Garagedeur Beveiligen

In de beveiliging van een huis is de garagedeur vaak een zwakke plek. De garagedeur beveiligen is daarom belangrijk en dit kan worden gedaan door middel van een goed alarmsysteem en sloten met een politiekeurmerk. Het nemen van maatregelen om inbraak via de garagedeur te voorkomen is zeker aan te raden. Het komt nog heel vaak voor dat mensen hun huis goed beveiligen maar de garagedeur hierbij vergeten. De garagedeur is een geliefde manier van inbrekers om via binnen te komen. Inbrekers vallen vaak niet direct op omdat de afstand van de garage tot het woon/slaapgedeelte van de woning vaak best groot is. Een garagedeur kan vaak eenvoudig worden geforceerd wat het erg aantrekkelijk maakt voor inbrekers. In sommige gevallen is er ook een raampje die makkelijk kan worden ingeslagen. Ik geef je graag een aantal tips om de garagedeur beter te beveiligen waardoor inbrekers weinig kans maken om bij u binnen te komen. 

Beste garagedeur beveiligingen

#1
Master Lock 1488EURDAT

Master Lock 1488EURDAT

De Master Lock 14988EURDAT is een massief stalen hangslot en heeft een verborgen beugel met een diameter van 71mm. Deze eenvoudige bodemfitting is geschikt voor de garagedeur en is voorzien van uitschuifbare veiligheidsbouten. Is geschikt om toe te passen op een ondergrond van beton. Het product is inclusief veilige rawl-bouten en is voorzien van een Sold Secure-certificatie. 

#2
Silverline Garagedeur Stop

Silverline Garagedeur Stop 

Deze Silverline Garagedeur Stop is van hard staal met corrosiebestendig en heeft een poeder gecoate afwerking. Geeft bescherming aan de meeste types up-&-over garagedeuren. De montageplaat wordt stevig gebout in de grond en het is daarom niet nodig om te boren in de garagedeur. Is geschikt om te gebruiken in combinatie met standaard schijfhangsloten & ook met andere conventionele hangsloten.

#3
Mottez Antidiefstal garagedeurvergrendeling

Mottez Antidiefstal garagedeurvergrendeling

Deze Mottez Antidiefstal garagedeurvergrending is een makkelijke oplossing voor het veilig afsluiten van uw garagedeur. Met behulp van een voetplaat wordt het externe frame bevestigd aan de grond en door een discusslot vergrendeld. Aan de binnenzijde voorkomen de twee gele balkjes dat de garagedeur kan worden ingedrukt, deze methode wordt veel gebruikt voor het forceren van de vergrendeling. 

#4
Garagedeur beveiliging Squire

Garagedeur beveiliging Squire

De garagedeur beveiliging Squire is een veilige en perfecte oplossing wanneer u uw garage kanteldeur wilt beveiligen. De Squire GA5 voldoet aan het Sold Secure keurmerk vanwege de kwaliteit van het product en de extra veiligheid en is een garage kanteldeurbeschermer. De GA5 heeft een opklapbare arm die op zijn plaats vergrendelt wat voorkomt dat de garagedeur geopend wordt. 

#5
Secumax Plus Garagedeurbeveiliging

Secumax Plus Garagedeurbeveiliging

Vaak zijn garagedeuren slecht beveiligd. Extra beveiliging van de garagedeur is zeer zeker aan te raden. De Secumax plus is een extra bijzetslot van metaal voor kanteldeuren en is eenvoudig te monteren. Wordt geleverd met 3 'cross key' sleutels. De Secumax plus is een goede extra beveiliging van uw garagedeur.

Elektrische garagedeur beveiligen

Een elektrische garagedeur beveiligen kan bijvoorbeeld door middel van een optilbeveiliging. De motor beschermt de garagedeur tegen optillen door middel van het opbouwen van tegendruk wanneer iemand probeert om met de hand te garagedeur te openen. Kies in dit geval voor een optilbeveiliging die ook werkt bij stroomuitval dit voorkomt inbraken via de garage. De optilbeveiliging valt bij het sluiten van de deur in de aanslag van de rail. Tegen het optillen van buitenaf is dit de beste beveiliging. 

optilbeveiliging

Optilbeveiliging foto: ecogaragedeuren

De garagedeur extra beveiligen

Het monteren van extra sloten op het deurblad is een van de eenvoudigste manieren om de garagedeur extra te beveiligen. Het is altijd verstandig om te kiezen voor sloten met politiekeurmerk. De sloten zijn namelijk getest en geven hiermee aan dat ze beter bestand zijn tegen inbraak. U kunt het beste dus de standaard cilindersloten vervangen door cilindersloten met een politiekeurmerk. Inbrekers zullen het zeer lastig krijgen om binnen komen wanneer de sloten zijn voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De garagedeur extra beveiligen kan dus eenvoudig met cilindersloten met politiekeurmerk, hierdoor bent u ook altijd bestand tegen de modernste technieken die worden verzonnen door inbrekers om binnen te komen. Een alarmsysteem is ook een goede manier om de garagedeur extra te beveiligen. Wanneer inbrekers een sticker van een alarmsysteem zien of ze zien een rood lampje knipperen dan haken ze in veel gevallen al af. Het is daarnaast ook zo wanneer er een alarm afgaat inbrekers ook al af zullen haken en zullen ze ervoor zorgen dat ze snel weg zijn. 

Openslaande garagedeur beveiligen

Een openslaande garagedeur is erg populair omdat je met deze deur niet meer heel de kanteldeur hoeft te openen om naar binnen te gaan, maar hiermee is de garage veel makkelijker te betreden. Wanneer u weg gaat of ligt te slapen wilt u natuurlijk wel dat de openslaande garagedeur goed is beveiligd. U kunt voor een goede sluiting dievenklauwen plaatsen op de openslaande garagedeur. U bent hiermee zeker van een optimale veiligheid en is uw huis altijd goed beveiligd als u voor langere tijd of voor even van huis weg bent. Door te kiezen voor pinnen of dievenklauwen kunt u uw openslaande garagedeur beveiligen tegen inbraak. 

Automatische garagedeur beveiligen

Een automatische garagedeur beveiligen kan je net zoals bij een elektrische garagedeur beveiligen tegen optillen door middel van het monteren van een optilbeveiliging. Kies ook in dit geval voor een optilbeveiliging die blijft werken bij stroomuitval. De optilbeveiliging valt bij het sluiten van de automatische garagedeur in de aanslag van de garage rail.

Automatische Garagedeur Beveiligen

Preventieve maatregelen

Door het nemen van preventieve maatregelen kunt u ervoor zorgen dat er niet wordt ingebroken door inbrekers. Een preventieve maatregel is bijvoorbeeld door gebruik te maken van tijdschakelaars waarmee de lampen bedienbaar zijn. Zo kunt u deze  ’s avonds en ’s nachts aanzetten op plaatsen waar het lijkt of er iemand in de woning aanwezig is. Hierbij kunt u denken aan licht in de garage, een slaapkamer en in de hal. Zorg ervoor dat het lijkt of er iemand thuis of dat er ieder moment iemand thuis kan komen. Ook kunt u in overleg met de buren preventieve maatregelen nemen door ze te vragen of ze hun auto bijvoorbeeld op uw oprit willen zetten als u op vakantie gaat. Als u een tijdje van huis bent is het altijd verstandig om de buren hiervan op de hoogte te brengen. Zij kunnen dan de post uit de brievenbus halen en ook een oogje in het zeil houden. Ook is het belangrijk om er op te letten dat er geen hulpmiddelen voor inbrekers in de buurt zijn. Hierbij kunt u denken aan een stapel hout of losse stenen die ze voor het inbreken kunnen gebruiken. 

Goede verlichting

Zorg voor goede verlichting want inbrekers houden niet van licht. Wanneer er goede verlichting aanwezig is zijn inbrekers goed zichtbaar en als het tegenzit worden ze eventueel ook nog herkend en dit is wel het laatste wat ze willen natuurlijk. Op verschillende manieren kun je gebruik maken van goede verlichting om inbrekers af te schrikken. Ook is het een mogelijk om constant de verlichting aan te laten staan. Het is zeker een manier om inbrekers af te schrikken, nadeel is wel dat het veel elektriciteit kost. Wanner inbrekers vooraf gaan posten kunnen ze dit wel in de gaten hebben en dit gebeurt helaas maar al te vaak bij inbrekers. 

Bewegingssensor 

Een bewegingssensor is een prima optie wanneer u niet permanent de verlichting aan wilt laten staan. Ook in het zicht van duurzaamheid is een bewegingssensor een goede keuze. Zodra er beweging wordt gedetecteert zorgt een bewegingssensor ervoor dat het licht aangaat. Hiervan zullen inbrekers schrikken en hierdoor staken ze hoogstwaarschijnlijk hun inbraakpoging. Ook heeft aanspringend licht als voordeel dat de buren er op letten en het hun zal opvallen als dit gebeurt. Dit is handig als u bijvoorbeeld van huis bent en de buren weten dat u niet thuis bent, hierdoor zullen ze meteen weten dat er een verdachte situatie is. Overigens reageert een goede bewegingssensor niet overal op. 

Spullen opruimen

Losse spullen opruimen is ook zeer zeker aan te raden. Hierbij kunt u denken aan dat er voor de inbrekers geen hulpmiddelen aanwezig zijn. Zoals bijvoorbeeld een stapel hout of losse tegels die eventueel gebruikt kunnen worden om in te breken. Wat zeker niet in de buurt mag liggen is een trapje en ook de kliko is zo'n item wat nogal eens gebruikt wordt om ergens op te klimmen. Deze kunt u ook het beste binnen zetten wanneer u van huis bent. Zorg er ook voor dat er vrij zicht is op de garagedeur want zodra er bosjes of een boom aanwezig is voor de garagedeur kunnen inbrekers zich hierachter makkelijk verschuilen. 

Veelgestelde vragen over een garagedeur beveiligen

Hoe garagedeur beveiligen?

Een garagedeur kan goed worden beveiligd door een goed alarmsysteem en door middel van sloten met een politiekeurmerk. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!