Beste Cilinderslot test 2022

Dit zijn de beste Cilindersloten van het moment (update september 2022)

Het beveiligen van uw woning begint met goede cilindersloten. Met het aanschaffen van de beste cilindersloten maakt u het ongewenste gasten bijzonder lastig om binnen te komen in uw woning. Een cilinderslot zorgt ervoor dat u de voordeur kan open en dicht draaien. Het vervangen van cilindersloten kunt u zelf eenvoudig doen. Heeft u toch liever hulp nodig dan kunt u het vervangen van cilindersloten ook uitbesteden. Mocht u het willen uitbesteden dan kunt u hiervoor terecht bij een slotenmaker bij uw in de buurt. De kosten voor cilindersloten hangt af van het merk, eventuele toevoegingen zoals een andere kleur of knop en de grootte. Diverse merken en modellen maken het soms lastig de juiste keuze te maken. 

Onze eerste keuze

Nemef Cilinderslot 132_9

Nemef Cilinderslot 132/9

Sterke punt

De Nemef veiligheidscilinder 132/9 is voorzien van SKG*** en is hierdoor zeer geschikt voor toepassing binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De cilinder is standaard voorzien van kerntrekbeveiliging en gevarenfunctie. Handig en wel zo veilig!

Zwakke punt

Er zitten geen zwakke punten aan deze cilinder

Conclusie

Met deze hoogwaardige Nemef cilinder 132/9 maken inbrekers minder kans om je cilinder open te breken. Dit komt onder andere door de kerntrekbeveiliging die zowel bescherming biedt tegen uitboren als kerntrekken. Ook beschikt deze Nemef cilinder een gevarenfunctie, waardoor de cilinder ook te openen is wanneer aan één van de kanten een sleutel is geplaatst!

de tweede keuze

Pfaffenhain SKG3

Pfaffenhain SKG3 Cilinderslot

Sterke punt

De phaffenhain skg3 voldoet aan Politie-keurmerk door de skg 3 sterrencilinder met zowel anti-boorbelemmering kerntrek-beveiliging naast deze beveiligingen heeft de cilider ook  de anti klop methode waardoor deze moeilijk manipuleerbaar is.

Zwakke punt

Ook deze cilinder heeft geen zwakke punten

Conclusie

De Pfaffenhain SKG3  is een kwaliteit cilinderslot. Deze deurcilinder heeft het Politiekeurmerk veilig wonen met een skg 3 sterren kwaliteit. Het cilinderslot is bovendien uitgevoerd met een anti-boorbelemmering, kerntrekbeveiliging en anti-klop beveiliging. Daarnaast is de deurcilinder opgebouwd uit 6 permutatiestiften en gemaakt van hoogwaardige materialen.

beste cilinderslot skg 3 sterren

Beste cilinderslot Skg 3 sterren is bestand tegen kerntrekken en dit is een methode die veel wordt gebruikt door een gelegenheidisnbreker. Bijvoorbeeld het nemef cilinderslot 132/9 (SKG***) valt onder de beste cilinderslot Skg 3 sterren en biedt door de hard stalen brug, de paniekfunctie in combinatie met de kerntrekbeveiliging tegen woninginbraak de allerbeste bescherming. 

beste cilinderslot tegen inbraak

Wat is nu de beste cilinderslot tegen inbraak? Onderstelt wordt dat de goedkopere cilindersloten minder goed tegen woninginbraak bestand zijn in tegenstelling tot de duurdere varianten. Het phaffenhain skg3 cilinderslot (SKG***) heeft een hard stalen brug, een paniekfunctie en dit in combinatie met de kerntrekbeveiliging is dit het beste cilinderslot tegen inbraak. De beste prijs/kwaliteitsverhouding heeft de phaffenhain skg3 cilinderslot. 

Cilinderslot Reviews top 5

1. Nemef Cilinderslot 132/9 skg3

Deze Nemef veiligheidscilinder 132/9 heeft het logo SKG*** en is hierdoor geschikt voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. De cilinder is standaard voorzien van vele beveiligingen zoals kerntrekbeveiliging en gevarenfunctie.

Voordelen:

 • Politiekeurmerk Veilig Wonen
 • Gevarenfunctie
 • Kerntrekbeveiliging
 • Voorzien van SKG***
 • Makkelijk te monteren
 • 6 reserve sleutels

Nadelen:

 • Geen nadelen

Conclusie:

De hoogwaardige Nemef cilinder 132/9 maakt inbrekers het moeilijker om je cilinder open te breken. Door de cilider beveiligingen zoals kerntrekbeveiliging die zowel bescherming biedt tegen uitboren als kerntrekken. Daarnaast zit er ook een gevarenfunctie op, waardoor de cilinder nog steeds te openen is wanneer aan één van de kanten op de cilinder een sleutel is geplaatst!

2. Pfaffenhain SKG3 Cilinderslot

De phaffenhain skg3 heeft het Politie-keurmerk veilig wonen door de skg 3 sterrencilinder. Deze Cilinder met anti-boorbelemmering en kerntrek-beveiliging heeft ook de anti klop methode waardoor deze moeilijk manipuleerbaar is.

Voordelen:

 • Voldoet aan Politie-keurmerk
 • SKG 3 sterrencilinder
 • Met Anti-boorbelemmering
 • Met Kerntrek-beveiliging
 • Met de Anti-klop methode
 • Hoge Kwaliteit

Nadelen:

 • Geen

Conclusie:

De Pfaffenhain SKG3 valt echt onder de kwaliteit cilindersloten. Deze deurcilinder heeft natuurlijk het Politiekeurmerk veilig wonen door de skg 3 sterren keuring. Het cilinderslot is uitgevoerd met de beveiligingen anti-boorbelemmering, kerntrekbeveiliging en anti-klop beveiliging. Daarnaast is de Pfaffenhain SKG3 deurcilinder opgebouwd uit 6 permutatiestiften en gemaakt van zeer hoogwaardige materialen.

3. M&C Cilinderslot SKG3

De M&C veiligheidscilinder SKG3 is een erkend veiligheid product bij het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Met de keuze uit verschillende kleuren sleutels uitermate ideaal voor gebruik in instellingen.

Voordelen:

 • Anti kerntrekken
 • Anti lockpicking
 • Anti klopsleutel en de breek methode
 • Hard stalen brug
 • PR08 beschermd profiel
 • 5 jaar garantie

Nadelen:

 • Geen nadelen gevonden

Conclusie:

De M&C cilinder met het SKG®*** logo heeft diverse beveiligingen die bij inbraak veelal worden toegepast, zoals: het kerntrekken, lockpicking, de klopsleutel en de breek methode. Daar boven op heeft de cilinder een hard stalen brug voor extra veiligheid, wat betekend dat de cilinder minimaal 5 minuten bestand is tegen standaard inbraak geweld.

4. Nemef Profielcilinder 111/9 skg2

Dit is de Nemef veiligheidscilinder 111/9 is één van de bestverkochte veiligheidscilinder van Nederland. Deze Nemef cilinder is voorzien van SKG** logo en is extra veilig omdat deze beschermd is tegen diverse inbraakmethodes.

Voordelen:

 • Voor deuren van 38 - 42 mm dikte
 • Mooi Aftastbeveiliging 
 • Boorbelemmering
 • Anti-slagpick
 • SKG 2 sterren
 • Materiaal cilinder messing

Nadelen:

 • Geen Anti kerntrekken

Conclusie:

Deze Nemef cilinder 111/9 is naar zeggen de bestverkochte veiligheidscilinder van Nederland. Ook deze Nemef 111/9 cilinder voldoet aan alle eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. En is dan ook voorzien van  'aftastbeveiliging' wat manipulatie van de cilinder voorkomt. Daarnaast is hij voorzien van gehard stalen stiften die het doorboren van de cilinder moeilijk maakt. Tot slot is de cilinder ook beschermt tegen de slagsleutel methode.

5. Starx Cilinderslot

De cilindersloten van Starx hebben de SKG2 keuring. En zijn dan ook getest met een zware inbraak en daarna goedgekeurd door SKG voor gebruik op buitendeuren.

Voordelen:

 • Verlengde cilinder
 • Inbraakwerend
 • SKG** sterren keurmerk
 • Sleutelbediening aan twee zijden
 • Geleverd inclusief 3 sleutels en bevestigingsschroef

Nadelen:

 • Schroef van mindere kwaliteit

Conclusie:

Het cilinderslot van Starx is perfect om je deuren mee te beveiligen zowel binnen als buitendeuren. Doordat hij verkrijgbaar is in verschillende maten pas hij altijd. Met het SKG2 sterren keurmerk is hij ook nog eens goedgekeurd tegen zware inbraken. Met de drie reserve sleutels en het gebruikte materiaal messing is het zeker een goed en sterk slot te noemen.

Beste Cilinderslot Consumentenbond

Het beste cilinderslot consumentenbond zijn gecertificeerde cilindersloten op basis van een goede woonbeveiliging. Dit type cilinderslot is aan het SKG-keurmerk te herkennen. Het keurmerk bestaat uit een aantal sterren en is onderverdeeld in 3 sterren (SKG*, SKG** en SKG***). De sloten worden getest door Stichting Kwaliteit en Gevelbouw (SKG) en doen dit door in de schoenen te te gaan staan van een inbreker. De mate van de inbraakwerendheid wordt aangegeven door de sterrenkwalificatie. Sloten die gecertificeerd zijn vertragen een inbraak tot wel 5 minuten. Dit lijkt misschien kort maar dit is voor een gelegenheidsinbreker relatief lang. Volgens de consumentenbond wordt aangeraden om een SKG3* cilinder met gehard stalen brug te kiezen.

beste cilinderslot skg 3

Het beste cilinderslot SKG3* heeft een hard stalen brug. Met het beste cilinderslot SKG3* voorkomt u inbraak en ongewenste bezoekers in uw woning. Zo is er een aanbod M&C cilinders die bijdragen aan een optimale beveiliging van uw huis of bedrijfspand. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de beveiliging en kies daarom niet direct voor een SKG2* want dit slot is namelijk al binnen 30 seconden te openen. 

Cilinderslot met knop

Een cilinderslot met knop wordt in de meeste gevallen gebruikt op de buitendeur. U bedient aan de straatzijde het slot met een sleutel en aan de binnenzijde opent u met een knop de deur. Van binnenuit is het ideaal om snel de deur te openen voor bijvoorbeeld onverwachte visite of een pakketbezorger. Het is handig omdat u dan niet snel op zoek hoeft te gaan naar de sleutel. Er zijn verschillende niveaus mogelijk qua beveiliging. Als u elk risico wilt voorkomen kunt u het beste kiezen voor een SKG3* label. Tevens heeft u woning dan ook de goedkeuring van het Politiemerk Veilig Wonen. 

Cilinderslot Met Knop

Cilinderslot gelijksluitend

Een cilinderslot gelijksluitend beschikt over meerdere cilinders waardoor het mogelijk is om voor meerdere sloten één sleutel te kunnen gebruiken. Dit bespaart aan een grote sleutelbos een hoop sleutels. Wilt u voor uw voordeur, achterdeur, schuur en garage één sleutel? Dit is mogelijk met cilinderslot gelijksluitend. Een goed begin van uw veilige woonomgeving is met een cilinderslot gelijksluitend mogelijk. Een cilinderslot gelijksluitend is een prima keuze gebruiksvriendelijk en veilig. 

Cilinderslot kopen en of bestellen

Wilt u een cilinderslot kopen en of bestellen dan heeft u een ruime keuze en zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn verschillende kwaliteiten cilinders. Zo zijn er standaard cilindersloten voor binnendeuren, cilinders met certificaat of cilinders met keurmerk. Cilindersloten vervangen gaat heel eenvoudig. Let op bij cilinderslot kopen en of bestellen op de kwaliteiten. Wanneer u voor buiten cilindersloten nodig heeft is het verstandig om te kiezen voor een cilinderslot met SKG keurmerk. 

Cilinderslot Gamma

Bent u op zoek naar een cilinderslot gamma dan heeft u daar een ruime keuze. Met een cilinderslot gamma verhoogt u de veiligheid van uw woning. Bij gamma verkopen ze cilindersloten voor zowel binnen als buitendeuren. Voor een cilinderslot gamma kunt u uiteraard terecht in de bouwmarkt en in de webshop en vind u daar een groot assortiment verschillende cilindersloten. Naast deze Cilindersloten verkopen ze ook een rollator, tochtstrip en camerabeveiligingajax alarmsysteem.

Cilinderslot Gamma

Cilinderslot Praxis

Een cilinderslot praxis is van de hoogste kwaliteit, voldoen aan een goede deurbeveiliging en beveiliging van uw woning en zijn gekeurd. Er zijn verschillende cilindersloten bij Praxis verkrijgbaar. Een belangrijke reden om gebruik te maken van een cilinderslot praxis is die veiligheid die het u geeft. Uw woning kan een gewild doelwit zijn voor dieven en inbrekers. Bij praxis hebben ze verder ook een alarmsysteem voor ouderensleutelkluis en een elektrische gordijnrails

Cilinderslot Praxis

Cilinderslot hornbach

Wanner het tijd is om uw cilinderslot te vervangen dan kan dit prima met een cilinderslot hornbach. Bij Hornbach vind u van verschillende topmerken vele soorten cilindersloten. Vervang zelf uw cilinderslot en maak uw woning weer veilig. Wat voor type cilinderslot hornbach u zoekt ze  hebben het allemaal in het ruime assortiment. Verder kan je hier ook een loeplampalarm installatiebeveiligingscamera en deurbel met camera kopen.

Cilinderslot hornbach

Cilinderslot karwei

Uw deur is goed beveiligd met een cilinderslot karwei. Van het deurslot is het cilinder het hart en dit zorgt ervoor dat u de deur met een sleutel kunt openen. Natuurlijk houd u daarnaast met een cilinder karwei ook indringers die geen sleutel hebben buiten uw deur. Bij karwei vind u veel verschillende cilindersloten met betrekking tot de maat en ook wat betreft veiligheidsgraad. Ook kunt u bij karwei terecht voor een co2 meterrookmelder en een kierstandhouder.

Cilinderslot karwei

Beste Cilinderslot action

Een cilinderslot action vind u nog niet standaard in het assortiment. Voor een goed beveiligd cilinderslot kunt u dus niet bij de action terecht en zal u ergens anders moeten vinden. Uiteraard kan het wel zo zijn dat er over een tijdje wel een cilinderslot action te koop is aangezien het assortiment daar geregeld wisselt. Ook hebben ze bij action wekelijkse aanbiedingen in de folder en ook daarin is het goed mogelijk dat er een cilinderslot action tussen komt te staan. Naast deze artikelen heeft action ook een sticker camera bewaking. Ook kan je voor andere beveiliging artikelen, slimme apparaten of hulpmiddelen terecht bij de Action zoals Philips hue spots en andere slimme lampen. Voor de Beste Koolmonoxide Melders voor bij de cv-ketel op zolder. Watermelders voor bij de wasmachine in de bij keuken en de Beste Vluchtladder voor op een verdieping. Anti klim Strips voor op een schutting en een Blusdeken voor bij de frituurpan samen met de Beste Brandblussers een groot assortiment voor uw veiligheid.

Cilinderslot action

cilinderslot bijbestellen

Een cilinderslot bijbestellen is geen enkel probleem en is prima mogelijk. Wanneer u een cilinderslot bijbesteld zijn deze altijd gelijksluitend aan de cilinders die u al heeft. Dit houd in dat u met dezelfde sleutel deze cilinder kan openen. Wanneer uw cilinderslot van een veiligheidscertificaat is voorzien dient u deze wel mee te brengen op via internet te uploaden op de bestelpagina. Een cilinderslot bijbestellen werkt dus heel eenvoudig.

Veelgestelde vragen over een Cilinderslot

Wat is een cilinderslot

Een cilinderslot bestaat uit een behuizing en een cilinder. Zolang de bijpassende sleutel niet in het slot is gestoken blokkeren plaatjes, stiften of kogeltjes het cilinder. 

Wat kost een cilinderslot vervangen

Afhankelijk van het type slot kost het vervangen van een cilinderslot tussen de 70 en 130 euro. Uiteraard kost een slot van goede kwaliteit dat optimale veiligheid garandeert meer dan een simpeler slot. 

Hoe cilinderslot openbreken

Het uitboren van een cilinderslot is een optie om deze open te breken. Een. makkelijkere manier is om met een waterpomptang of bahco de cilinder heen en weer te wrikken (naar links en rechts). Op de zwakste plek precies in het midden van de meenemer zal de cilinder uiteindelijk breken. 

Hoe cilinderslot vervangen zonder sleutel

Hiervoor heeft u wel wat gereedschap nodig zoals een bahco, schroevendraaier en/of waterpomptang. Allereerst verwijdert u het beslag van het cilinderslot door het losdraaien van de schroeven. Nu is de cilinder zichtbaar. U moet de cilinder eruit halen om de deur te kunnen openen. 

Welk cilinderslot is het beste

Er zijn drie beste cilindersloten. Het M&C Condor cilinderslot (SKG***) biedt door de hard stalen brug in combinatie met de paniekfunctie en kerntrekbeveiliging de beste bescherming tegen woninginbraak. De beste prijs/kwaliteitsverhouding heeft het M&C Matrix cilinderslot (SKG***). 

Hoe cilinderslot verwijderen

In het slot zit de profielcilinder slechts met 1 schroef vast. Onder de nachtschoof zit deze schroef en moet u in het geheel verwijderen. U steekt vervolgens de sleutel in het cilinderslot en draai deze naar rechts of links. U kunt het cilinderslot nu naar u toe trekken. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!