Beste Koolmonoxidemelders test 2022

Koolmonoxide (ook wel CO2 genoemd) staat als een sluipmoordenaar bekend. U ruikt of ziet het niet maar wanneer dit wordt ingeademd kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. In Nederland overlijden aan koolmonoxidevergiftiging jaarlijks gemiddeld 10 tot 15 personen. Enkele honderden personen belanden hierdoor in het ziekenhuis. Een koolmonoxidemelder kan u tijdig waarschuwen en daarmee uw leven redden. Een koolmonoxidemelder bevat een sensor die weer uit gel bestaat. Er zit onder andere zwavelzuur als elektrolyt in deze gel. Wanneer de sensor in koolmonoxidemelders blootgesteld wordt aan hogere concentraties koolmonoxide dan normaal voorkomt in een huishouden, begint een chemische reactie en geeft de koolomonoxidemelder een alarm. De concentratie koolmonoxide wordt uitgedrukt in PPM (parts per million).

De 6 Beste Koolmonoxide melders

#1
Koolmonoxidemelder Alecto

Koolmonoxidemelder Alecto

Je krijgt deze Koolmonoxidemelder heel compleet geleverd, klaar voor montage en gebruik. Zowel het plaatsen als het instellen is heel eenvoudig; een paar schroefjes aandraaien, de meegeleverde batterij plaatsen en je bent klaar.

#2
Google Nest Koolmonoxidemelder

Google Nest Koolmonoxidemelder

Deze slimme rook- & CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide. De Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is en waar. De Nest Protect kan worden uitgezet vanaf je mobiel en stuurt zelfs berichten naar je mobiel als je niet thuis bent.

#3
smartwares koolmonoxide melder

Smartwares Koolmonoxide melder

Deze koolmonoxidemelder is uiterst betrouwbaar en heeft een helder LCD-display. Het display geeft de hoeveelheid koolmonoxide aan en zorgt ervoor dat je op tijd wordt gewaarschuwd wanneer er een te hoge concentratie koolmonoxide in je huis aanwezig is. De koolmonoxidemelder is volledig BSI gecertificeerd. De koolmonoxide melder heeft vervangbare batterijen. 

#4
FireAngel Koolmonoxidemelder

FireAngel Koolmonoxidemelder

De FireAngel CO-9X-10 is een betrouwbare en compacte koolmonoxide melder. Deze nieuwste koolmonoxide melder is voorzien van een speciale sensor die zorgt voor een betrouwbare melding bij een te hoge concentratie koolmonoxide.
Eenvoudig te installeren, draagbaar, dus ideaal voor op reis.

#5
elro koolmonoxidemelder

Elro Koolmonoxidemelder

De compacte Elro FC2702 koolmonoxidemelder wordt standaard geleverd met het benodigde bevestigingsmateriaal. Deze Elrol melder heeft een testknop om functionaliteit te testen. De FC2702 CO melder voldoet aan Europese Norm EN50291.

#6
KlikAanKlikUit Koolmonoxide melder

KlikAanKlikUit Koolmonoxide melder

Klikaanklikuit ZCO-900 Slimme Draadloze Koolmonoxidemelder
Koolmonoxide, ook wel CO, is een geurloos en onzichtbaar gas dat levensgevaarlijk kan zijn. Bij inademing van dit gas bestaat het risico op koolmonoxidevergiftiging, met ernstige, vaak zelfs dodelijke gevolgen. Een goede koolmonoxidemelder kan u tijdig waarschuwen bij een gevaarlijke concentratie CO en daarmee uw leven redden.

Koolmonoxide melder plaatsen

Waar het beste een koolmonoxide melder plaatsen daarover bestaan veel misverstanden. Veel mensen zeggen dat koolmonoxide daalt of juist stijgt. Er is maar 1 juist antwoord hierop namelijk koolomonoxide vermengt met lucht en zal uit zichzelf niet dalen of stijgen. Daar waar de koolmonoxide zich bevindt is de juiste plek om een koolmonoxide melder te plaatsen. Per ruimte verschilt dit. Wanneer er zich een verbrandingsapparaat bevindt dan plaatst u een koolmonoxidemelder op een andere plek dan wanneer er géén verbrandingsapparaat in de ruimte aanwezig is. De reden hiervan is dat uit een verbrandingsapparaat vrijkomende warmen gassen komen die wél kunnen meestijgen met de warmte. 

Koolmonoxide melder ophangen

Wanneer er in de ruimte een geiser, CV ketel of kachel aanwezig is dan kunt u het beste een koolmonoxide melder ophangen boven dit apparaat of tegen het plafond. In dit geval zal koolmonoxide namelijk door de warme lucht wél stijgen en zal zul dus als eerste gaan naar het plafond. U wordt op tijd gewaarschuwd als daar een koolmonoxide melder hangt. Het advies is om deze op een horizontale afstand tussen 1 en 3 meter van de verbrandingsunit op te hangen, in een centrale ruimte en op minimaal 30 centimeter van omliggende muren. 

melders Top 3 Review

1.Koolmonoxidemelder Alecto COA-26

De COA-26 Koolmonoxide melder is een koolmonoxide melder die een luid alarm afgeeft als de hoeveelheid koolmonoxide hoger is dan normaal. Als het alarm gaat dan hoor je het dag en nacht, want het geluid is hard genoeg om je wakker te maken als je slaapt. Net als brandmelders is de COA-26 een simpele voorzorgsmaatregel om narigheid te voorkomen. De beste plek om een COA-26 Koolmonoxide melder te plaatsen is in de ruimte bij een mogelijke CO bron, zoals de kachel, geiser of ketel.

Voordelen:

 • Elektrochemisch meetprincipe
 • Verlicht LCD display
 • Batterij niveau indicatie
 • Waarschuwingssignaal lege batterij
 • Testknop en autoreset
 • Maximale gemeten CO-waarde

Nadelen:

 • Geen

2. Google Nest Protect Koolmonoxidemelder

Google Nest Protect speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur en onzichtbare koolmonoxide. Hij vertelt je wat het probleem is en waar het gevaar dreigt. Voordat het alarm afgaat, kan hij je ook vriendelijk waarschuwen. En je kunt het alarm uitzetten met de Nest-app. Als je niet thuis bent, stuurt de Google Nest Protect een melding naar je mobiel wanneer het alarm afgaat of de batterijen bijna leeg zijn. Ook stelt hij je gerust door zichzelf meer dan 400 keer per dag te testen.

Voordelen:

 • Ontvang meldingen op je mobiel.
 • Vertelt je wat en waar het probleem is.
 • Ziet de koolmonoxide die jij niet kunt zien
 • Zet het alarm uit met de Nest-app
 • Back-upbatterijen

Nadelen:

 • Wat duurder

3. Smartwares FGA-13051 koolmonoxidemelder

De Smartwares FGA-13051 Koolmonoxidemelder heeft een duidelijk alarm van 85 dB dat afgaat wanneer de melder een te hoge concentratie koolmonoxide meet. Het display op de koolmonoxidemelder zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte wordt gehouden van de huidige concentratie koolmonoxide en de temperatuur. De melder is te gebruiken in ruimtes met een oppervlakte tussen de 20 m² en 40 m². De sensor heeft een levensduur van 10 jaar en de meegeleverde batterij is vervangbaar. De lege batterij indicator zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt als de batterij vervangen moet worden.

Voordelen:

 • Test de melder eenvoudig door de testknop in te drukken
 • Te gebruiken bij cv-ketels, openhaarden, boilers en keukens
 • Eenvoudig te plaatsen 
 • Alarm met 85 dB
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen:

 • Kan niet met magneet bevestigd worden 

Koolmonoxide melder batterij vervangen

Het onderhouden van een koolmonoxide melder is eenvoudig omdat deze onderhoudsarm is. Wel is het verstandig om de koolmonoxidemelder regelmatig te testen met de aanwezige testknop. Wanneer een koolmonoxidemelder is voorzien van een vervangbare alkaline batterij zal deze eens in de 1 á 2 jaar vervangen moeten worden. Koolmonoxidemelders die geleverd worden met een alkaline batterij zijn tevens ook uitgerust met een batterij bijna leeg indicatie functie. U wordt hierdoor tijdig gewaarschuwd wanneer van de koolmonoxide melder batterij vervangen moet worden. 

Koolmonoxide melder piept?

Wanneer de koolmonoxide melder piept kan dit komen doordat de batterij bijna leeg is. Wanneer de batterij van de koolmonoxide melder bijna leeg gaat er één pieptoon per minuut af. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een nieuwe batterij te plaatsen in de koolmonoxidemelder. Heeft de melder geen vervangbare batterij dan is het noodzaak dat u de koolmonoxide melder vervangt. 

Koolmonoxide melder gaat af?

Uw koolmonoxide melder gaat af, dan is er een potentieel gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide in de lucht waargenomen. Belangrijk is dat u op de melder of meter bekijkt om te zien of het vals alarm is of het een gevaarlijke situatie is. Wanneer de koolmonoxidemelder inderdaad een te hoog aantal koolmonoxide waargenomen heeft of als u melder geen meter heeft is het belangrijk om snel deuren en ramen te openen. U ventileert zo de ruimtes, waardoor de hoeveelheid gas in de lucht afneemt. Het is hiernaast belangrijk dat u ervoor zorgt dat alle brandstof verbrandende apparaten zo snel mogelijk worden uitgezet. Het is verstandig om hierna de woning zo snel mogelijk te verlaten, terwijl u de ramen en deuren open laat staan. Ga ook niet naar binnen terug tot de brandweer is gearriveerd en het probleem geïdentificeerd heeft. 

Rookmelder met koolmonoxide melder

Een rookmelder met koolmonoxide melder oftewel een combimelder. Een rookmelder met koolmonoxide melder kan zowel rook en koolmonoxide detecteren. Een combimelder wordt door de brandweer alleen geadviseerd als de melder wordt opgehangen in een ruimte waar een verbrandingstoestel aanwezig is. Rook gaat bij brand omhoog, omdat rook warm is. Een rookmelder wordt daarom aan het plafond gehangen, zodat u snel wordt gewaarschuwd. Koolmonoxide is bijna net zo zwaar als lucht. Daardoor mengt koolmonoxide zich langzaam met lucht. Het gaat dus niet zoals rook gelijk omhoog. In een ruimte waar een verbrandingstoestel hangt is vaak de lucht warmer omdat het toestal warmte uitstoot. Koolmonoxide zal hier dus sneller met de lucht omhoog vervoerd worden. In de ruimte waar een verbrandingstoestel hangt is de hoogt van ophangen van beide melders hetzelfde en kunt u prima kiezen voor een rookmelder met koolmonoxide melder. In ruimte waar geen verbrandingstoestel aanwezig is verschilt de hoogte van ophangen en daarom kunt u hier het beste voor twee verschillende melders kiezen. 

Koolmonoxide melder caravan

Vooral in kleine ruimtes zoals een caravan of camper kan de ruimte zich snel vullen met het gevaarlijke koolmonoxide. Een koolmonoxide melder caravan is daarom zeer zeker aan te raden. Koolmonoxidemelders zijn niet heel duur en waarschuwen u op tijd zodat u direct kunt ingrijpen en jezelf in veiligheid kunt brengen. Kies een plek in de caravan voor een koolmonoxidemelder waar de melder vrij hangt, geen stof aantrekt en niet vochtig wordt. Koolmonoxide wordt gedetecteerd door een elektrochemische sensor. Dergelijke sensoren hebben een levensduur die beperkt is. Geadviseerd wordt om de koolmonoxidemelder caravan bijvoorkeur te vervangen na 3 jaar. 

Koolmonoxidemelders kopen

Een koolmonoxide melder kopen is zeker een goed idee want met deze melders bent u goed beschermd tegen een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidemelder wordt ook wel een CO-melder genoemd en waarschuwt direct zodra de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt. De koolmonoxide melder slaat dan alarm zodat u direct de woning kunt verlaten. Misschien heeft u al wel een rookmelder maar deze detecteert dus geen koolmonoxide en daarom is een koolmonoxide melder kopen verstandig om ook te doen. Koolmonoxidevergiftiging is namelijk even gevaarlijk als brand. Een hoge concentratie CO kan levensbedreigend zijn en u merkt het niet. 

Koolmonoxide melder action

Een koolmonoxide melder action is momenteel te vinden in het assortiment van deze winkel. Wanneer de koolmonoxide melder action een te hoge concentratie koolmonoxide detecteert klinkt er een alarm van 85 decibel. De actuele concentratie koolmonoxide is af te lezen op het display van de melder. De Flamingo koolmonoxide melder action is in ruimtes met een oppervlakte van tussen de 20 en 40 vierkante meter te gebruiken. Om de koolmonoxide melder action te laten werken dient er een batterij in geplaatst te worden. Een batterij wordt meegeleverd en heeft een levensduur van 1 jaar, daarna zal de batterij vervangen moeten worden. De sensor van de koolmonoxide melder action heeft een levensduur van 5 jaar, daarna doet de sensor het niet meer en moet de koolmonoxidemelder vervangen worden. Ook kan je voor andere beveiliging artikelen, slimme apparaten of hulpmiddelen terecht bij de Action zoals Philips hue spots en andere lampen. Voor de Beste Koolmonoxide Melders voor boven de ketel. Watermelders voor bij de wasmachine en of in badkamer en de Beste Vluchtladder voor op een kamer of op de zolder. Anti klim Strips voor op de poort en schutting en een Blusdeken voor naast de frituurpan in de keuken samen met één van de Beste Brandblussers voor uw optimale veiligheid.

Koolmonoxide melder action

Koolmonoxide melder gamma

Met een koolmonoxide melder gamma bent u goed tegen koolmonoxidevergiftiging beschermd. De melder waarschuwt u direct wanneer in de lucht de concentratie koolmonoxide te hoog wordt. De Gamma heeft een aantal verschillende koolmonoxide melders in het assortiment. U vind een koolmonoxide melder gamma zowel in een filiaal als online. Een gamma koolmonoxide melder is onder meer verkrijgbaar op netstroom of op batterijen. Bij gamma vind u koolmonoxide melders van onder andere de merken First alert, SmartAlarm en Smartwares. Naast brandblussers verkopen ze ook een tochtstripcilinderslotrollator en camerabeveiligingajax alarmsysteem.

Koolmonoxide melder gamma

Koolmonoxide melder praxis

Een koolmonoxide melder praxis zit zeker in het assortiment van deze winkel. Online is er momenteel maar keuze uit drie verschillende modellen koolmonoxide melders. Het kan best zijn dat ze in de filialen van praxis meer keus hebben. Bij de praxis verkopen ze online koolmonoxide melders van het merk Alecto en de Google Nest rook- en koolmonoxide protect. Wilt u goed beveiligd zijn tegen koolmonoxidevergiftiging dan is een koolmonoxide melder praxis aan te raden. Bij praxis hebben ze verder ook een alarmsysteem voor ouderensleutelkluis en een elektrische gordijnrails

Koolmonoxide melder blokker

Bent u op zoek naar een koolmonoxide melder blokker dan heeft u online bij deze winkel keuze uit een redelijk ruim assortiment. Een koolmonoixde melder blokker is verkrijgbaar van verschillende merken. Bij sommige modellen staat aangegeven dat ze ook verkrijgbaar zijn in de winkel van blokker. Bij blokker verkopen ze koolmonoxide melders van onder andere de merken Alecto, Honeywell en FireAngel. Een koolmonoxide melder blokker is te koop in verschillende prijsklassen. Verder kan je hier ook een loeplampalarm installatiebeveiligingscamera en deurbel met camera kopen.

Koolmonoxide melder kruidvat

Een koolmonoxide melder kruidvat is te koop bij de winkel. Momenteel verkopen ze online een koolmonoxide melder kruidvat van het merk Alecto. De koolmonoxide melder kruidvat waarschuwt bij een gevaarlijke concentratie koolmonoxide. Het LCD-display van deze melder is verlicht en geeft afwisselen de CO- waarde en de temperatuur weer in graden Celsius. De ledindicatie geeft aan of de melder een storing alarm heeft of normaal werkt. Ook is de koolmonoxide melder kruidvat voorzien van een autoresetknop en een testknop. Ook kunt u bij hema terecht voor een rookmelder en een kierstandhouder.

Koolmonoxide melder karwei

Met een koolmonoxide melder karwei pakt u geur- en kleurloos gevaar aan. De gevoelige sensor van de koolmonoxide melder karwei detecteert koolmonoxide (CO) in de lucht. Door onvolledige verbranding in onder andere verwarmingstoestellen ontstaat deze stof en dat kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. De stof ruik en zie je niet maar met een koolmonoxide melder karwei bent u er op voorbereid. Online heeft u bij karwei keuze uit een aantal verschillende koolmonoxide melders. Ze verkopen bij Karwei Koolmonoxide melders van onder andere de merken AngelEye, Smartwares en Smartalarm. Naast deze artikelen heeft karwei ook een sticker camera bewaking.

Koolmonoxide melder karwei

Koolmonoxide melder hornbach

Bent u bezig uw woning veiliger te maken dan mag een koolmonoxide melder niet ontbreken en hiervoor kunt u bij Hornbach terecht. In het nieuws hoort u regelmatig dat koolmonoxidevergiftiging voorkomt. Een koolmonoxide melder Hornbach waarschuwt u tegen het gevaar van een te hoge concentratie koolmonoxide in de ruimte. Bent u op zoek naar een koolmonoxide melder dan kunt u daarvoor zeker bij Hornbach terecht. Wilt u de koolmonoxide melder direct in huis hebben dan kunt u deze online reserveren en af halen in het filiaal van Hornbach. U kunt natuurlijk ook zelf naar een filiaal gaan om de verschillende koolmonoxide melders te bekijken of u kiest ervoor om de koolmonoxide melder hormbach online te bestellen en deze thuis te laten bezorgen. 

Koolmonoxide melder hornbach

Veelgestelde vragen over een Koolmonoxide melder

Waar hang je koolmonoxide melder

In een ruimt waar een verbrandingstoestel aanwezig is hangt u het beste de koolmonoxide melder op een horizontale afstand tussen 1 en 3 meter van de CO-bron, centraal in de ruimte, op minimaal 30 centimeter van omliggende muren en niet naast aanwezige luchtuitlaten of luchtinlaten of andere objecten aan het plafon. 

In een ruimte waar geen verbrandingstoestel aanwezig is kunt u het het beste een koolmonoxide melder hangen op ademhoogte, niet naast luchtinlaten en luchtuitlaten en niet achter objecten zoals kasten en gordijnen. 


Wanneer koolmonoxidemelder nodig

Koolmonoxide (CO) komt niet alleen bij brand vrij maar ook bij CV ketels, geisers en open haarden die slecht functioneren kan koolmonoxide vrijkomen. Het is daarom ook zo belangrijk om naast een rookmelder ook een koolmonoxide melder te plaatsen in huis die een alarm geeft zodra de concentratie koolmonoxide te hoog is. 

Koolmonoxide melder hoe hoog

In een ruimte waar een verbrandingstoestel aanwezig is moet de koolmonoxide melder aan het plafond worden geplaatst. Is er in de ruimte geen verbrandingstoestel aanwezig dan dient de koolmonoxide melder te worden geplaatst op ademhoogte (loop-, zit-, of slaaphoogte).

Hoe koolmonoxide melder testen

Om een koolmonoxide melder te testen houd u de testknop op de melder ingedrukt tot het alarm afgaat. Zorg ervoor dat u de knop lang genoeg indrukt. Het kan tot 20 seconden duren alvorens de koolmonoxide melder reageert op de testknop.


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!