Sleutels en Sloten

Sleutels en sloten behoren uiteraard ook tot een goede beveiliging van uw woning. Om inbraken te voorkomen aan uw woning is goed hang en sluitwerk essentieel. Een goede inbraakbeveiliging bestaat altijd uit meerdere oplossingen zoals een veiligheidscilinder, een veiligheidsslot, veiligheidssluitkom en natuurlijk ook veiligheidsbeslag. Sleutels en sloten zorgen niet alleen voor het voorkomen van inbraken en goede bescherming van uw woning maar is er is ook nog eens een ruime keuze in uitvoering, kleur en gebruiksgemak. U kunt u buitendeuren voorzien van gecertificeerd SKG*** hang- en sluitwerk dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen hiermee verkleint u de kans op inbraken aanzienlijk. 

Tips en Informatie over Sleutels en Sloten

Het beveiligen van uw woning begint met goede cilindersloten. Met het aanschaffen van de beste cilindersloten maakt u het ongewenste gasten bijzonder lastig om binnen te komen in uw woning. Een cilinderslot zorgt ervoor dat u de voordeur kan open en dicht draaien. Het vervangen van cilindersloten kunt u zelf eenvoudig doen.

Lees het artikel

Een kierstandhouder heeft eigelijk dezelfde functie als een deurketting alleen is deze vaak van slechtere kwaliteit. Een kierstandhouder is te gebruiken om gasten die ongewenst zijn buiten de deur te houden. Het is ideaal om toch iemand te woord te staan maar u het niet genoeg vertrouwd om de deur volledig open te doen.

Lees het artikel

Pagina   [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

gecertificeerde sleutels

Gecertificeerde sleutels of met andere woorden sleutels met een certificaat zijn sleutels die alleen mogen worden bijgemaakt met een bijbehorend certificaat. Om een sleutel bij te laten maken kan dit alleen op vertoon van een pasje/certificaat. Dit is op te vragen via de eigenaar, makelaar, woningbouwvereniging of VvE. Een voorbeeld van gecertificeerde sleutels worden onder andere gebruikt in een appartementencomplex waarbij de gemeenschappelijke deur door alle bewoners binnen te komen is. Hier heeft iedereen dezelfde sleutel. Je wilt hier voorkomen dat (ongeoorloofd) de sleutel nagemaakt wordt en mensen die geen bewoner zijn ook de ruimte kunnen betreden. U dient voor het namaken van die sleutel eerst een certificaat te laten zien. 

Gecertificeerde Sleutels

cilindersloten

De basis van goede deurbeveiliging is een goed cilinderslot. Cilindersloten die het meeste worden gebruikt zijn voorzien van  SKG** echter is een  SKG** cilinderslot niet bestand tegen kerntrekken. Cilindersloten die het SKG drie sterren ( SKG***) keurmerk hebben zijn wel bestand tegen de populaire inbraakmethode kerntrekken. Tevens zijn SKG*** cilinders ook beveiligd tegen lockpicken en klopsleutels. Bent u van plan om uw cilindersloten te vervangen dan is dit een heel eenvoudig klusje en dit kunt u gemakkelijk zelf doen. 

Cilindersloten

Sluitkommen

Sluitkommen zijn de ideale instrumenten om de haken op te vangen van bijvoorbeeld een meerpuntssluiting. Een sluitkom wordt in een kozijn bevestigd en bevat bij sommige varianten ook een sluitplaat. Daarmee wordt het kozijn bescherm en heeft u van het beslag langer plezier. Sluitkommen zijn tevens ook verkrijgbaar als set zodat ze met een meerpuntssluiting goed te combineren zijn. Handig is wel om goed op te letten of de sluitkommen links of rechts toepasbaar zijn (of allebei). 

Sluitkommen

Sluitplaten

Voor de afwerking van slotgaten in het kozijn en om ervoor te zorgen uw deurbeslag perfect gebruikt kan worden zijn er sluitplaten. Het slot kan als het ware omgebogen worden door middel van het stalen uitsteeksel. Hiermee is bij het dichtvallen van de deur het kozijn beschermd. Een sluitplaat is een essentiële maar goedkope tool voor uw slot. 

Sluitplaten

Veiligheidsbeslag

Om ervoor te zorgen dat uw woning of bedrijfspand optimaal beveiligd is is sterk veiligheidsbeslag aan te raden. Belangrijk is om er op te letten dat het veiligheidsbeslag voldoet aan de hoogst inbraakwerende eisen van het Nederlandse Certificering Instituut. Veiligheidsbeslag is verkrijgbaar als complete set, binnenschild, losse schilden of veiligheidsbeslag buitendeur. Daarnaast zijn er nog verschillende uitvoeringen waaronder een smalschild of een blindschild. Veiligheidsbeslag is eigenlijk een verzamelnaam voor alle sloten, veiligheidsgarnituur en deurknoppen. 

Veiligheidsbeslag

Meerpuntssluiting

Een meerpuntsluiting of driepuntsluiting geeft u van buitenaf meer bescherming dan een regulier slot. Een regulier slot kan doorgeboord of geforceerd worden. Een meerpuntsluiting sluit in de deur op meerdere plekken en is nagenoeg onmogelijk om te forceren. Een meerpuntsluiting staat in verbinding met het kozijn met maximaal 5 punten. Wanneer u de sleutel omdraait in het slot sluit u tegelijkertijd alle sluitpunten. Een meerpuntsluiting is te verkrijgen in twee varianten. Krukbediend of sleutelbediend. Bij een sleutelbediende meerpuntsluiting gebruikt u om de haken van de meerpuntsluiting te bewegen de sleutel. Bij een krukbediende meerpuntsluiting maakt u hiervoor van de kruk gebruik. De haken komen uit door gebruik te maken van de kruk. Met een meerpuntssluiting wordt op meerdere plaatsen de deur vergrendeld. Een inbreker wordt het hiermee om de deur te forceren een stuk moeilijker gemaakt. Een goede sluiting van uw deur wordt hiermee gegarandeerd. 

Meerpuntssluiting

Kerntrekbeveiliging

Om de kans op inbraak bij uw woning, bedrijfspand of winkel te verkleinen is kerntrekbeveiliging vandaag de dag een van de belangrijkste manieren. Kerntrekken wordt steeds vaker door inbrekers toegepast. Deze inbraaktechniek maakt heel weinig geluid en ze zijn ook nog eens heel erg snel bij u binnen (binnen 30 seconden). Vandaag de dag is kerntrekbeveiliging geen luxe meer. Sterker nog, volgens Politie Keurmerk Veilig Wonen is een kertrekbeveiliging cilinder als eis verplicht in nieuwbouwwoningen. Sinds April 2014 is het zelfs ook verplicht voor bestaande bouw. Bij de kerntrekmethode wordt in de cilinder een schroef gedraaid. Vervolgens wordt met behulp van gereedschap (zelfgemaakt gereedschap of een klauwhamer) de cilinder uit de deur getrokken. De deur wordt door gebruik van een bouwsleutel geopend. De inbreker heeft binnen 30 seconden toegang tot de woning. Kertntrekbeveiliging voorkomt in de cilinder het insteken van een schroef. Cilinders met kerntrekbeveiliging zijn voorzien van een hard metalen bescherming voorin de cilinders. Mocht een inbreker in de cilinder een schroef willen schroeven dan wordt deze door de hard metalen bescherming glad gedraaid. 

Kerntrekbeveiliging

Veelgestelde vragen over Sleutel en Sloten

Wat kost sloten vervangen

Een slot vervangen kost gemiddeld tussen de 70 en de 130 euro per slot, afhankelijk van het type slot.

Wat kost sleutels bijmaken

Het bijmaken van een sleutel kost u slechts tussen de € 6,50 en € 10,00 per stuk! 

Waar sleutel laten bijmaken

Bij een slotenmaker of sleutelservice en bij de meeste bouwmarkten kan je een sleutel bij laten maken. 

Waar sleutels bewaren

Bewaar je sleutels altijd uit het zicht in bijvoorbeeld een trapkast of sleutelkluisje.

Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Download tijdelijk Gratis het succesvolle boek“De beste tips voor een veilig huis”