Alarminstallatie en Alarminstallateur


Gratis vrijblijvende offertes vergelijken van alarminstallateurs uit uw regio!
  • De offerte aanvraag is 100% Gratis
  • De aanvraag is 100% vrijblijvend
  • Uw gegevens zijn veilig en zijn alleen bedoelt voor de offerte

Alarmsysteem woning (update november 2022)

Een alarminstallatie helpt echt om een inbraak te voorkomen. De cijfers van criminaliteit liegen er helaas niet om. Veel mensen voelen zich na een inbraak niet meer veilig in hun eigen woning en het duurt vaak erg lang voordat ze weer lekker kunnen slapen. Met een alarmsysteem woning zorgt u ervoor dat uw eigen veiligheid en die van uw dierbaren beschermd wordt. Al vele gezinnen leven veiliger met een alarmsysteem woning. Of u nu woont in een rijtjeshuis, vrijstaand huis of appartement voor iedere situatie is een passend alarmsysteem. Buiten de standaardmaatregelen zoals beveiliging van deuren en ramen en goede sloten is een alarmsysteem woning essentieel. Een alarmsysteem is er in verschillende maten en soorten. Zo zijn er bekabelde en draadloze alarmsystemen. Vooraf is het goed om te bedenken wat voor alarmsysteem u nodig heeft voor uw woning en door welke alarminstallateur u deze laat plaatsen. 

Voordelen alarmsysteem offerte vergelijken

Voordelen om bij in huis beveiliging een alarmsysteem offerte aan te vragen.

Voordelen:

  • Bespaar tijd en geld
  • Onafhankelijk vergelijken
  • 6161 gecontroleerde bedrijven
  • 7 dagen per week bereikbaar

Laatste review:

Diana uit Zwijndrecht

Particulier

" Goede offertes! De inbraakinstallatie is netjes gemonteerd."

Alarmsysteem met camera

Met een ajax alarmsysteem met camera is uw woning slim beveiligd met moderne beveiligingstechnieken. Het voordeel van een alarmsysteem met camera is dat u bij onraad direct live mee kunt kijken en zonodig actie kunt ondernemen. U kunt zo met een gerust hart gaan slapen of van huis gaan. Ieder jaar vinden er veel inbraken plaats in ons land, daarom besteden steeds meer mensen aandacht om hun woning optimaal te beveiligen. U bent overal en altijd op de hoogte van verdachte activiteiten met een alarmsysteem met camera. 

Alarmsysteem Met Camera

Alarminstallatie huis

Met een alarminstallatie huis verlaat u uw woning met een goed gevoel. Welk type alarminstallatie u ook kiest dankzij de extra beveiliging bent u als er iets aan de hand is direct op de hoogte. Een alarminstallatie huis koopt u om een aantal redenen. U kiest er bijvoorbeeld voor om uw huis tegen inbrekers te beveiligen maar het is ook mogelijk om gas en rook te detecteren. U ontdekt met een alarminstallatie huis of er in uw woning gevaar dreigt. Sensoren vangen bewegingen op bij een inbraak zoals het breken van een raam of het openen van een deur. 

Alarminstallateur

Een alarminstallatie dient zorgvuldig te worden geinstalleerd en dit kan met behulp van een alarminstallateur. Uiteraard kunt u het alarmsysteem zelf monteren maar wanneer dit niet goed gebeurt dan heeft u kans dat de verzekering bij een inbraak geen schade uitkeert. Zeker wanneer u in het bezit bent van een certificaat van de alarminstallatie kan het nog wel eens een hoop gedoe opleveren bij de verzekering. Wanneer u dus twijfelt of u het zelf kunt installeren is het aan te raden om de alarminstallatie door een erkende installateur te laten aanleggen. U kunt een erkend installatiebedrijf altijd aan het BORG NCP certificaat herkennen. Een alarminstallateur zal kijken naar de positie van de sensoren, bedieningspanelen en/of camera's. Hij zorgt ervoor dat van uw huis alle belangrijke delen zijn beveiligd. 

Betaal niet te veel!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!

Alarmsysteem offerte aanvraag

Alarmsysteem met meldkamer

Een alarmsysteem met meldkamer zorgt ervoor dat wanneer er meldingen komen uit het alarmsysteem zoals een inbraak, brand of overval die direct worden doorgestuurd naar meldkamer voor vervolgens een persoonlijke opvolging. De centralisten die werken in de meldkamer zijn getraind om samen met de hulpdiensten nood situatie op te volgen en ook op te lossen. In Nederland zijn er particuliere meldkamers en meldkamers van de overheid (Politie). Een alarmsysteem en of camerasysteem of deurbel met camera mogen niet direct naar de Politie doormelden. Een alarminstallatie wordt op een particuliere meldkamer aangesloten, wel hebben deze meldkamers een hogere prio lijn met de Politie. Wanneer er bij de meldkamer een geverifieerd alarm wordt waargenomen wordt de Politie met Prioriteit 1 gebeld. De voordelen van een alarmsysteem met meldkamer is dat er controle alarmmelding is in welke zone de inbraak of de brand plaats vindt, de hulpdiensten kunnen snel worden ingeschakeld, persoonlijk contact bij noodsituaties, 24 uur bereikbaarheid, 365 dagen per jaar controle op techniek (sabotage; lijn controle). Nadeel van een alarmsysteem met meldkamer is dat er maandelijkse kosten aan verbonden zijn net als bij een alarmsysteem voor ouderen

Alarminstallatie woning

Met een alarminstallatie woning is het mogelijk om direct de alarmcentrale op de hoogte te brengen of om zelf gewaarschuwd te worden. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af en zorgt ervoor dat inbrekers zich betrapt voelen. Het alarm dat zal afgaan bij een inbraak jaagt de inbrekers weg. Ook bent u bij een inbraak, brand of gaslek zelf direct op de hoogte. Iedere seconde telt vooral bij een brand waardoor u uw woning veilig en snel kan verlaten. Niemand zit te wachten op een inbreker in de woning. Massaal worden er goede sloten op de deur gezet en inboedelverzekeringen afgesloten maar als u pech heeft kan het u toch een keer overkomen dat er bij u thuis wordt ingebroken. Als u met vakantie bent of 's nachts als u ligt te slapen en dit is het moment dat een alarminstallatie woning goed van pas komt. Het schrikt heel wat inbrekers alleen al af wanneer er een alarminstallatie in de woning aanwezig is. 

Alarminstallatie Woning

Alarminstallatie bedrijf

Een alarminstallatie bedrijf is in staat om een alarmsysteem veilig en goed in uw woning te installeren en zal installeert een alarmsysteem in een aantal stappen. De manier waarop de alarminstallatie wordt geinstalleerd in huis hangt af van het soort. Het proces bij een bedraad alarmsysteem loopt namelijk anders dan bij een draadloos systeem. Er is geen bekabeling nodig bij een draadloos systeem maar het alarminstallatie bedrijf moet wel meer software aanpassen. Bij een bekabeld alarminstallatie zijn de onderdelen van het alarm met elkaar verbonden via kabels. De kabels kunnen zichtbaar worden gelaten (is makkelijker en goedkoper) maar kunnen ook netjes worden weggewerkt. Een bekabeld alarmsysteem is in vergelijking met de andere mogelijkheden doorgaans goedkoper. Het gaat tevens ook erg lang mee en is betrouwbaar. Kiest u voor een alarminstallatie bedrijf bekabeld houd er dan rekening mee dat achteraf een uitbreiding van het systeem moeilijk is. 

Alarminstallatie bedrijven

Het komt vaak voor dat er bij bedrijven wordt ingebroken. Om u als ondernemer te beschermen is een alarminstallatie bedrijven een goede oplossing. Een alarminstallatie bedrijven moet aan andere eisen voldoen dan een alarmsysteem voor woningen. Het is belangrijk om bij de zoektocht naar een installateur verschillende alarminstallatie bedrijven te vergelijken. Alarmsystemen zijn in verschillende uitvoeringen mogelijk. Het is daarom goed om te controleren welk type alarmsystemen met bijbehorende functies worden voorgesteld. Houd ook met de kwaliteit rekening bij alarminstallatie bedrijven. Systemen met een betere kwaliteit zullen uiteraard ook duurder zijn. 

Alarmsysteem bedrijfspand

De kans op inbraak wordt verkleind met een alarmsysteem bedrijfspand. De criminaliteitscijfers van inbraken liegen er niet om bij bedrijven. Zonder een goed alarmsysteem bedrijfspand kunnen inbrekers relatief makkelijk binnenkomen. Terwijl er tegenwoordig toch betaalbare en betrouwbare alarmsystemen voor een bedrijf zijn. U heeft een ruime keuze voor een goed alarmsysteem bedrijfspand. U  kunt kiezen voor een simpel alarmsysteem met camera die via uw tablet of smartphone te gebruiken is. Gebruikt u liever een uitgebreider alarmsysteem dan kiest u rondom uw bedrijf voor een set met draadloze camera's. Het bedrijf staat met dit alarmsysteem elke minuut van de dag in contact met een meldkamer zodat er op onraad direct gereageerd kan worden. 

Alarmsysteem Bedrijfspand

Alarminstallatie draadloos

Een alarminstallatie draadloos is bedoeld om uw woning, uw zelf en uw bezittingen te beschermen en beveiligen. Een alarminstallatie draadloos bestaat vaak uit meerdere accessoires zoals bewegingsmelders, camera's, rookmelders, afstandsbedieningen. Een alarminstallatie draadloos houdt in dat verschillende accessoires met elkaar draadloos verbonden zijn. De alarminstallatie is altijd alert en merkt iedere onregelmatigheid op, zo kunt u met een gerust hart van huis, gaan slapen of op de bank zitten. Een alarminstallatie draadloos is over het algemeen makkelijk te installeren, zonder breekwerk en achteraf is het systeem ook makkelijk uit te breiden. 

Alarmsysteem huren

Een alarmsysteem huren kan voor even maar ook voor een paar jaar. U kunt er voor kiezen om een alarmsysteem voor een korte tijd te huren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het huren van een alarmsysteem omdat u op vakantie gaat of wanneer u in u huis bezig bent tijdens een verbouwing. Deze verhuur mogelijkheden worden aangeboden aan bedrijven maar zijn er ook voor particulieren. Doorgaans is shortlease binnen een dag aan te vragen en ook weer binnen een dag op te zeggen. Shortlease is wel net wat duurder dan een alarmsysteem huren voor een langere periode. Dan is er ook nog koop op afbetaling en dit is de meest gekozen vorm van huren bij een alarmsysteem. U huurt van een bedrijf een alarmsysteem en betaalt hier maandelijks een bedrag voor. Er zitten een aantal dingen bij dat bedrag inbegrepen. Hierbij kunt u denken aan een abonnement op een meldkamer en onderhoud van het alarmsysteem. De installatie zelf zit ook bij de huurprijs inbegrepen. Zo heeft u zonder een investering vooraf een alarmsysteem. 

Veelgestelde vragen over een Alarminstallatie

Wat kost een alarminstallatie

Een alarminstallatie voor een woning kost gemiddeld rond de 500 euro en voor een bedrijf is dat rond de 1000 euro. Hier zit dan ook weer een verschil in bijvoorbeeld een bekabeld alarmsysteem of een draadloos alarm en of u een simpel of een zeer uitgebreid systeem wilt. 

Wat is een goed Alarm?

Een goed alarm moet vooral passen bij uw woonsituatie. Een andere keuze die u moet maken is de bediening. Ook is het ene huishouden het andere niet en is het goed om te kijken naar de levensstijl. Zijn er bijvoorbeeld huisdieren in de woning? Kies dan voor een alarm dat hier rekening mee kan houden. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!