Watermelders

Watermelders of ook wel lekkagemelder of waterdetector genoemd werken eigenlijk op vergelijkbare wijze als een rookmelder, alleen waarschuwen ze u niet voor rook maar voor water. Het is zeker in een land als Nederland waar het zoveel regent geen overbodige luxe om watermelders in huis te plaatsen. Er kan nog wel eens water komen op plekken in huis waar u dat liever niet wilt hebben. Overmatig veel water kan namelijk resulteren in waterschade in of aan uw woning. Iedere woning is bijna tegenwoordig met luxe apparatuur uitgerst zoals een wasmachine, droger, vaatwasser en cv-ketel en deze apparaten kunnen gaan lekken waardoor er waterschade kan ontstaan. Het is dus zeker geen gek idee om te investeren in watermelders in huis. Het is van belang dat watermelders (lekkagemelder of waterdetector) zo vlug mogelijk een alarm geeft wanneer er water wordt gedetecteerd om hoge kosten door waterschade te voorkomen. 

De 6 meest verkochte Watermelders

#1
ELRO Connects FW3801R Watermelder

ELRO Connects FW3801R Watermelder

De ELRO Connects FW3801R Watermelder zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij een waterlek. De watermelder kan draadloos worden verbonden met andere melders. Zodra er water is gedetecteerd door één melder, zullen de overige aangesloten melders ook een luid alarm geven.

#2
Waterlekkage Detector M-E Modern Electronics WA-5

Waterlekkage Detector M-E Modern Electronics WA-5

Wanneer er tijdig wordt gewaarschuwd kunnen veel overstromingen in huis worden voorkomen. De waterlekkage detector geeft een alarmmelding en schakelt direct aangesloten apparaten na contact met water naar keuze in of uit. De watermelder wordt in het stopcontact als doorsteekapparaat gebruikt en beschikt over een kabel met een lengte van 2 meter, die overal op de grond of direct kan worden bevestigd aan de overloop. 

#3
ELRO FW7301 Watermelder

ELRO FW7301 Watermelder

De ELRO FW7301 Watermelder zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij een waterlek. Deze mooie melder van ELRO beschikt over hoge kwaliteit sensoren. Als beide sensoren in contact komen met water geeft de melder een alarm van 70 decibel.

#4
Bradey Smart WiFi Waterdetector

Bradey Smart WiFi Waterdetector

Deze Smart WiFi Water Detector stuurt bij een geconstateerde lekkage een push melding naar jouw telefoon en laat een alarm af gaan van 130DB. Zo kun je snel en adequaat handelen om schade voorkomen of beperken, zelfs als u niet thuis bent. Monteer de water lekkage melder van de grond aan de muur en de sensor tegen de plint met de stalen pinnen op de grond (of leg de sensor bijvoorbeeld onder uw wasmachine).

#5
Honeywell Lyric W1 Wi-Fi lekkagemelder

Honeywell Lyric W1 Wi-Fi lekkagemelder

U hebt een Lyric Wi-Fi waterlekkage en vorstdetector vanHoneywell aangeschaft. Deze sensor houdt uw huis of bedrijf inde gaten en waarschuwt u bij de eerste tekenen van waterlekkageof grote veranderingen in temperatuur of vochtigheid, zodateen lekkage kan worden gestopt voordat er een overstromingontstaat, of waarschuwt u voor omstandigheden die bevrorenleidingen tot gevolg kunnen hebben.

#6
IDINIO Smart lekkagemelder

IDINIO Smart lekkagemelder

Deze slimme water lekkagemelder stuurt je direct een appje zodra er lekkage geconstateerd is. Ideaal voor als je weg bent van huis. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je er te laat bij bent, zelfs niet als je van huis bent. Eenvoudig te installeren dankzij de Nederlandse IDINIO App & handleiding. Ideaal voor naast je wasmachine, vaatwasser, boiler of kranen.

Watermelder met wifi

Met een watermelder wifi voorkomt u dat een lekkage veel schade kan aanrichten. Door de watermelder wifi op lastig bereikbare plekken te plaatsen (bijvoorbeeld onder de badkamervloer of in de kruipruimte) ontdekt u in een vroeg stadium lekkage. De watersensor wordt met uw wifi netwerk verbonden en stuurt naar uw smartphone meldingen. Lekkage voorkomen met een watermelder wifi is altijd beter dan de waterschade in huis te moeten herstellen. Het is dus zeer fijn als u snel weet wat er aan de hand is. De watermelder wifi geeft een melding op uw smartphone zodat u snel geïnformeerd wordt en precies weet waar de lekkage zich bevind zodat u snel actie kunt ondernemen. 

Watermelder met externe sensor

Een watermelder met externe sensor kan eenvoudig worden aangebracht aan de wand of op een hoge plek. Ze bestaan uit een kabel en een centrale regeleenheid en hierop zijn de watersensoren op gemonteerd. Deze zullen in uw omgeving vocht registreren en zullen de informatie aan de melders doorgeven. Een watermelder met externe sensor worden veel gebruikt bij bedrijven en in de industrie, hier moeten namelijk vaak grote gebieden worden bewaakt. 

Slimme watermelder

We kennen allemaal de koolmonoxide en de rookmelder wel maar een watermelder is vaak minder bekend. Er zijn maar weinig huishoudens die een watermelder in hun woning hebben, terwijl een watermelder veel geld kan besparen en zeer nuttig kan zijn. Een slimme watermelder waarschuwt u mocht er een lekkage ontstaan. In de meeste gevallen heeft een watermelder twee sensoren en zodra een sensor met water in aanraking komt zal het alarm afgaan. U kunt het beste een slimme watermelder plaatsen op de plek waar lekkage kan ontstaan. Zo kunt u bijvoorbeeld een slimme watermelder plaatsen bij de wasmachine voor het geval deze mocht gaan lekken. 

Lekkage voorkomen

Een secundaire preventie wordt een watermelder ook wel genoemd. Een watermelder voorkomt namelijk geen lekkage maar als er mogelijk een lek is waarschuwt deze u wel zo snel mogelijk. Een waterslot of aquastop beschermt tegen waterschade, het is een beveiligingsklep die naar een waterverbruikende machine (zoals een wasmachine of vaatwasser) de watertoevoer zal afsluiten zodra er een lekkage wordt vastgesteld. Een waterslot (ook wel aquastop genoemd) is erg handig want lekkage aan de wasmachine wordt meestel niet direct ontdekt. Wanneer u het water op de vloer ziet staan bent u eigenlijk al te laat en is er een grote kans op veel waterschade en dit is wel het laatste wat u wilt. Lekkage voorkomen is natuurlijk altijd beter en daarom is een waterslot of aquastop op waterverbruikende machines zeer zeker aan te raden. 

waterslot wasmachine

Als er een lekkage ontstaat, sluit het waterslot de watertoevoer snel af.

Bekende merken

De bekende merken van watermelders staan hieronder vermeld. Afhankelijk van uw wensen op het gebied van melders en veiligheid heeft u ruime keuze ui de bekende merken watermelders. Zo zijn er watermelders verkrijgbaar die u kunt verbinden met andere alarm apparatuur. Lekkage kan zeer veel schade aan uw woning aanbrengen en dit kunt u voorkomen met een een watermelder van een van de vele bekende merken welke hieronder worden beschreven. 

Klikaanklikuit watermelder

Een klikaanklikuit watermelder is ideaal om waterlekkages bij bijvoorbeeld vaatwasser, centrale verwarming of wasmachine op tijd te ontdekken. Deze watermelder kunt u toevoegen aan de KlikAanKlikUit app. De watermelder kan aan het klikaanklikuit netwerk worden toegevoegd en zo ontvangt u wanneer er water wordt gedetecteerd pushnotificaties op uw tablet of smartphone. Om dure reparaties en waterschade te voorkomen kunt u snel actie ondernemen. 

Abus watermelder

Een technische melder is de Abus watermelder en voorkomt ernstige waterschade en is ideaal om te plaatsen bij een wasmachine of vaatwasser. Door het plaatsen van een Abus watermelder gaat u waterschade tegen door kapotte slangen of leidingen van bijvoorbeeld uw vaatwasser of de wasmachine en zo kunt u meteen ingrijpen om erger te voorkomen. Voorkom onnodige waterschade met de Abus watermelder door deze op risicovolle plekken te plaatsen in uw huis of kantoor. 

Abus watermelder

Smartwares watermelder

Een smartwares watermelder is een detector die alarm slaat zodra er water wordt waargenomen die er op kunnen wijzen dat er een beginnende lekkage is. De installatie van de Smartwares watermelder is eenvoudig en de watermelder kunt u eenvoudig op de gewenste plek neerleggen. In de app wordt stap voor stap uitleg gegeven over de handelingen die moeten worden gedaan zodat u snel de watermelder heeft gekoppeld en op uw smartphone notificaties kunt ontvangen. 

Grohe watermelder

De Grohe watermelder is een zeer betrouwbare melder en slaapt nooit. De watermelder van Grohe zal u dag en nacht tegen waterschade en waterlekkages beschermen. De Grohe watermelder reageert op de aanwezigheid van water waar dit niet hoort te zijn en stelt u via een alarm op de hoogte en u kunt zelfs op de hoogte worden gehouden op afstand met de app van Grohe Sense. De Grohe watermelder is te plaatsen in alle ruimtes eventuele waterlekkage kan ontstaan zoals de keuken, de badkamer, de kelder of de wasruimte. In een vroeg stadium detecteert de Grohe watermelder een waterlekkage zodat u de kans heeft om vlug te reageren en zo een overstroming of waterlekkage kan voorkomen. Ook meet de Grohe watermelder de luchtvochtigheid en de kamertemperatuur en zal deze een melding geven wanneer het ongewoon laag of hoog is. 

Grohe watermelder

Watermelder elro

Met de watermelder Elro wordt u bij een waterlek op tijd gewaarschuwd. De watermelder elro kan draadloos worden verbonden met andere melders en zodra er door één melder water is gedetecteerd zal er een luid alarm klinken uit alle aangesloten melders. Een watermelder elro beschikt over sensoren van hoge kwaliteit en als beide sensoren met water in contact komen zal de melder een luid alarm geven. De watermelder elro kan worden geplaatst op locaties waar een grote kans is op lekkages zoals in de buurt van de vaatwasser, onder de gootsteen of bij de wasmachine. 

Watermelder kopen

Waterschade en lekkages zijn zeer vervelende situaties in huis maar komen helaas nog al eens voor. Een watermelder kopen voor in huis is daarom zeer zeker aan te raden. Het kan een hoop ergernis en geld besparen als u een watermelder in huis heeft. Zo kan er bijvoorbeeld een slang van de vaatwasser of wasmachine los schieten, of een scheurtje in de leiding ontstaan. Bij dit soort situaties kan het gevolg zijn dat het plafon, de muren of de vloer vernield raken door waterlekkage. Het is daarom noodzaak dat u bij een overstroming snel wordt gealarmeerd zodat u de kans heeft om actie te ondernemen. Wilt u waterschade in uw huis beperken of zelfs helemaal voorkomen dan is het aan te raden om een watermelder te kopen. Een watermelder kopen kan snel en eenvoudig online maar zijn ook in verschillende winkels te koop. Ook kan je voor andere beveiliging artikelen, slimme apparaten of hulpmiddelen terecht bij de winkels zoals Philips hue spots en andere lampen. Voor de Beste Koolmonoxide Melders voor boven de ketel. Watermelders voor bij de wasmachine en of in badkamer en de Beste Vluchtladder voor op een kamer of op de zolder. Anti klim Strips voor op de poort en schutting en een Blusdeken voor naast de frituurpan in de keuken samen met één van de Beste Brandblussers voor uw optimale veiligheid.

Watermelder action

Momenteel is er geen watermelder action te koop. Deze zit niet standaard in het assortiment van deze winkel. U kunt natuurlijk altijd even bij een filiaal van deze winkel naar binnen lopen om navraag te doen of de watermelder action daar te koop is. Ook kan het zijn dat deze binnenkort alsnog wel verkrijgbaar is aangezien het assortiment van de Action geregeld wisselt. Hiervoor kunt u ook altijd even de folder in de gaten houden of de watermelder action daar in komt te staan. Naast brandblussers verkopen ze ook een tochtstripcilinderslotrollator en camerabeveiligingajax alarmsysteem.

Watermelder action

Watermelder praxis

Een watermelder Praxis is zeker te koop alleen is er momenteel maar een type online verkrijgbaar. Veel keus is er dus online niet bij deze winkel. Het kan wel zo zijn dat er bij een filiaal van de praxis meer keuze is uit verschillende watermelders. Wanneer u op zoek bent naar een watermelder praxis kunt u altijd even bij de winkel naar binnen lopen of telefonisch contact opnemen om navraag te doen welke mogelijkheden er op dat moment zijn. Praxis heeft online het Sencys wateralarm verkrijgbaar.  Verder kan je hier ook een loeplampalarm installatiebeveiligingscamera en deurbel met camera kopen.

Watermelder gamma

Met de watermelder gamma wordt u niet meer verrast door een grote lekkage. De watermelder Gamma zorgt ervoor dat u snel wordt gewaarschuwd waardoor u kunt voorkomen dat er erge waterschade ontstaat in uw woning of kantoor. Online heeft de Gamma maar 1 type watermelder staan en deze is van het merk Smartwares. Lekkage kan veel schade veroorzaken vooral wanneer de lekkage pas laat wordt ontdekt omdat u bijvoorbeeld slaapt of niet thuis bent. Met de watermelder gamma klinkt er een luid alarm zodra er water wordt gedetecteerd waardoor u op tijd actie kunt ondernemen. Bij Gamma hebben ze verder ook een alarmsysteem voor ouderensleutelkluis en een elektrische gordijnrails

Veelgestelde vragen over een watermelders

Wat is een watermelder

Een watermelder alarmeert u zodra deze met water in aanraking komt, bijvoorbeeld wanneer er een lekkage is aan de vaatwasser, cv ketel of de wasmachine. Bij lekkages of overstromingen zal een watermelder alarm slaan. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!