De Beste Co2 meter test 2022

Dit zijn de beste Co2 Meters van het moment (update september 2022)

CO2 wordt ook wel koolstofdioxide genoemd en is een geur-en kleurloos gas dat wordt uitgeademd door mensen. Er worden maar kleine hoeveelheden door ons uitgeademd maar gezien over een hele dag kan dit in uw woning, kantoor en school toch flink oplopen. De verhouding van de CO2 waarden in de lucht worden in PPM (pars per million) uitgedrukt. Door een CO2 meter aan te schaffen kan de hoeveelheid koolstofdioxide worden gemeten in de lucht en kan er eventueel actie worden ondernomen aan de hand van het resultaat. Belangrijk is dat ruimten waar meerdere mensen tegelijk verblijven goed worden geventileerd. Wanneer in de ruimte de CO2 waarde te hoog is houdt dit in dat de hersenen minder zuurstof binnen krijgen dan wenselijk is. Een CO2 waarde die te hoog is kan leiden tot slechte concentratie, verergering van allergieën, een snellere verspreiding van virussen zoals ook het coronavirus en hoofdpijn. Wanneer de waarde te hoog is geeft dit een ongezond leefklimaat en de CO2 kan een oorzaak van gezondheidsproblemen zijn. Om dit te voorkomen is het aanschaffen van een Co2 meter een prima oplossing. Hiermee kan de luchtkwaliteit worden gemeten en kan een ongezond leefklimaat voorkomen worden. Een Co2 meter geeft nauwkeurig aan hoeveel koolstofdioxide in de ruimte aanwezig is. Zodra er een gevaarlijk hoge CO2-concentratie in de ruime aanwezig is zal de meter alarm slaan. 

Onze eerste keuze

Co2 meter AyeWay

Co2 Meter Solhouse

Sterke punt

Met deze Co2 meter weet u direct het kooldioxide gehalte in een binnenruimte. U weet zo meteen of er een directe aanleiding is om te ventileren. 

Zwakke punt

Geen zwakke punten gevonden.

Conclusie

De Co2 meter AyeWay is toepasbaar op iedere locatie. De Co2 meter is geschikt voor thuis, kantoor, kappers, horeca, ziekenhuis en ook alle andere belangrijke ruimtes. Het apparaat geeft een betrouwbare en accurate meting met maar een maximale afwijking van slechts 3 procent. 

de tweede keuze

Rovary Co2 meter

Rovary CO2 Meter

Sterke punt

Met de Rovary Co2 meter weet u precies wanneer u moet ventileren. Rovary is een geregistreerd merk in meetapparatuur en ook is de Co2 meter van Rovary voor de Europese markt gecertificeerd. 

Zwakke punt

De aan en uit knop is wat aan de grote kant.

Conclusie

De Rovary Co2 meter is goed te gebruiken om preventief de luchtkwaliteit van uw woning, bedrijf, winkel, school of andere ruimte te monitoren. Monitoren en terugkijken hoe over een bepaalde tijd de luchtkwaliteit zich ontwikkeld. Want weten is meten. 

Co2 meter app

De weergave van de gemeten data is heel simpel te traceren via een Co2 meter App. Het is belangrijk om in een gezonde leefomgeving te wonen en te werken. Een ongezond klimaat in uw woning of kantoor kan leiden tot allerlei gezondheidsrisico's. Met een Co2 meter app houdt u nauwkeurig bij wat de status is van het klimaat in de binnenruimte. U heeft zo de status van uw leef en werkomgeving altijd bij de hand op uw telefoon. U kunt direct aflezen of het nodig is om uw leef en/of werkomgeving te ventileren. 

Co2 meter test

Naarmate u een Co2 meter langer gebruikt kan er in de Co2 meter een fout ontstaan. Het is daarom belangrijk om een Co2 meter test uit te voeren en vervolgens te kalibreren. Hierbij vergelijkt u het resultaat van een meting met de standaardwaarde die (inter)nationaal is vastgesteld. Een Co2 meter test is uiteraard belangrijk om er zeker van te zijn dat het resultaat van de meting correct is. Geadviseerd wordt daarom ook om regelmatig een Co2 meter test uit te voeren. 

Co2 meters Reviews top 5

1. Co2 meter Solhouse

De Co2 Meter AyeWay geeft een betrouwbare en accurate meting van de luchtkwaliteit. U weet hierdoor precies wanneer u moet ventileren. Wilt u een melding ontvangen wanneer het Co2 gehalte te hoog is in de ruimte dan kunt u de alarmfunctie inschakelen. Er komt dan een melding in beeld te staan en het apparaat geeft een geluid. 

Voordelen:

 • Ingebouwd en uitleesbaar geheugen
 • Op afstand afleesbaar door groot display
 • Mooi digitaal LCD display
 • Garandeer Veiligheid op het Bedrijf of Thuis door 3 in 1 Meting
 • Nauwkeurige meting
 • Mooi design

Nadelen:

 • Geen Nadelen

Conclusie:

Deze Co2 meter AyeWay is toepasbaar op elke locatie en heeft een ingebouwd uitleesbaar geheugen. Met deze Co2 meter weet u direct wat het PPM-gehalte in de binnenruimte is en kunt u zonodig direct overgaan op ventileren. Ook kunt u bij deze Co2 meter een melding instellen wanneer het Co2 gehalte te hoog is. Door de alarmfunctie in te schakelen laat het apparaat een melding zien en maakt het ook geluid. De Co2 meter AyeWay is zeer gebruiksvriendelijk en de metingen zijn zeer nauwkeurig. 

2. Rovary Co2 meter

De Rovary Co2 meter werkt op een accu en kan ook direct worden aangesloten op netstroom. U weet met deze Rovary Co2 meter precies wanneer u moet ventileren. Naast de Co2 waarden meet de Rovary Co2 meter ook de temperatuur en luchtvochtigheid. 

Voordelen:

 • Voldoet aan de eisen van het bouwbesluit
 • Draagbaar & oplaadbaar
 • Makkelijk bedienbaar
 • Ideaal om meerdere ruimtes te meten
 • Automatische sensor kalibratie in 30 minuten

Nadelen:

 • Een grote aan en uit knop

Conclusie:

De Rovary Co2 meter is makkelijk te bedienen en is ideaal om meerdere ruimtes te meten. Hij heeft een groot display waar de waardes overzichtelijk worden weergegeven. Er is ook een mogelijkheid om eerdere metingen te bekijken zo kunnen de huidige metingen met voorgaande dagen worden vergelijken. De meting is goed af te lezen is erg nauwkeurig. De Rovary Co2 meter geeft een goed beeld van de luchtkwaliteit in de ruimte. 

3. MostEssential Co2 Meter

Binnen enkele seconden meet de MostEssential Co2 meter in elke ruimte het Co2 gehalte. Met deze Co2 meter weet u direct wanneer het nodig is om te ventileren. Verder meet deze MostEsstential Co2 meter ook de luchtvochtigheid en is het ook een perfecte hygrometer. 

Voordelen:

 • Duidelijk HD-scherm
 • Stijlvol design
 • Licht en klein
 • Meet het Co2 gehalte in enkele seconden
 • Bevordert de gezondheid
 • Inclusief temperatuurmeter en hygrometer

Nadelen:

 • Opladen moet met kabel

Conclusie:

Met de MostEssential Co2 meter kunt u in elke ruimte eenvoudig het Co2 gehalte meten. Na het aanzetten van de meter begint deze direct met het meten van het Co2 gehalte en zo uw gezondheid beschermen. Deze Co2 meter maakt gebruik van infraroodtechnologie om een zo nauwkeurig mogelijke meting te geven. Naast de Co2 meetfunctie beschikt hij ook over een temperatuur en luchtvochtigheidsmeter. De MostEssential beschikt ook over driekleurig LED-indicatie lampje en een display met gezichtsuitdrukkingen. 

4. Agunto Co2 Meter

Wanneer u op zoek bent naar een effectieve en eenvoudige manier om de kwaliteit van de lucht om u heen te meten dan is de Agunto Co2 meter de perfecte oplossing. Deze Co2 meter meet ook de luchtvochtigheid en de temperatuur. 

Voordelen:

 • Multifunctioneel
 • Makkelijk in gebruik
 • Draadloos
 • Verminderd hoofdpijn
 •  Meet Co2 waarde, temperatuur en luchtvochtigheid
 • Verhoogt de concentratie

Nadelen:

 • Geen stekker meegeleverd

Conclusie:

Deze Agunto Co2 meter is makkelijk in gebruik en door het overzichtelijke display ziet u op het LCD-scherm direct het resultaat van de meting. Door het kleine formaat is de Co2 meter eenvoudig overal te verplaatsen. De Agunto Co2 meter heeft een ingebouwde accu (oplaadbaar met USB) en is daardoor overal in de binnenruimte te plaatsen. Hij is multifunctioneel en te gebruiken bij u thuis, in kapperszaken, winkels, kantoren en beautysalons. Het apparaat werkt snel en duidelijk, is goed afleesbaar en neemt niet veel plek in. 

5. Co2 meter GadgetFactory

Met de Co2 meter gadgetfactory meet u in een handomdraai de luchtkwaliteit in uw woning, kantoor, winkelpand of een andere ruimte. Al de gemeten waarden worden overzichtelijk weergegeven op een LCD-scherm. 

Voordelen:

 • Nauwkeurige meting
 • Duidelijk LCD-display
 • Makkelijk in gebruik
 • Multifunctioneel
 • Makkelijk overal mee naar toe te nemen

Nadelen:

 • Geen Nederlandstalige handleiding

Conclusie:

De Co2 meter GadgetFactory is multifunctioneel en meet buiten het Co2 gehalte in de ruimte ook de temperatuur, luchtvochtigheid en TVOC. De Co2 meter begint al met meten zodra de aan knop wordt ingedrukt. Hij is gebruiksvriendelijk en klein waardoor deze gemakkelijk overal mee naar toe kan worden genomen. Uitgerust met een real-time bewaking, duideljke testresultaten, helder digitaal display en groot beeldontwerp. 

Co2 meter draagbaar

Het voordeel van een Co2 meter draagbaar is dat u in elke ruimte waarvan u de informatie wilt weten kunt meten. In de meeste gevallen is een C02 meter bevestigd aan de muur en kan er maar van één ruimte informatie worden gegeven. Wilt u van alle kamers in uw woning het koolstofdioxide concentratie weten dan is een Co2 meter draagbaar een perfecte oplossing. Ook is een draagbare Co2 meter een uitkomst als u van uw werkruimte of kamer waar u logeert wilt weten wat de Co2 concentratie is. Zo kunnen mensen met allergieën en astma weten of ze op eventuele klachten alert moeten zijn. 

Co2 meter maurice de hond

De meeste scholen in ons land voldoen niet aan de minimumeisen voor ventileren van ruimtes. Volgens Maurice de Hond is het belangrijk om te weten op welke manier er gemeten kan worden of er voldoende frisse lucht in een klaslokaal aanwezig is. Met een Co2 meter Maurice de Hond kan er worden gemeten hoeveel koolstofdioxide er aanwezig is in de ruimte. Te weinig frisse lucht kan namelijk het risico op besmetting van alle aanwezigen van bijvoorbeeld het corona virus aanzienlijk vergroten. Goede ventilatie op scholen maar ook in andere ruimtes is van cruciaal belang. Zowel voor scholen, kantoren, zorginstellingen etc. is het belangrijk om voldoende te ventileren. Een Co2 meter Maurice de Hond is daarom erg belangrijk zodat er actie kan worden ondernomen om de luchtkwaliteit te verbeteren en zo de situatie coronaproof te maken. 

co2 meter ppm

Met een Co2 meter wordt de verhouding van Co2 in de lucht gemeten en vervolgens wordt de luchtkwaliteit aangegeven. Dit wordt aangegeven op een Co2 meter in Ppm (pars per million). Aan de hand van de uitkomst kunt u zien of het noodzakelijk is om een ruimte extra te ventileren of zelfs te reinigen. Hierdoor zal het Co2 gehalte dalen en zal er sprake zijn van een verbeterde luchtkwaliteit. Een Co2 meter ppm doet zeer goed werk want een slechte luchtkwaliteit kan namelijk de oorzaak zijn van problemen als hoofdpijn, slechte concentratie, vermoeidheid en een vergrote kans op besmetting met virussen waaronder ook het coronavirus (covid-19). 

co2 meter huren

Wanneer u eenmalig een aantal metingen wilt uitvoeren dan is een Co2 meter huren een goede oplossing. Een Co2 meter huren is aan te raden als u de luchtkwaliteit in uw woon of werkomgeving wilt meten. U kunt de luchtkwaliteit monitoren met een Co2 meter en wanneer nodig kunt u bewuster ventileren. Met behulp van een Co2 meter huren wordt u op tijd geïnformeerd als er sprake is van een te hoge CO2 concentratie in de lucht en ook als mechanische ventilatiesystemen niet goed werken. 

co2 meter in huis

Een Co2 meter in huis zorgt voor een gezonder en beter binnenklimaat en het is een kwestie van bewustwording om gebruik te maken van een Co2 meter. tevens zal er een gedragsverandering moeten plaatsvinden. Bewust ventileren is simpelweg een kwestie van voldoende ventileren. Een Co2 meter in huis stelt u steeds in staat om op tijd de nodige maatregelen te nemen voordat er sprake is van een te hoge CO2 concentratie in de ruimte. 

Co2 Meter Kopen

Een Co2 meter kopen kan een lastige keuze zijn want welke kunt u nu het beste kopen? Er zijn namelijk veel verschillende soorten Co2 meters op de markt. Echter zijn niet alle co2 meters die worden aangeboden ook even betrouwbaar, dus om er zeker van te zijn dat de luchtkwaliteit goed wordt gemeten is het aan te bevelen om een goede sensor te plaatsen. Een Co2 meter kopen kunt u eenvoudig online maar gaat u liever naar een fysieke winkel dan is dit uiteraard ook mogelijk. Online vind u een groot aanbod van allerlei verschillende Co2 meters. 

Co2 meter kopen coolblue

Een Co2 meter kopen coolblue is goed mogelijk omdat er keuze is uit een aantal soorten. Met een Co2 meter van Coolblue krijgt u een melding wanneer u de woning moet luchten. Wanneer u het verloop van de luchtkwaliteit wilt bijhouden dan kunt u bij Coolblue een Co2 meter kopen met een app verbinding. Bij Coolblue verkopen ze Co2 meters in verschillende prijsklassen. Naast deze Co2 meter verkopen ze ook een tochtstrip, cilinderslotrollator en camerabeveiligingajax alarmsysteem.

Co2 meter kopen Coolblue

Co2 meter action

Een Co2 meter action is momenteel niet verkrijgbaar. Wanneer u dus op zoek bent naar een Co2 meter action dan kunt u deze daar helaas niet vinden op het moment wel kan het mogelijk zijn dat ze in de toekomst alsnog in het assortiment van deze winkel worden opgenomen. Het is daarom verstandig om af en toe even bij een winkel van de Action bij u in de buurt naar binnen te lopen of ze eventueel de Co2 meter al wel hebben en anders kunt u ook de website in de gaten te houden. Het kan ook zomaar zijn dat ze tijdelijk een Co2 meter action hebben deze staat dan vaak weergegeven in de wekelijkse folder. Bij action hebben ze verder ook een alarmsysteem voor ouderensleutelkluis en een elektrische gordijnrails

Co2 meter conrad

Zoekt u een Co2 meter Conrad dan heeft u daar een ruime keuze. Ze hebben er kooldioxidemeters in verschillende soorten en prijsklassen. Met een Co2 meter Conrad meet u de luchtkwaliteit in binnenruimtes. Ook hebben ze Co2 meters die ideaal zijn voor in scholen, fabrieken en kantoren. Ook wanneer u een draagbare Co2 meter zoekt dan kunt u terecht bij Conrad. Kortom bij Conrad vind u een ruim en veelzijdig assortiment Co2 meters. De meeste Co2 meters Conrad meten verder ook de vochtigheid en temperatuur. Verder kan je hier ook een loeplampalarm installatiebeveiligingscamera en deurbel met camera kopen.

Co2 meter Conrad

Co2 meter bol.com

Met een Co2 meter bol.com kunt u de lucht meten en of er voldoende zuurstof aanwezig is en juist niet teveel Co2 wordt gemeten. We zijn gemiddeld 90% van onze tijd binnenshuis of op het werk aanwezig en daarom is het fijn om te weten of u frisse en gezonde lucht inademt. Een Co2 meter Bol.com is doorgaans beschikbaar met een app waarin gemakkelijk de data terug is te vinden. In de meeste gevallen geeft de Co2 meter bol.com buiten de Co2 concentratie ook de temperatuur en de vochtigheid weer. Ook kunt u bij bol.com terecht voor een rookmelder en een kierstandhouder.

Co2 meter aliexpress

Wanneer u een goedkope kooldioxide meter wilt aanschaffen dan is een Co2 meter aliexpress een goede keuze. Aliexpress is de plek voor een goedkope Co2 meter. De prijzen voor een Co2 meter zijn daar een stuk lager. Houd er wel rekening mee dat er ook een aantal nadel zijn aan een Co2 meter Aliexpress en u er dus wel even goed over na moet denken of u die daar wel wilt kopen. De levertijd kan soms wat langer zijn en ook is het met de garantie allemaal wat lastiger en mocht u de ontvangen Co2 meter willen retourneren omdat deze niet aan de verwachting voldoet dan is dit ook niet altijd even makkelijk. Als u geen haast heeft en een goedkope Co2 meter wilt kopen dan kunt u prima kiezen voor Aliexpress.  Naast deze artikelen heeft action ook een sticker camera bewaking.

Co2 meter Aliexpress

Co2 meter kopen gamma

Een Co2 meter kopen Gamma is helaas momenteel nog niet mogelijk. Op het moment hebben ze geen kooldioxide melder in het assortiment. Ze verkopen wel koolmonoxide melders dus het is begrijpelijk dat er gedacht wordt dat er ook Co2 meters bij de Gamma worden verkocht maar hiervoor kunt u daar niet terecht. Het is wel goed mogelijk dat ze binnenkort wel een Co2 meter verkopen bij de Gamma hiervoor kunt u het beste de website even in de gaten houden of bij een filiaal van de winkel naar binnen lopen om informatie te vragen. Ook kan je voor andere beveiliging artikelen, slimme apparaten of hulpmiddelen terecht bij de Gamma zoals Philips hue spots en andere handige lampen. Voor de Beste Koolmonoxide Melders voor bij een cv-ketel. Watermelders voor bijvoorbeeld in de badkamer en de Beste Vluchtladder voor op je zolder of andere verdieping. Anti klim Strips voor op de poort of schutting in de achtertuin en een Blusdeken voor bij de in de keuken samen met de Beste Brandblussers een extra groot veiligheid assortiment.

Co2 meter kopen mediamarkt

Wilt u een Co2 meter kopen mediamarkt dan heeft u op dit moment niet heel veel keuze. Online staat er momenteel maar 1 Co2 meter op. Het kan natuurlijk zo zijn dat ze in een fysieke winkel van de Mediamarkt meer modellen in het assortiment hebben. Wilt u dus graag een Co2 meter kopen bij de mediamarkt en wilt u meer keus hebben dan kunt u het beste even een filiaal van de Mediamarkt binnen lopen. 

Co2 meter Mediamarkt

Veelgestelde vragen over een co2 Meters

Wat kost een co2 meter

Afhankelijk van het design en de functionaliteiten zit de prijs ergens doorgans tussen de 100 euro voor een instapmodel en rond de 500 euro voor een professioneel model. 

Waar co2 meter plaatsen

Een Co2 meter kunt u het beste plaatsen in het zoveel mogelijk gebruikte gedeelte van de ruimte. De sensor plaatst u op een kast of tafel, in het midden van de ruimte of tegen de muur. Zet de sensor niet naast een deur of raam of toevoer van het ventilatiesysteem. 

Is een co2 meter verplicht

Op dit moment is een Co2 meter niet verplicht. Wel wordt het aangeraden om er een aan te schaffen zodat u de kwaliteit van de lucht kunt controleren om vervolgens bewuster te ventileren. Met een Co2 meter wordt u op tijd geïnformeerd als er sprake is van een te hoge concentratie Co2 in de lucht. 

Wat is een goede co2 meter

Bij het kiezen van een goede Co2 meter zijn er een aantal zaken waar u op moet letten zoals meetfout, type sensor, kalibratiemethode, waarden led-indicatie, model, datalogging, led-indicatoren en meetbereik. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!