De Beste Kierstandhouder test 2022

Dit zijn de beste kierstandhouders van het moment (update september 2022)

Een kierstandhouder heeft eigelijk dezelfde functie als een deurketting alleen is deze vaak van slechtere kwaliteit. Een kierstandhouder is te gebruiken om gasten die ongewenst zijn buiten de deur te houden. Het is ideaal om toch iemand te woord te staan maar u het niet genoeg vertrouwd om de deur volledig open te doen. Met kierstandhouders kunt u er voor zorgen dat u de deur op een kier kan zetten. Mocht de persoon voor de deur kwade bedoelingen hebben kan deze ook de voet niet tussen de deur zetten. Hiermee worden overvallers en indringers geweerd en kunnen ze niet zomaar binnendringen in uw woning. Ook voor doorluchtig is een kierstandhouder ideaal. Kierstandhouders zijn verkrijgbaar van verschillende merken. Ook qua prijs kunt u het zelf zo gek maken als u wilt. Installeren van kierstandhouders zijn in de meeste gevallen makkelijk en kunt u gewoon zelf doen. Een kierstandhouder bestaat uit een hendel en een beugel die u bevestigt op de deur en de deurpost. De beugel kunt u klappen over de hendel. De deur kan hierna niet verder dan een kier worden geopend van buitenaf. Als de kierstandhouder is goedgekeurd door SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) en Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft dan betekent dit dat de kierstandhouder inbraakwerend en inbraakvertragend is. 

Onze eerste keuze

Nemef kierstandhouder

Nemef kierstandhouder 2828/9

Sterke punt

Deze Nemef kierstandhouder is snel en simpel te monteren en alles voor de montage wordt bijgeleverd. Is zowel geschikt voor naar binnen- en buiten draaiend. 

Zwakke punt

Er zit geen uitgebreide handleiding bij de verpakking inbegrepen. 

Conclusie

De kierstandhouder van Nemef heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en is makkelijk op te hangen. Ideaal is dat deze kierstandhouder geschikt is voor zowel naar binnen als buiten draaiende deuren en dat alles voor de montage is bijgeleverd. Het artikel heeft een hoge kwaliteit en is gemaakt van een stevig materiaal.

de tweede keuze

AMIG kierstandhouder binnendraaiend

AMIG kierstandhouder binnendraaiend

Sterke punt

De AMIG kierstandhouder is gemaakt van een stevig materiaal zamak en is geschikt voor naar binnen draaiende deuren. 

Zwakke punt

Is alleen te gebruiken voor naar binnen draaiende deuren. 

Conclusie

Deze kierstandhouder van AMIG is niet duur en heeft een prima kwaliteit. Bij aankoop van meerdere aantallen ontvangt u ook nog eens extra korting. Is te gebruiken om de deur of het raam in gekantelde positie te vergrendelen. 

Axa Kierstandhouder

Er zijn vele manieren naast inbreken om binnen te dringen in uw huis. De babbeltruc is er daar een van. Iemand doet zich voor als een medewerker van een bedrijf of vertelt een zielig verhaal en probeert op die manier toegang te verschaffen tot de woning. Wilt u zonder de deur volledig te openen veilig zien wie er voor de deur staat. Of wilt u veilig kunnen ventileren zonder bang te zijn dat uw kind naar buiten rent dan is de Axa kierstandhouder een perfecte oplossing. Axa heeft kierstandhouders voor zowel naar binnen- als naar buiten draaiende deuren. De Axa kierstandhouder is zo ontworpen dat er geen scherpe randen aan zitten en is van hoogwaardig RVS gemaakt. Hij kan worden toegepast op opliggende, terugliggende en gelijkliggende deuren. 

Kierstandhouders Deur

Kierstandhouders deur zijn onmisbaar voor een veilige woning. Ongewenst bezoek houdt u er mee buiten de deur. Met een gerust hart kunt u deur op een kier open laten staan voor de nodige ventilatie. Zo kunt u veilig frisse lucht binnenlaten zonder dat u bang hoeft te zijn voor ongewenst bezoek. Het is super belangrijk om u veilig te voelen in uw eigen huis. Het is daarom aan te raden om een kierstandhouder te plaatsen op de deur. Een kierstandhouder is een kleine aanschaf maar kan voor grote voordelen betekenen. 

Kierstandhouders Raam

Met kierstandhouders raam kunt u deze op een veilige manier open zetten. Gaat u bijvoorbeeld werken of een dagje weg en wilt u lekker uw woning laten doorluchten maar niet het risico lopen dat er mensen ongewenst naar binnen gaan dan is de kierstandhouder de oplossing. U bent er van verzekerd dat uw raam niet vanaf de buitenzijde geopend kan worden. Met een kierstandhouder raam zorgt u ervoor dat u uw raam gemakkelijk op een kier kan zetten. Kierstandhouders raam zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en uitvoeringen. Waar u wel rekening mee moet houden is het naar binnen of naar buiten draaien van het raam. Er zijn uitvoeringen van kierstandhouders voor zowel naar binnen als naar buiten draaiende ramen. 

Kierstandhouders Reviews top 5

1. Nemef kierstandhouder 2828/9

De Nemef kierstandhouder 2828/9 is gemaakt van een stevig verchroomd materiaal en is geschikt voor zowel naar binnen- en buitendraaiende deuren. U kunt met deze veiligheidsaccessoire uw voordeur veilig en eenvoudig op een kier laten staan. 

Voordelen:

 • Binnen- en buiten draaiend
 • Verchroomd Stevig model
 • Stevig model gemaakt van zamak
 • Niet vanaf buiten te openen
 • Makkelijk te monteren
 • 12 jaar garantie

Nadelen:

 • Geen uitgebreide handleiding

Conclusie:

De kierstandhouder van Nemef type 2828/9 heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en is makkelijk op te monteren. Het grote voordeel is dat deze kierstandhouder geschikt is voor zowel naar binnen als buiten draaiende deuren en ramen. Ook is alles voor de montage voor de kierstandhouder bijgeleverd. Het product heeft een hoge kwaliteit en is gemaakt van een stevig materiaal ook wel zamak genoemd.

2. AMIG kierstandhouder 

De kierstandhouder van Amig is gemaakt van zamak wat een zeer stevig materiaal is. Deze Amig kierstandhouder is te gebruiken voor naar binnen draaiende deuren. 

Voordelen:

 • Binnen draaiend
 • Inclusief bevestigingsschroeven
 • Duidelijke technische tekening
 • Niet vanaf buiten te openen
 • Makkelijk te monteren

Nadelen:

 • Niet verstelbaar

Conclusie:

Deze kierstandhouder van Amig is gemaakt van een stevig materiaal en is niet duur. De kierstandhouder is te gebruiken om de deur of het raam te vergrendelen in gekantelde positie. 

3. NEMEF Kierstandhouder 2831/17

De Nemef kierstandhouder 2831/17 is geschikt voor houten voor en achterdeuren. Door de twee meegeleverde sluithaken is dit type te gebruiken voor zowel naar binnen als naar buiten draaiende deuren.

Voordelen:

 • Binnen- en buiten draaiend
 • RVS geborsteld model
 • Inclusief bevestigingsmiddelen
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen & SKG KE 573
 • Makkelijk te monteren
 • 12 jaar garantie

Nadelen:

 • Niet verstelbaar

Conclusie:

De kierstandhouder van Nemef type 2831/17 kan gebruikt worden voor houten voor en achterdeuren. Dit type is te gebruiken voor zowel naar binnen als naar buiten draaiende deuren door de twee meegeleverd sluithaken. De juiste montagetoebehoren worden meegeleverd om eenvoudig de kierstandhouder te bevestigen. 

4. Intersteel Kierstandhouder

De Intersteel kierstandhouder is geschikt voor naar binnen draaiende deuren. Met deze kierstandhouder kunt u de deur op een kier zetten met een opening van 8  centimeter. Voordat u iemand binnenlaat kunt u eerst zien wie er voor de deur staat. 

Voordelen:

 • Binnen draaiend
 • Mooi design
 • RVS geborsteld
 • Niet vanaf buiten te openen
 • SKG 3 sterren
 • Inclusief uitgebreide montagehandleiding

Nadelen:

 • Niet zo voordelig

Conclusie:

Deze Intersteel kierstandhouder is van hoogwaardig geborsteld roestvrijstaal gemaakt en is SKG gekeurd daardoor heeft deze houder een politiekeurmerk wat betekent dat deze inbraakwerend en inbraakvertragend is. De prijs is iets duurder maar hiervoor in de plaats heb je wel een mooi design vergeleken met andere kierstandhouders.  

5. AXA kierstandhouder 105x60mm

Met deze AXA kierstandhouder kunt u de deur veilig op een kier zetten. De kierstandhouder is gemaakt van het materiaal RVS en kan worden toegepast op een deur die naar binnen draait. 

Voordelen:

 • Binnen draaiend
 • Verchroomd RVS
 • Inbraakwerendheidsklasse (NEN 5089)
 • Niet vanaf buiten te openen
 • Makkelijk te monteren

Nadelen:

 • Meegeleverde schroeven van mindere kwaliteit

Conclusie:

De AXA kierstandhouder is geschikt voor naar binnen draaiende deuren en is gemaakt van verchroomd RVS. Deze kierstandhouder functioneert goed en heeft een hoge kwaliteit. U kunt met de AXA kierstandhouder de deur veilig op een kier zetten zonder bang te hoeven zijn voor ongewenst bezoek. 

kierstandhouder voordeur

Met een kierstandhouder voordeur kunt u de deur slechts een stukje openen, dit verhoogt de veiligheid als u niet een deurbel met camera kan installeren want zo kan er niemand ongewenst uw huis binnendringen. Een kierstandhouder voordeur wordt aan de muur of het kozijn en de deur zelf gemonteerd. De houder heeft een klein gedeelte dat uitschuifbaar is en wat wordt uitgetrokken zodra de deur wordt geopend. Het uitschuifbaar gedeelte is beperkt waardoor de deur niet geheel kan worden geopend zodat u toch veilig iemand te woord kan staan zonder bang te hoeven zijn dat ze u overmeesteren en uw woning naar binnen gaan. 

kierstandhouder deur buitendraaiend

Wanneer u op zoek bent naar een kierstandhouder deur buitendraaiend zult u zien dat daar een ruim assortiment van wordt aangeboden. Belangrijk is om goed op de variant te letten omdat er ook kierstandhouders zijn die alleen passen op naar binnen draaiende deuren. Als u gebruik maakt van een kierstandhouder deur buitendraaiend kunt u de deur veilig op een kier openzetten zonder dat er van buiten iemand naar binnen komt. Naast dat het werkt tegen ongewenst bezoek is dit product ook perfect voor het ventileren van uw woning. 

Nemef kierstandhouder

Ook Nemef heeft een hekel aan inbrekers en bieden een ruim assortiment kierstandhouders als accessoire voor veiligheid in uw woning. Met de Nemef kierstandhouder kunt u uw deur of raam veilig open laten staan. Dit geeft u een vertrouw gevoel. Veilig wonen is prettig wonen. Met de Nemef kierstandhouder kunt u uw deur eenvoudig en veilig op een kier laten staan. De Nemef kierstandhouder voldoet aan alle eisen voor aanvullende beveiligingsproducten en houdt inbrekers buiten uw woning. Nemef heeft een kierstandhouder in het assortiment die zowel voor naar binnen als buiten draaiende deuren geplaatst kan worden en past dus altijd. Ideaal! 

kierstandhouder kiepraam

Een kierstandhouder kiepraam is ideaal als u de kierstandopening wilt verkleinen. Frisse lucht binnenlaten in huis is lekker maar soms kan het ook teveel zijn waardoor het te koud of juist te warm wordt in de woning plaats dan een tochtstrip om trek te voorkomen. Met een draaikiepraam kierstandhouder kunt u de opening verkleinen zodat er toch geventileerd wordt maar het niet teveel afkoelt of te warm wordt in huis. 

kierstandhouder zwart

Heeft u al beslag in de kleur zwart op de deuren ramen dan past een kierstandhouder zwart daar natuurlijk perfect bij. De meeste kierstandhouders zijn van RVS in metaalkleur maar om aan de wensen van de klant te voldoen is er ook een kierstandhouder zwart aan het assortiment toegevoegd. Ook deze kierstandhouder is vaak gemaakt van RVS maar heeft een mat zwarte afwerking zodat deze perfect gecombineerd kan worden met zwart deurbeslag. 

kierstandhouder monteren

Een kierstandhouder monteren is verstandig voor uw veiligheid. U houdt zo ongewenst bezoek buiten de deur. Het biedt anderzijds de mogelijkheid om op een veilige wijze uw huis te ventileren. Het is allereerst zaak om de juiste kierstandhouder bij uw situatie te kiezen. Voor u begint bepaalt u eerst de plaats van de kierstandhouder. U sluit de deur waarna u kunt bepalen wat voor u de geschikte hoogte is. U controleert of er voor montage voldoende hout aanwezig is. U houdt vervolgens de kierstandhouder tegen het kozijn en de deur. Let er op dat de beugel op het kozijn moet en op de deur moet de houder komen. Daarna controleert u of de beugel vrij kan bewegen. De schroefgaten tekent u af en u boort de gaten met een boortje voor. Hierbij moet u oppassen dat u niet te diep boort. Met de bijgeleverde schroeven kunt u de kierstandhouder vastschroeven. 

kierstandhouder raam zonder boren

Een kierstandhouder raam zonder boren is ook een optie. Het is zeker niet altijd nodig om een kierstandhouder met schroeven vast te zetten. Dit is de unieke oplossing voor iedereen die wel een kierstandhouder raam wilt maar geen gereedschap wilt gebruiken. De kierstandhouder zonder boren is een ideale uitkomst voor het openhouden van ramen en deuren van zowel aluminium, hout en kunststof. Dit systeem is onder andere een prima uitkomst voor mensen met een (huur) woning, boot, (sta) caravan en eenieder die kozijnen, ramen en deuren niet wilt beschadigen en een makkelijke oplossing hiervoor zoekt. 

kierstandhouder openslaande deuren

Een kierstandhouder openslaande deuren heeft veel voordelen. Soms is het prettig om de achterdeur op een kier te zetten om bijvoorbeeld te ventileren. Ook is de kierstandhouder voor openslaande deuren super ideaal wanneer uw huisdieren graag in en uit lopen maar u wilt de deur dan wel veilig op een kier zetten en niet volledig open zodat iedereen ineens zomaar naar binnen kan komen lopen. Als u juist niet wilt dat de kat of de hond naar buiten gaat dan kan de kierstandhouder openslaande deuren ook op een stand worden gezet waar uw huisdier niet doorheen kan. 

Veelgestelde vragen over een kierstandhouder

Hoe kierstandhouder monteren

U sluit de deur waarna u kunt bepalen wat voor u de geschikte hoogte is. U controleert of er voor montage voldoende hout aanwezig is. U houdt vervolgens de kierstandhouder tegen het kozijn en de deur. Let er op dat de beugel op het kozijn moet en op de deur moet de houder komen. Daarna controleert u of de beugel vrij kan bewegen. De schroefgaten tekent u af en u boort de gaten met een boortje voor. Hierbij moet u oppassen dat u niet te diep boort. Met de bijgeleverde schroeven kunt u de kierstandhouder vastschroeven. 

Hoe werkt kierstandhouder

Aan de muur of het kozijn monteer je de ketting. Op de post van de deur zit een soort van schuifje waar de ketting in past. Wanneer de ketting aan de deurpost vast zit kan dezen worden geopend zover de ketting toelaat. Deze lengte is zelf heel gemakkelijk aanpasbaar. Let er wel op: dit heeft alleen zin bij deur die naar binnen open draaien. In 98% is dit het geval bij voordeuren. Wanner iemand probeert de deur in te trappen zal dit worden vertraagd door de ketting. We laten er niet onduidelijk over zijn bij meerdere trappen zal de ketting het uiteindelijk begeven maar toch zijn het kostbare secondes (en geluiden) voor een inbreker. Die zitten namelijk niet te wachten op tijdsverspilling en herrie. 

Hoogte kierstandhouder

Plaats de kierstandhouder iets boven het deurbeslag op circa1,60m hoogte. U kunt het beste de hoogte van de kierstandhouder bepalen door de deur te sluiten om te bepalen wat de geschikte hoogte is. Ook is het belangrijk om van tevoren te bepalen of er voldoende hout aanwezig is voor de montage. 

Wat is een kierstandhouder

Een kierstandhouder wordt ook wel een deurketting genoemd. Zoals u op de afbeelding kunt zien is het simpelweg een soort kettinkje die een verbinding heeft tussen de deur en het kozijn. In Amerika is bijna iedere voordeur voorzien van een deurketting. In Amerikaanse series zie je het veel. Iemand klopt of belt aan en u doet de deur open maar de deur kan niet verder open dan een kier. Wanneer men ziet dat het veilig is sluit de deur weer en kan de ketting er vanaf worden gehaald zodat de deur vervolgens kan worden geopend. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!