 

Nitro rollator

Een Nitro rollator is licht van gewicht en heeft een mooie vormgeving. De Nitro rollator is voorzien van extra grote voorwielen (25 cm). De rollator manoeuvreert extra makkelijk dankzij deze grote voorwielen en heeft u van oneffenheden minder last. De Nitro rollator is voor zowel binnenshuis als buitenshuis te gebruiken en is gemakkelijk te vervoeren dankzij het lichte gewicht van slechts 7 kg. 

Nitro Rollator

Provo rollator

Een Provo rollator is zowel binnen als buitenshuis te gebruiken en is van alle gemakken voorzien. De Provo rollator beschikt over een loop en parkeerrem, twee remmen en biedt goede ondersteuning bij het lopen. Met de parkeerrem kunt u op de comfortabele zitting veilig gaan zitten. Een Provo rollator wordt geleverd inclusief stokhouder, dienblad en boodschappenmandje. De standaard Provo rollator is in vier kleuren verkrijgbaar. 

Rollator quatro

De ideale rollator voor zowel binnen als buiten huis is de Rollator quatro. U kunt er veilig uw maaltijden mee vervoeren dankzij het dienblad en is hij erg handig om boodschappen mee te doen. Er wordt naast het dienblad ook een mandje en stokhouder mee geleverd. Wanneer u snel vermoeid bent, een beperkt loopbereik heeft, balansproblemen ervaart is de Rollator quatro een uitkomst. De rollator quatro is van staal gemaakt en oogt en voelt hierdoor stevig aan. Dankzij een breed zitvlak zit de rollator quatro comfortabel. De handgrepen zijn van een zacht materiaal gemaakt hierdoor voelen ze prettig aan. 

Premis rollator

Een Premis rollator is een effectief en krachtig hulpmiddel. De Premis rollator ondersteunt u bij het lopen en staan. Ongeacht waar u bent kunt u dankzij het handige zitje onderweg makkelijk een pauze inlassen. Met een Premis rollator kunt u op een comfortabele wijze uw mobiliteit vergroten of behouden. Het merk Premis is al sinds 1928 de groothandel voor medische hulpmiddelen. Premis heeft een uitgebreid assortiment rollators, van mooie designrollators tot degelijke lichtgewicht modellen met veel aanpassings-opties. 

Premis rollator

rollator voor binnen

Een binnenrollator is speciaal ontwikkeld om binnen te gebruiken. Bij het ontwerp van een rollator voor binnen is er met aspecten rekening gehouden die binnenshuis een belangrijk rol spelen zoals smalle ruimtes. Een rollator voor binnen is daarom veel compacter dan een rollator die buiten wordt gebruikt. Een rollator voor binnen kunt u alleen binnenshuis gebruiken. Het wordt dan ook sterk afgeraden om een rollator voor binnen ook buiten te gebruiken. 

Veelgestelde vragen over een Rollators

Wat kost een lichtgewicht rollator

De prijzen voor een lichtgewicht rollator variëren van 69 euro tot honderden euro's.

Wat is de beste lichtgewicht rollator


Rollator kopen waar op letten

Het is belangrijk om te bepalen of u de rollator voor alleen binnen of buiten of voor allebei wilt gaan gebruiken. 

Waar kan ik een rollator kopen

Een rollator kopen kan perfect online maar het is ook mogelijk om deze in een fysieke winkel te kopen. 

Rollator met luchtbanden waar te koop

Een rollator met luchtbanden is te koop bij verschillende webwinkels maar koopt u deze liever in een fysieke winkel dan is dit ook goed mogelijk. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!