De Beste Elektrische Gordijnrails test 2022

Dit zijn de beste Elektrische gordijnrails en gordijnen (update november 2022)

Elektrische gordijnrails en gordijnen zijn comfortabel en handig. Gelukkig komen er steeds meer betaalbare elektrische gordijnrails en gordijnen op de markt. Het is ideaal voor bijvoorbeeld zware gordijnen of moeilijk bereikbare plekken. Met elektrische gordijnrails en gordijnen minimaliseert u de schade die kan optreden met handmatige bediening en zorgt ervoor dat u met een druk op de knop natuurlijk licht precies kunt filteren. Ook kunt u tijdens uw vakantie de gordijnen automatisch openen en sluiten. Alsof u gewoon thuis bent en dat is een prettig en veilig idee. Om elektrische gordijnen te bedienen wordt gebruik gemaakt van een elektrische gordijnrails die te bedienen is door middel van een schakelaar, afstandbediening of domotica systeem. Vanuit uw stoel kunt u met een druk op de knop de elektrische gordijnen openen en sluiten. Op meerdere mogelijkheden kunnen elektrische gordijnen aangestuurd worden. Er zijn diverse redenen op te noemen om van een elektrische gordijnrails en gordijnen gebruik te maken. De meeste voorkomende reden is toch wel luxe en gemak. Een voordeel is ook dat er geen vuile handen meer aan de stof komen waardoor de gordijnen mooi schoon blijven. 

Onze eerste keuze

Flexxii - Slimme Gordijnen

Flexxii Slimme Gordijnen

Sterke punt

De Flexxii slimme gordijnen sluiten je gordijnen automatisch als je thuiskomt of weggaat. Ze zijn voorzien van een sterke, stille en gelijkmatige aandrijving. Welke je ook met voice control kan bedienen. Ook zijn ze zeer makkelijk te bevestigen wat word uitgelegd in een meegeleverde Nederlandse installatiehandleiding.

Zwakke punt

Geen zwakke punten

Conclusie

De conclusie is dat de Flexxii slimme gordijnen van hoge kwaliteit zijn met een zeer lange levensduur. De gordijn rails is in veel verschillende formaten beschikbaar zodat er altijd wel één past. Door de handige Nederlandse installatiehandleiding is het eenvoudig zelf te doen wat weer in installatie kosten bespaart. Met de koppeling met google home of amazone alexa ben je klaar voor de toekomst. 

de tweede keuze

Slide gordijnen

Slide gordijnen

Sterke punt

Met de slide heb je geen nieuwe gordijnen of gordijnrails nodig deze kan je gewoon laten hangen. De slide werkt met alle bestaande gordijnrails tot 6 meter. Sluit hem aan op je bestaande wifi netwerk en slide is er klaar voor om je gordijnen te bedienen.

Zwakke punt

Slide kan niet de bocht om

Conclusie

Handig product om van je bestaande gordijnrails in een handomdraai een elektrische gordijnrails te maken. Met de eenvoudig en simpele montage en installatie met de instructie via de Slide app kan een kind de was doen. Met de slide bespaar je een hoop geld en werk dus zeker een aanrader als je al gordijnen hebt hangen.

Elektrische gordijnen

Elektrische gordijnen hangen zonder moeite altijd perfect en raken minder snel beschadigd of vuil. Het openen van elektrische gordijnen is zo goed als geruisloos en biedt daarnaast nog vele andere voordelen. Er zijn verschillende elektrische systemen voor elektrische gordijnen en zijn eenvoudig te bedienen via een afstandsbediening of smartphone. Elektrische gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De uitvoeringen hangen af van verschillende factoren. Welk type motor u kiest daarvoor is het gewicht bepalend, des te zwaarder de gordijnen des te meer vermogen dient de motor te hebben. Ook is van belang de aansturing van de elektrische gordijnen. Wilt u de elektrische gordijnen bedienen met uw smartphone, een afstandsbediening of heeft u om de gordijnen aan te sturen een domotica systeem.  

Elektrisch vouwgordijn

Met een elektrisch vouwgordijn maakt u uw smarthome compleet. U bedient een elektrisch vouwgordijn eenvoudig via een app op afstandbediening. Een elektrisch vouwgordijn wordt middels een motor aangestuurd. De motor zorgt ervoor dat uw via een app of afstandsbediening het elektrische vouwgordijn op kunt trekken of kunt laten zakken. Er zijn geen koorden meer nodig om het vouwgordijn te bedienen. Een elektrisch vouwgordijn is hierdoor ook kindveilig. Het ziet er daarnaast ook mooier uit. 

Elektrische Gordijnrails En Gordijnen Reviews top 4

1. Flexxii Slimme Gordijnen

De nieuwste en meest luxueuze gordijnen! Je kunt in stijl aan de slag met stembediening van Google Assistant of Amazon Alexa. De innovatie van dit product is dat u automatisch uw gordijnen kunt laten sluiten wanneer een persoon het huis in komt of verlaat!

Voordelen:

 • Open/Sluit je gordijnen automatisch
 • Sterke, stille en gelijkmatige aandrijving
 • Beschikbaar in 7 maten
 • Open gemakkelijk met voice control via Google/Alexa
 • Eenvoudige gebruiksaanwijzing
 • Draadloze afstandbediening

Nadelen:

 • Geen nadelen

Conclusie:

Flexxii slimme gordijnen bieden een lange levensduur met veel verschillende maatopties. Ze zijn eenvoudig te installeren en kunnen worden gekoppeld met Google Home- of Amazon Alexa-apparaten. De Gordijnrails is voorzien van een stille kwaliteitsmotor die onzichtbaar achter het gordijn wordt geplaatst. Alles word geleverd inclusief bevestigingsmateriaal dit is de ideale oplossing voor verduistering.

2. slide gordijnen

Met de Slide Gordijnen maak je in een handomdraai een elektrische gordijnrails van je bestaande gordijnrails. In een compacte doos zit alles wat je nodig heb om je gordijnen set tot 6 meter, met enkel of dubbel gordijn slim te maken.

Voordelen:

 • Bevestiging op alle bestaande gordijnrails 
 • Werkt via WiFi
 • Werkt ook met Google Assistent
 • Krachtige motor
 • Hand bedienen blijft mogelijk

Nadelen:

 • Slide kan niet de bocht om

Conclusie:

Een slim apparaat om uw gordijnen in een handomdraai om te toveren tot een elektrische gordijnrails! Met de eenvoudige en gemakkelijke installatie van de Slide hebt u uw nieuwe gordijnrails snel geïnstalleerd. Sla al dat dure gedoe van het monteren van nieuwe gordijnrails op elk raam over met dit handige product. Installeer ze één keer, schuif vervolgens de oude gordijnen op de rails en klaar voor gebruik!

3. SwitchBot Curtain

De SwitchBot Gordijn is een innovatieve, draadloze robot die u kan helpen uw gordijnen slimmer te maken. Hij bevestigt en bedient ze draadloos, zonder ingewikkelde installatie. U krijgt zelfs een gratis app om ze overal vandaan te openen of te sluiten!

Voordelen:

 • Maak je gordijnen slim in 30 seconden
 • Bekroond ontwerp
 • Energiebesparing elke dag
 • Klein lichaam met grote kracht
 • Gratis eigen app
 • Ingebouwde zonlichtsensor

Nadelen:

 • Uitgerust met een oplaadbare batterij

Conclusie:

De Switch curtain is een kleine draadloze robot die elk gordijnrails gemotoriseerd maakt na een 30-seconden installatie. Door de handige bevestiging aan uw bestaande gordijn, kunt u uw gordijn openen en sluiten met uw smartphone. Of stel een schema in om het gordijn automatisch te openen of te sluiten. Het maakt niet uit of het een roede, U-rail of I-rail is, SwitchBot pas op elke gordijnrails.

4. Elektrische Rolgordijn

Dit elektrische rolgordijn is universeel met bluetooth om alle rolgordijnen met handbediening eenvoudig elektrisch bedienbaar te maken. Zeer Eenvoudig te monteren aan de muur dmv dubbelzijdige tape en of schroeven.

Voordelen:

 • Geen stroomvoorziening nodig
 • Bluetooth module
 • Bedienbaar via Blind Engine App
 • Mooie vormgeving

Nadelen:

 • Geen google home koppeling

Conclusie:

Automatiseer uw bestaande rolgordijn op de eenvoudigste en meest goedkoopste manier. Bedien uw rolgordijnen of jaloezieën vanuit uw bed, uw bank met één druk op de knop. Ideaal voor bestaande rolgordijnen door het solar paneel is er geen stroomvoorziening nodig wat de installatie erg makkelijk maakt.

Elektrische gordijnrails google home

Wanneer apparaten op een slimme manier bestuurd kunnen worden is het pas een slim huis. Een elektrische gordijnrails google home mag dan niet ontbreken en dit kan via spraak of een app maar wanneer het automatisch gaat is het pas echt slim. Met automatisch elektrische gordijnrails google home is het openen van de gordijnen gemakkelijk en relaxt en het zorgt ook nog eens voor bescherming. Wanneer in uw woonkamer de zon schijn kan dit op de meubels voor verkleuring zorgen. U beschermt de meubels tegen verkleuring door het sluiten van de gordijnen. 

Elektrische gordijnrails goedkoop

Zoekt u een elektrische gordijnrails goedkoop dan heeft u gelukkig steeds meer keus op de markt. Er zijn wel wat kleine mogelijke minpuntjes aan een elektrische gordijnrails goedkoop. Hierbij kunt u denken aan meer geluid van de motor dan de duurdere systemen, de gordijnen zijn dicht of open en iets er tussenin wordt vaak lastig te realiseren, vaak geen start/stop wat betekent dat het sluiten en openen van de gordijnen wat abrupt gaat en de elektrische gordijnrails moet u zelf in elkaar zetten. Voordeel is natuurlijk wel dat u de elektrische gordijnrails goedkoop een relatief lage investering heeft. 

Elektrische gordijnrails wifi

De elektrische gordijnrails wifi is een eenvoudig draadloos systeem en er is geen kostbare elektrische aansluiting voor nodig. Een slim huis begint met elektrische gordijnen wifi. Het automatisch openen en sluiten van elektrische gordijnen gaat vrijwel geruisloos en beschermd uw gordijnen tegen hardhandig gebruik en zorgt er hierdoor voor dat het lang meegaan. 

Elektrische luchtgordijn

Om te besparen op uw energiekosten en om twee ruimtes van elkaar te scheiden is het elektrische luchtgordijn de ideale oplossing. Met het elektrische luchtgordijn kunt u zonder dat u een deur hoeft te sluiten binnen en buiten scheiden. De deur kan ten alle tijden geopend blijven omdat het elektrische luchtgordijn een luchtscherm boven de drempel creëert. Door het installeren van een elektrische luchtgordijn bij uw deur bespaart u verwarmings- en verkoelingskosten tot wel 80 procent. Het elektrische luchtgordijn heeft vrij snel de gewenste temperatuur bereikt. Ze zijn daarnaast relatief niet duur in aanschaf,  u heeft geen gas aansluiting of cv-ketel nodig en zijn makkelijk te monteren. 

Elektrische gordijnrails met bocht

Elektrische gordijnrails met bocht zijn geschikt om mooi door te lopen in de hoeken. Losse bochten zorgen voor lasnaden en haperende verbindingen waardoor gordijnen niet soepel sluiten en openen. Met een elektrische gordijnrails met bocht lopen de gordijnen altijd soepel en geruisloos. In de rails kunnen zowel gewone als doorlopende bochten worden gebogen. 

Elektrische plisse gordijn

U heeft het voor het zeggen met een elektrische plisse gordijn. U bent de zon altijd te slim af of deze nu stoort vanwege het licht of de warmte. Het elektrische plisse gordijn is senl en eenvoudig zonder dat hier spierkracht voor nodig is in de gewenste positie te zetten. 

Elektrische gordijnrails Kopen

Een elektrische gordijnrails kopen kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld wanneer u minder mobiel bent en u ervaart dat het lastig wordt om binnenshuis bepaalde dingen te gebruiken zoals gordijnen (deze zijn soms lastig bereikbaar) dan is een elektrische gordijnrails een echte uitkomst. Een elektrische gordijnrails kopen kan gelukkig tegenwoordig van vele merken en zijn er in verschillende prijsklassen. Elektrische gordijnrails geven veel gemak, comfort en luxe. 

Elektrische gordijnrails ikea

De elektrische gordijnrails Ikea heeft even op zich laten wachten maar is nu al weer eventjes te koop. De elektrische gordijnrails ikea bevatten een draadloze antenne en batterij. Met een druk op de knop de afstandbediening kunnen de gordijnen worden geopend of gesloten. Koopt u er een speciale hub bij dan kunnen ze zelfs worden verbonden met een slimme speaker of smartphone zodat de gordijnen met stemcommando's of apps bedient worden. Ook kunt u bij ikea terecht voor een co2 meterrookmelder en een kierstandhouder.

Elektrische gordijnrails ikea

Elektrische gordijnrails hornbach

Bent u op zoek naar een elektrische gordijnrails hornbach dan vind u deze nog niet in het assortiment van deze bouwgigant. Hornbach biedt een veelzijdig assortiment wat steeds verder uitbreid en vernieuwd en het kan dus best mogelijk zijn dat ze in de toekomst alsnog elektrische gordijnrails hornbach gaan verkopen. Hiervoor kunt u het assortiment van hornbach in de gaten houden. Verder kan je hier ook een loeplampalarm installatiebeveiligingscamera en deurbel met camera kopen.

Elektrische gordijnrails hornbach

Elektrische gordijnrails somfy

Met de elektrische gordijnrails Somfy voorkomt u inkijk. De gordijnen kunt u gemakkelijk programmeren om automatisch op vooraf ingestelde tijden te sluiten en te openen. Ook kunt u de aanwezigheid in huis simuleren zelfs als u niet thuis bent. De gordijnen gaan op ingestelde en variabele tijden dicht en open. Ook heeft u met een elektrische gordijnrails somfy de mogelijkheid om sensoren op de gordijnen aan te sluiten. Een zonnesensor kan de gordijnen automatisch bedienen om uw meubels te beschermen tegen UV -schade, ongewenste inkijk en om in een kamer de temperatuur te behouden. Tevens is de elektrische gordijnrails somfy eenvoudig te bedienen met uw pc, tablet en smartphone. 

Elektrische gordijnrails somfy

Elektrische gordijnen praxis

Bent u op zoek naar een elektrische gordijn praxis dan vind u deze momenteel niet compleet in het assortiment. Wanneer u zelf handig bent zijn er wel losse onderdelen te koop bij praixs. Wanneer u liever een compleet kant en klare elektrische gordijnen praxis wilt kopen dan kan het best zijn dat we ze in de toekomst wel in het assortiment van de Praxis zien. Bij praxis hebben ze verder ook een alarmsysteem voor ouderensleutelkluis en een elektrische gordijnrails

Elektrische gordijnen praxis

Elektrische gordijnrails hue

Ook kan je voor andere beveiliging artikelen, slimme apparaten of hulpmiddelen terecht bij de Hue zoals Philips hue spots en andere lampen. Voor de Beste Koolmonoxide Melders voor de cv-ketel. Watermelders voor bij de wasmachine en de Beste Vluchtladder voor op zolder. Anti klim Strips voor in de achtertuin en een Blusdeken voor bij de frituurpan samen met de Beste Brandblussers een groot assortiment voor betere veiligheid.

Veelgestelde vragen over Elektrische Gordijnrails En Gordijnen

Wat zijn elektrische gordijnen

Elektrische gordijnen zijn perfect voor mensen die hun gordijnen niet zelf kunnen openen of sluiten. Deze gordijnen geven u de mogelijkheid om onafhankelijk te bepalen wanneer en waar elke raambekleding wordt geopend, wat een grotere mate van onafhankelijkheid geeft die u bij traditionele systemen niet vindt!

Hoe werken elektrische gordijnen

Deze werken gewoonlijk op netstroom, hoewel er ook versies met batterijvoeding beschikbaar zijn.

Wat kosten elektrische gordijnen

Dit is afhankelijk van de lengte van de rails maar reken voor een slaapkamer tussen de €250 en €500 en voor een woonkamer vanaf €500 tot €1000.


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!