Bespaar op je Hittemelder!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in uw regio! 

Hittemelder

Een hittemelder wordt vaak gebruikt op plaatsen waar een rookmelder niet geschikt is. Een hittemelder wordt op plaatsen gehangen waar vocht, damp of rookontwikkeling kan optreden. Denk hierbij aan locaties als in de kelder, garage of keuken. Wanneer er in korte tijd een flinke stijging van de temperatuur plaatsvindt slaat een hittemelder alarm. Hittemelders zijn ontworpen om door temperatuursveranderingen brand te detecteren. Een hittemelder wordt vooral toegepast in ruimtes waar stof, gassen of damp ervoor zorgen dat een rookmelder vals alarm zou slaan. Brand kan ernstige schade aan gebouwen of de inboedel daarvan toebrengen net als gezondheidsschade. Het is daarom erg belangrijk om brandwarmte te detecteren om ervoor te zorgen dat een brand niet uit de hand loopt. 

Tips en Informatie over hittemelder

Een brandblusser is voor veel mensen een rood apparaat waarmee je een brand kunt blussen. Om beginnende branden te blussen wordt een brandblusser inderdaad ingezet. In een brandblusser is blusstof aanwezig die ervoor zorgt dat de brand wordt gedoofd. Wat misschien niet iedereen weet is dat je met een brandblusser niet iedere brand kunt blussen. Een brandblusser is aan te raden in woningen, kantoren, bedrijven, boten en auto’s.

Lees het artikel

Bij een brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. U ruikt niets wanneer u slaapt want u neus werkt dan niet. Het gehoor werkt nog wel. Rook bevat veel giftige gassen waardoor u snel in een diepe bewusteloosheid raakt. Dit gebeurt vaak al binnen enkele minuten. Daarom zijn rookmelders van levensbelang en niet alleen wanneer u aan het slapen bent. Hoe sneller u een brand ontdekt hoe meer kans en tijd u heeft om de woning veilig te verlaten.

Lees het artikel

Pagina   [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

hittemelder 230v

Een thermische melder die is aan te sluiten op 230V netstroom is tevens van een back-up batterij voorzien. Een hittemelder die draadloos te koppelen is en die kan worden aangesloten op 230V netstroom is een praktische oplossing voor bestaande woningen. Thermische melders zijn voorzien van een RF module waardoor u voor het koppelen geen bekabeling nodig heeft. Ze zijn ook in combinatie toe te passen met rookmelders die zijn uitgerust met een RF module. 

Hittemelder 230v

hittemelder keuken

Op een aantal plekken in huis is het beter om een hittemelder op te hangen in plaats van een rookmelder zoals bijvoorbeeld de keuken. Op deze plaats is vaak sprake van lichte dampvorming en daarom kan je daar beter een hittemelder keuken plaatsen. In de keuken komen tijdens het koken waterdamp deeltjes vrij. Door rookmelders worden deze deeltjes ten onrechte gezien als rookdeeltjes. Gebruik daarom in de keuken een hittemelder in plaats van een rookmelder. 

Hittemelder Keuken

hittemelder koppelbaar

Een hittemelder koppelbaar is ideaal wanneer het belangrijk is dat alle melders afgaan wanneer er ergens hitte gesignaleerd wordt. De onderlinge koppeling tussen hitte- en rookmelders is vaak draadloos zodat er geen draden getrokken hoeven te worden. Zodra een van de gekoppelde hitte- of rookmelders afgaat gaan alle gekoppelde melders binnen een aantal seconden af. 

hittemelder of rookmelder

Wat is nu het verschil tussen een hittemelder of rookmelder? Veel mensen denken dat ze dezelfde functie hebben namelijk het detecteren van brand. Hoewel dit waar is is er zeker een verschil. Rookmelders maken gebruik van een aantal reflectietechnieken en werken met behulp van een optische sensor. Deze refelctie wordt onderbroken door rook waardoor het alarm afgaat. Wanneer er een brand is reageren rookmelders het snelst. Hittemelders werken met behulp van een soort thermometer namelijk een zogeheten thermo-differentiaal sensor. Rookmelders zijn ontworpen om gebouwen en mensen tijdens de eerste tekenen van een brand te beschermen. In sommige gevallen wordt een brand pas een echte brand (met vuur) nadat het een tijdje gesmeuld heeft. 

hittemelder plaatsen

Een hittemelder plaatsen is belangrijk omdat het als primair doel heeft uw woning te beschermen. Hittemelders worden in sommige gevallen ook gebruikt vanwege de betrouwbaarheid tegen extreme omstandigheden en de lage kosten. Vanuit de wet wordt benadrukt om hittemelders in huis te plaatsen. Vele deskundigen zijn het er over eens vroegtijdige preventie en detectie is cruciaal. Een hittemelder dient net zoals een rookmelder te worden gemonteerd aan het plafond. De hittemelder kan het beste op een centrale positie in een ruimte worden geinstalleerd. Plaats bij voorkeur een hittemelder minimaal 50 centimeter uit de hoek of houdt ten opzichte van muur enige afstand. 

Beste Hittemelder

Ben je op zoek naar een degelijke hittemelder maar zie je door de bomen het bos niet meer omdat er zoveel keus is? Hittemelders zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en prijsklassen. Zo is er de hittemelder die voorzien is van een krachtige lithium accu die bijzonder duurzaam blijkt te zijn en makkelijk 10 jaar mee kan gaan. Een klein nadeel wat de klanten aangeven is dat de aankoop van een lithium batterij toch wel bijzonder prijzig is. Wanneer je liever niet teveel geld wilt uitgeven en toch een goed werkende hittemelder wilt hebben dan is er een apparaat welke op basis van een krachtige batterij werkt en wel tot 1 jaar meegaat. Het toestel geeft zelf aan wanneer het tijd is om de batterij te vervangen. Zodra er temperaturen van 50 graden Celsius of daarboven worden waargenomen geeft het apparaat een duidelijk signaal. Het is zeker niet altijd makkelijk om uit het ruime assortiment de beste hittemelder te kiezen. Door het ruime assortiment is er vast wel een hittemelder die aan u wensen en eisen voldoet. 

hittemelder gamma

Bent u op zoek naar een hittemelder Gamma dan vind u daar een ruime keuze. Ze verkopen ze bij de Gamma van verschillende merken en prijsklassen. Een hittemelder Gamma is er van goedkoop tot de duurdere varianten. Ook is er een keuze uit simpele hittemelders tot aan multifunctionele apparaten. 

Hittemelder Gamma

hittemelder hubo

Een hittemelder Hubo is een goede brandbeveiliging voor uw woning. Hubo biedt een ruim assortiment hittemelders aan. Ze verkopen er onder andere goedkope als de duurdere hittemelders. Ook vind u er een pakket met 6 stuks tegelijk dit is handig om iedere kamer van uw woning te voorzien van een hittemelder. 

Hittemelder Hubo

hager hittemelder 230v

De Hager hittemelder 230V voldoen aan het Nederlandse bouwbesluit. De hittemelders zijn koppelbaar zodat het alarmsignaal door de gehele woning hoorbaar is. Alle melders hebben het KEMA-keurmerk. Een Hager hittemelder 230V is mooi vormgegeven en past daardoor mooi in iedere woning. Een superplat kabelkanaal en de opbouwsokkels zorgen voor een nette afwerking die geschikt is in zowel bestaande bouw als nieuwbouw woningen. 

Hager Hittemelder 230v

alecto hittemelder koppelbaar

De Alecto hittemelder koppelbaar is stijlvol en is zowel als netwerk als los te gebruiken. De hittemelder van Alecto is tevens ook een rookmelder en dat is ideaal zo'n combi melder. Hij geeft niet alleen een snelle waarschuwing bij brand en rook maar ook bij hitte. Wanneer u een koppelbare hittemelder zoekt die u de vrijheid geeft om een eigen netwerk op te zetten dan is de Alecto hittemelder koppelbaar een prima keuze. 

Alecto Hittemelder Koppelbaar

Veelgestelde vragen over een hittemelder

Waar hittemelder plaatsen

De beste manier om een hittemelder te installeren is in het midden op het plafond van uw kamer en op minstens 50 centimeter afstand van hoeken of muren, zodat hij effectief kan zijn voor alle delen van de ruimte.

Wat is een hittemelder

Hittemelders kunnen het antwoord zijn op uw problemen als een rookmelder zonder reden afgaat. Een hittemelder is in staat om temperatuurveranderingen te detecteren en een alarmsignaal af te geven wanneer de temperatuur te hoog oploopt

Hoe werkt een hittemelder

Hittemelders werken met een thermo-differentiële sensor. Zodra de temperatuur hoger wordt dan 58°C zullen deze sensoren alarm slaan om u te waarschuwen voor gevaar!

Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!