Bespaar op je Gasdetectie!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in uw regio! 

Gasdetectie

Gasdetectie bepaalt het verschil of hoeveelheid van gassen, zuurstof en/of dampen in lucht wat buiten het ontoelaatbare is. Dit wordt gedaan met behulp van meetinstrumenten, deze zijn er in verschillende functies als vormen en maten. De dampen en gassen kunnen zowel brandbaar als giftig zijn. De gebruiker dient vroegtijdig gewaarschuwd te worden voor dreigend gevaar door het meetinstrument zodat er ingespeeld kan worden op de veranderde situatie. Er behoort normaal 20,9 procenten zuurstof in de lucht te zitten. Om als mens normaal te kunnen ademhalen is dit nodig. Andere brandstoffen/materialen zullen sneller doen ontsteken indien er teveel zuurstof aanwezig is. De meeste materialen zullen ook vaker oxideren. Voor de mens zal dit indien er een tekort aan zuurstof aanwezig is leiden tot ademnood en indien er weinig of geen zuurstof aanwezig is zal dit tot de dood leiden. Om huizen en gebouwen te verwarmen is aardgas een van de meest gebruikte brandstof. Het grootste gedeelte van aardgas bestaat uit methaan (CH4) dat valt onder explosieve of brandbare gassen. Door het plaatsen van een gasdetector in uw woning wordt u op tijd gewaarschuwd wanneer er een gas vrijkomt. 

Tips en Informatie over gasdetectie

CO2 wordt ook wel koolstofdioxide genoemd en is een geur-en kleurloos gas dat wordt uitgeademd door mensen. Er worden maar kleine hoeveelheden door ons uitgeademd maar gezien over een hele dag kan dit in uw woning, kantoor en school toch flink oplopen. De verhouding van de CO2 waarden in de lucht worden in PPM (pars per million) uitgedrukt.

Lees het artikel

Pagina   [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

gasdetectiesystemen

Om diverse redenen kunnen zich in besloten ruimtes gevaarlijke concentraties Co2, toxische of ontploffing gevaarlijke gassen ontwikkelen. Om tijdens het betreden van deze ruimtes onnodige risico's te voorkomen kan er gebruik gemaakt worden van gasdetectiesystemen die de betrokken personen akoestisch of visueel waarschuwen. Er zijn draagbare co2 meters en gasdetectie en er is stationaire gasdetectie. Bij draagbare gasdetectie is het mogelijk dit (persoonlijk) mee te nemen. Dit is bij stationaire gasdetectie niet mogelijk. Bij een vast gasdetectiesysteem worden niet alleen mensen beschermd maar ook processen en gebouwen. 

Gasdetectiesystemen

gasdetectiemeter

Een gasdetectiemeter geeft u en uw gezin een helder overzicht van de luchtkwaliteit. Op het gebied van veiligheid en gezondheid is het zeker verstanding om een gasdetectiemeter aan te schaffen. Een gasdetectiemeter geeft tijdig een duidelijk alarmsignaal af, bijvoorbeeld wanneer het zuurstofgehalte te laag wordt of indien de hoeveelheid toxisch gas te hoog wordt. Een gasdetectiemeter meet de hoeveelheid explosieve gassen en dampen. Ook meet hij de hoeveelheid zuurstof en de hoeveelheid giftige gassen. De aanschaf van een goede gasdetectiemeter is belangrijk om de gezondheid en veiligheid van uw gezin te waarborgen. 

Gasdetectiemeter

gasdetectie boot

Met een gasdetectie boot wordt u op indringende wijze geattendeerd wanneer er teveel gasvorming is op uw boot. Het apparaat geeft een duidelijk hoorbaar signaal wanneer er een ophoping van gas gaat vormen. Regelmatig zijn er berichten te vinden over een ontploffing aan boord van een boot door een gaslek. Terwijl u slaapt is ook koolmonoxide een sluipmoordenaar. Het is uiteraard goed om regelmatig de gasleidingen te controleren en regelmatig de aansluitslangen te vernieuwen. Een goede gasdetectie boot kan een hoop ellende verkleinen. Bovendien geeft een gasdetectie boot een veilig gevoel. 

Gasdetectie Boot

gasdetectie camper

Met een gasdetectie camper beschermt u uzelf en uw gezin. Het is belangrijk om na te denken voor welke stoffen u een alarm wilt aanschaffen. Het beste kunt u kiezen voor een combimelder die detecteert narcosegas, koolmonoxide en flessengas (propaan/butaan/lpg). Met een gasdetectie camper wordt u altijd op tijd gewaarschuwd. 

Gasdetectie Camper

Beste gasdetectiesysteem

Wat is het beste gasdetectiesysteem? Veruit de meest populaire melders zijn de gecombineerde gasmelders een zogeheten 3GAS+ alarm. Let er wel op dat er ook vormen van rook bestaan waarbij de concentratie koolmonoxide zo laag is dat dit niet wordt gedetecteerd. Verstandig is daarom om altijd nog extra een rookmelder op te hangen. Gasdetectie beschermd tegen niet gewenste gassen of gevaarlijke gassen. Het kan voorkomen dat er iets binnen of buiten huis is gaan lekken wat niet direct waarneembaar is. Bij een gaslek kan namelijk explosiegevaar ontstaan. 

hatech gasdetectie

Hatech gasdetectie heeft jarenlange ervaring in het meten van giftige gassen, brandbare gassen en zuurstof met zowel vast opgestelde als draagbare apparatuur. Hatech levert een breed assortiment gasdetectie producten. Het leveringspakket van apparatuur in gasdetectie is de afgelopen jaren aangevuld met diverse productgroepen om u op het gebied van gasdetectie een compleet pakket aan te kunnen bieden. 

Hatech Gasdetectie

draeger gasdetectie

Draeger gasdetectie bieden een nauwkeurige, multifunctionele en betrouwbare meting van schadelijke gassen gebaseerd op 70 jaar ervaring. Een draagbaar Draeger gasmeetinstrument is voor diverse toepassingen geschikt zoals vrijgavemeting van besloten ruimten, persoonlijke werkplekbewaking, gebiedsbewaking, lekdetectie en nog veel meer. Het productaanbod Draeger gasdetectie omvat enkelvoudige gasmeetapparatuur en multgas-meetinstrumenten, kalibratie- en bumptestapparatuur voor uw gasmeetinstrument, gasdetectiebuisjes en ook softwarepakketten. 

Draeger Gasdetectie

honeywell gasdetectie

Honeywell heeft een volledig gamma van zowel draagbare als stationaire gasdetectoren. Afhankelijk van uw locatie, wensen en gevarenbronnen is er een ruime keuze gasdetectie van Honeywell. De Honeywell gasdetectie is geschikt voor toepassingen waar mensen kunnen worden blootgesteld aan toxische, brandbare of gassen die zuurstof verdringen. 

Honeywell Gasdetectie

msa gasdetectie

De Msa gasdetectie zorgt voor persoonlijke veiligheid van bewoners van een woning of van werknemers tijdens het betreden of werken in besloten ruimten waarvan niet zeker is of de atmosfeer veilig is. De persoonlijke Msa gasdetectie meet of de lucht veilig is en dat deze niet is voorzien van de veel voorkomende gevaren zoals een zuurstofoverschot of een zuurstoftekort, zwavelwaterstof, koolmonoxide en explosieve of brandbare gassen. De persoonlijke Msa gasdetectie is bruikbaar voor elke toepassing zelfs onder de meest zware omstandigheden. 

Msa Gasdetectie

Veelgestelde vragen over een Gasdetectie

Gasdetectie wanneer verplicht

Voor een inpandige stookruimte onder het maaiveld is een gasdetectiesysteem verplicht

Wat is gasdetectie

Gasdetectie is het bepalen van een ontoelaatbaar verschil of hoeveelheid van zuurstof, gassen en/of dampen in lucht met behulp van een meetinstrument

Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!