Beste Vluchtladder

Vluchtladers worden ook wel brandladders genoemd en zijn ontworpen om bij een noodsituatie snel en simpel te kunnen vluchten. Meestal wordt een vluchtladder gehangen aan het raamkozijn en naar beneden gegooid. Vluchtladders of brandladders zijn in verschillende maten verkrijgbaar van een lengte van 4 meter tot wel 20 meter. Elke woning zou wat ons betreft voor het geval er brand uitbreekt een noodplan moeten hebben. Uit onderzoek is gebleken dat 75% van alle sterfgevallen door brand het gevolg zijn van een woningbrand. Huisgenoten hebben daarbij slechts twee minuten de tijd om te ontsnappen voordat de vlammen en de rook in de hele woning zijn. Een manier om je woning veiliger te maken is het installeren van vluchtladders en brandladders. 

De 6 Beste Vluchtladders

#1
ATV Vluchtladder van 7 meter

ATV Vluchtladder van 7 meter

ATV Vluchtladder van 7 meter is geschikt voor vensterbanken van maximaal 38 cm. De ladder heeft een maximale belasting 450 kg.
De ATV vluchtladder is speciaal ontworpen om snel en simpel te kunnen vluchten in een noodsituatie. De ladder is eenvoudig aan de vensterbank te bevestigen en uit te vouwen. 

#2
Smartwares Brandladder van 10 meter

Smartwares Brandladder van 10 meter

Met de Smartwares brandladder van 10 meter kun je uit huis ontsnappen wanneer er brand uitbreekt. De ladder heeft dus een lengte van wel 10 meter en is daardoor ideaal om van zowel de eerste als tot de vierde verdieping naar beneden te vluchten. De ladder heeft een capaciteit van 450 kg zodat je met meerdere mensen tegelijkertijd kunt afdalen.

#3
ATV Vluchtladder van 5 meter

ATV Vluchtladder van 5 meter

Deze vluchtladder van ATV heeft een lengte van 5 meter en is voorzien van afstandhouders die zorgen voor extra stabiliteit. Bij brand kunt u de ATV vluchtladder snel en eenvoudig bevestigen aan raamkozijn, vensterbank of radiator. Dit is uw garantie om in noodsituaties snel en veilig te kunnen vluchten. 

#4
Brandladder 8 meter voor drie verdiepingen

Brandladder voor drie verdiepingen

De staalladders zijn met massieve stalen haken uitgevoerd. Daarmee kun je de ladder probleemloos aan een stevig balkon of vensterbank hangen. De haken zijn ca. 80 mm breed en kunnen daardoor ook aan bredere balustrades bevestigd worden. De KF vluchtladder is zeer snel en zonder grote inspanning gebruiksklaar.

#5
Brand vluchtladder 10 meterBrand vluchtladder 10 meter

Brand vluchtladder 10 meter

De compacte Honeywell XC70 koolmonoxidemelder heeft een 7 jaar lithium batterij en slaat snel alarm wanneer er koolmonoxide wordt gedetecteerd. Deze Honeywell melder heeft een testknop en een alarmgeheugen. De XC70 CO melder is meervoudig gecertificeerd en voldoet aan de hoogst mogelijke Europese kwaliteitsstandaard.

#6
Vluchtladder aluminium 4,5 m

Vluchtladder aluminium 4,5 m

AngelEye vluchtladder is een extra stevige aluminium vluchtladder met een lengte van 4,5 meter. Geschikt voor gebruik van de eerste verdieping.Stalen ophangbeugels zorgen voor meer stabiliteit tijdens het gebruik. De ladder is snel en eenvoudig te gebruiken bij een noodsituatie en belastbaar tot maximaal 450 kg. ‍

Vluchtladder voor een balkon

Het is belangrijk wanneer er brand uitbreekt dat je door middel van een veilige vluchtroute kan ontsnappen uit uw woning of appartement. Om van je balkon te kunnen ontsnappen is een speciale vluchtladder balkon verkrijgbaar. In geval van nood kunt u zo'n vluchtladder hangen over de balkonrand zodat u op een veilige manier de brand kunt ontvluchten. Vluchtladders zijn van lichtgewicht materiaal gemaakt zodat deze gemakkelijk te gebruiken zijn. Een vluchtladder balkon is een goed idee. Dit omdat u op een veilige manier uw appartement moet kunnen ontvluchten op het moment dat er in het appartement brand is ontstaan. Belangrijk is om te kiezen voor een vluchtladder die aan het balkon gehaakt kan worden. Dit aangezien veel vluchtladders voor ramen zijn bedoeld. Tevens moet u er rekening mee houden dat de vluchtladder lang genoeg is om de grond veilig te kunnen bereiken. 

Vluchtladder bij je dakraam

Mocht er brand uitbreken in uw woning dan zorgt u met een vluchtladder dakraam voor een veilige ontsnappingsroute. Dakkapellen zijn ook zeer geschikt voor vluchtladders. Er zijn ieder jaar bij woningbranden helaas weer doden te betreuren. Ieder jaar gaat het weer om tientallen slachtoffers. Daarom is het belangrijk dat er in iedere ruimte van de woning een geschikte vluchtroute is. De bovenverdieping en de zolder heeft vaak naar buiten maar één vluchtroute, namelijk de gewone trap. Wanneer er brand uitbreekt kan zich echter in het trapgat ook de brandhaard bevinden. Het is daarom belangrijk om ook voor een alternatieve vluchtroute te zorgen. In geval van een brand kunt u met een vluchtladder eenvoudig vluchten uit uw dakraam of dakkapel. Een vluchtladder dakraam is vrij eenvoudig te bevestigen. 

Brandladder Top 3 

1. ATV Vluchtladder Groen - 7 meter

Deze vluchtladder heeft afstandhouders aan alle laddersporten voor extra stabiliteit. De ATV Vluchtladder geeft u garantie voor snel en veilig vluchten. Brand of andere calamiteiten doen zich altijd onverwachts voor. Tijd is dan de belangrijkste factor in deze noodsituatie. De ATV vluchtladder is ontworpen om snel en simpel te kunnen vluchten in een elke noodsituatie. De ladder is eenvoudig aan de vensterbank te bevestigen en snel en simpel uit te vouwen. 

Voordelen:

 • Draagcapaciteit 450kg
 • Eenvoudige bevestiging
 • Geprofileerde laddersporten
 • Afstandhouders aan alle laddersporten
 • Geschikt voor een vensterbank van maximaal 38cm

Nadelen:

 • Voor eenmalig gebruik

2. Smartwares Brandladder rood - 10 meter

Deze 10m lange vluchtladder is gemaakt van sterk en licht materiaal en kan tot 450kg dragen. Door het lichte gewicht is hij gemakkelijk voor iedereen te gebruiken. Daarnaast zorgen de universele haken voor een stabiele ophanging. De vluchtladder is eenvoudig in gebruik, knoopvrij uitrolbaar en compleet voorgemonteerd. De ladder heeft een lengte van 10 meter en tussen iedere trede zit een afstand van 33 cm, hierdoor kun je eenvoudig afdalen.

Voordelen:

 • 10 meter lange vluchtladder
 • Eenvoudig op te hangen
 • Universele haken
 • Draagvermogen van 450 kg
 • Knoopvrij uit te rollen

Nadelen:

 • Geen

3. ATV Vluchtladder Groen - 5 meter

Deze vluchtladder van ATV Safety heeft een lengte van 5 meter en is voorzien van afstandhouders die zorgen voor extra stabiliteit. Bij brand kunt u de ATV vluchtladder snel en eenvoudig bevestigen aan raamkozijn, vensterbank of radiator. Dit is uw garantie om in noodsituaties snel en veilig te kunnen vluchten. De ATV brandladder kunt u gebruiken wanneer vluchtroutes bij noodsituaties niet of moeilijk bereikbaar zijn. Op deze momenten biedt een vluchtladder de mogelijkheid uw gezin en uzelf snel in veiligheid te brengen. De praktische uitwerpladder is snel en eenvoudig te monteren. De ATV noodladder is een opvouwbare ladder en licht van gewicht.

Voordelen:

 • Draagcapaciteit 450 kg.
 • Geprofileerde laddersporten
 • Propeline draagband
 • Eenvoudige bevestiging
 • Stabiele afstandhouders

Nadelen:

 • Voor eenmalig gebruik

Vluchtladder afmetingen

Een vluchtladder wordt gebruikt om snel en veilig vanaf een hogere verdieping het gebouw te verlaten. Er kan zich zomaar een noodsituatie voordoen en u zult dan een manier moeten vinden om een gebouw of woning veilig te verlaten. Er zijn verschillende vluchtladder afmetingen verkrijgbaar. Het is belangrijk om te kijken naar de lengte van de trap die u nodig heeft. Wilt u zeker weten hoeveel lengte u nodig heeft voordat u een vluchtladder aanschaft. Een handige truc is om van een touw gebruik te maken. Bind iets zwaars aan het touw zoals een pak bakmeel of een baksteen en gooi dit uit het raam maar houdt het uiteinde wel vast natuurlijk. Zorg ervoor dat het touw strak langs afloopt langs het schuine dak om vervolgens recht naar beneden te gaan bij de dakgoot. Markeer vervolgens op het touw de locatie waar het touw de vensterbank raakt. U kunt nu het gehele touw uit het raam gooien en naar beneden lopen om met een meetlint op te meten hoeveel meter er tussen de markering en het einde van het touw zit. 

Vluchtladder 10 meter

Het is aan te raden om vooraf de vensterbank (van voren naar achteren) op te meten. Over het algemeen mag de maximale diepte van de vensterbank 38 cm zijn. Met behulp van een vluchtladder 10 meter kunt u bij brand veilig en snel vluchten. De vluchtladder 10 meter biedt de mogelijkheid om uzelf en uw gezin snel in veiligheid te brengen. In een handomdraai is de vluchtladder 10 meter te bevestigen aan raamkozijn, radiator of vensterbank. De ladder is licht van gewicht en in de meeste gevallen opvouwbaar en kan bij een juiste bevestiging gebruikt worden door meerdere mensen tegelijk. 

Vluchtladder 7 meter

De vluchtladder 7 meter is ontworpen om in een noodsituatie simpel en snel te kunnen vluchten. De ladder is eenvoudig uit te vouwenen en simpel te bevestigen. Calamiteiten of brand doen zich altijd onverwachts voor. In deze noodsituatie is tijd de belangrijkste factor. De vluchtladder kan het beste op een vaste plek worden bewaard en het is raadzaam om deze plek in de buurt van het bevestigingspunt te bewaren. Op verschillende plekken kan er in uw woning brand uitbreken Het is noodzakelijk om veilig te kunnen vluchten dat de vluchtladder de juiste lengte heeft om veilig de grond te kunnen bereiken. 

Brandladder 5 meter

Een brandladder van 5 meter is geschikt voor 1 of 2 verdiepingen afhankelijk van de etagehoogte. Een gebouw moet zo snel mogelijk verlaten kunnen worden bij een plotselinge brand. Een brandladder 5 meter zou dan wel eens de enige vluchtroute kunnen zijn. Een brandladder is makkelijk op te bergen en is snel te bevestigen in een raamkozijn om zo te kunnen vluchten vanaf de eerste verdieping of hoger. Brandladders zijn een extra garantie voor veilig en snel vluchten. De vluchtladder 5 meter is ontworpen om snel te kunnen reageren door de ladder te bevestigen aan de vensterbank en uit het raam te rollen. 

Vluchtladder 4 meter

De vluchtladder 4 meter is geschikt voor gebruik vanaf de eerste verdieping. Ga na welk raam u als vluchtroute wilt gebruiken. Het is altijd goed om de vluchtladder met andere preventiemiddelen te combineren zoals brandblussers en rookmelders. Wanneer er onverhoopt en desondanks toch noodsituaties voordoen is het goed dat iedereen in huis weet waar de vluchtladder 4 meter zich bevindt. De vluchtladder 4 meter is ideaal voor slaapkamers en is een praktische oplossing voor een veilige route naar buiten. 

Vluchtladder 3 verdiepingen

Bent u op zoek naar een vluchtladder 3 verdiepingen dan is de beste keuze die met een lengte van 10 meter. De vluchtladder bevestigt u met de haken aan uw vensterbank of balkonrand. De vluchtladder 3 verdiepingen is eenvoudig op te bergen en aangeraden wordt om deze dicht bij de vluchtroute te bewaren. Ook is het verstandig om iedereen op de hoogte te brengen van de plaats van de vluchtladder 3 verdiepingen zodat iedereen weet waar deze ligt mocht er zich een noodsituatie voordoen. 

Opvouwbare brandladder

Er zijn veel verschillende soorten brandladders te koop. Zo zijn er verschillende lengtes brandladders, zoals lange maar ook korte brandladders. Er is ook een opvouwbare brandladder verkrijgbaar welke ideaal is voor in een appartement en deze is eenvoudig op te bergen. Ook is een opvouwbare brandladder ideaal voor uw balkon. Een opvouwbare brandladder is bij veel winkels te koop. 

Brandladder kopen

Een brandladder kopen kan heel eenvoudig in verschillende winkels maar online is er een nog veel groter assortiment verkrijgbaar. Een brandladder is een onmisbaar hulpmiddel om uw woning, studentenkamer, slaapkamer of appartement bij brand te ontvluchten. Wanner door brand of rookontwikkeling de normale vluchtroute niet toegankelijk is kunt u gebruik maken van een brandladder om uzelf en uw gezin in veiligheid te brengen. Er is een ruime keuze uit brandladders met verschillende lengtes. Een brandladder kopen is zeer zeker een goed idee om bij een brand of calamiteit veilig buiten te komen. 

Vluchtladder lidl

Bent u op zoek naar een vluchtladder lidl dan vind u deze momenteel niet in het assortiment van deze winkel. Het is best mogelijk dat ze in de toekomst wel een vluchtladder bij lidl verkrijgbaar is. Hiervoor kunt het beste het assortiment van deze winkel online in de gaten houden en ook zou het goed mogelijk kunnen zijn dat het in de folder komt te staan, dit betreft dan vaak een tijdelijke actie. Het assortiment van de Lidl wisselt regelmatig waardoor het goed mogelijk is dat er een vluchtladder lidl online komt te staan. Naast vluchtladders verkopen ze ook een tochtstripcilinderslotrollator en camerabeveiligingajax alarmsysteem.

Vluchtladder lidl

Vluchtladder gamma

Online is er maar 1 vluchtladder gamma beschikbaar momenteel. Met deze vluchtladder gamma kunt u in een noodsituatie altijd vanaf een hogere verdieping naar een lager gelegen plek vluchten. U kunt met de vluchtladder Gamma ruim 4 meter naar beneden komen, dat is voldoende om vanaf de eerste verdieping naar de begane grond te komen. Deze ladder kunt u het beste op een goed bereikbare plek in geval van nood opbergen, bij voorkeur bij een raam in de buurt. Wellicht hebben ze in een fysieke winkel van de gamma een groter assortiment vluchtladders, hier kunt u natuurlijk altijd even navraag naar doen. Ook kan je voor andere beveiliging artikelen, slimme apparaten of hulpmiddelen terecht bij de Gamma zoals Philips hue spots en andere slimme lampen. Voor de Beste Koolmonoxide Melders voor boven de cv-ketel. Watermelders voor in badkamer en de Beste Vluchtladder voor op een etage. Anti klim Strips voor op de schutting en een Blusdeken voor naast de frituurpan samen met één van de Beste Brandblussers voor een optimale veiligheid.

Vluchtladder gamma

Brandladder praxis

Wanneer u een brandladder praxis zoekt is er online maar 1 soort verkrijgbaar. De brandladder Praxis is voor vrijwel alle type raamkozijnen geschikt. De ladder heeft een lengte van 4,5 meter en kan hij worden gebruikt op meerdere verdiepingen. De brandladder praxis is tot 200 kilogram belastbaar. De brandladder praxis is ontworpen om een snelle evacuatie bij brand en een noodsituatie mogelijk te maken. Hij is voor iedereen in huis snel en eenvoudig te gebruiken dankzij zijn ontwerp. U hoeft hem enkel uit te rollen en u kunt naar beneden klimmen om uzelf in veiligheid te brengen. Verder kan je hier ook een loeplampalarm installatiebeveiligingscamera en deurbel met camera kopen.

Brandladder praxis

Atv vluchtladder

Een Atv vluchtladder biedt uitkomst in een situatie waarin er brand ontstaat en er binnendoor geen gebruik meer kan worden gemaakt van een vluchtroute. De Atv vluchtladder is is leverbaar met een uiteenlopende lengte. De ATV vluchtladder wordt onder meer met een lengte van 10 meter en een lengte van 16 meter aangeboden. Het is belangrijk op het moment dat er brand ontstaat om zo snel mogelijk weg te komen en dat kan met de stabiele Atv vluchtladder die direct en snel te bevestigen is aan een vensterbank, radiator of raamkozijn. Het is een zogenoemde uitwerpladder die in het gebruik zeer praktisch is en kan levens redden bij brandsituaties. Een Atv vluchtladder kan prima dienst doen in appartementen en studentenhuizen die zijn gelegen op een hogere verdieping. Ook kunt u bij atv terecht voor een rookmelder en een kierstandhouder.

Atv vluchtladder

Vluchtladder karwei

Online is er bij karwei maar 1 type vluchtladder te koop. De vluchtladder karwei heeft een lengte van 4,5 meter en is gemaakt van aluminium. Met de vluchtladder karwei kunt u in een noodsituatie altijd uit uw woning vluchten vanaf de eerste verdieping naar de begane grond. De vluchtladder karwei is gebruiksklaar om zo min mogelijk tijd te verliezen. Berg deze ladder op een plek die in geval van nood snel te bereiken is, bij voorkeur in de buurt van een raam. Wanneer er brand uitbreekt kunt u met de vluchtladder karwei ontsnappen uit uw woning. Bij Karwei hebben ze verder ook een alarmsysteem voor ouderensleutelkluis en een elektrische gordijnrails

Vluchtladder karwei

Veelgestelde vragen over een vluchtladder of brandladder

Wat kost een brandladder

Een vluchtladder kost gemiddeld tussen de 45 en 105 euro. 

Is een brandladder verplicht

Een brandladder is niet verplicht maar zorgt wel voor een extra veilige vluchtroute bij rook, brand of een noodsituatie. 

Hoe werkt een vluchtladder

Een vluchtladder is makkelijk in gebruik en met speciale haken te bevestigen aan de vensterbank. Na het plaatsen van de ladder maakt u de sluiting los en werpt u de vluchtladder eenvoudig uit. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!