Bespaar op je Domotica!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in uw regio! 

Domotica

Domotica wordt ook wel smart home of huisautomatisering genoemd. Domotica staat voor het automatiseren van handelingen en processen in een woning. Dit kan dat bijvoorbeeld worden aangestuurd vanaf een paneel aan de muur of een smartphone. Allerlei zaken kunt u op die manier instellen. Dat uw favorieten muziek wordt afgespeeld en dat de gordijnen opengaan. Domotica is ontwikkeld om het leven gemakkelijker te maken en worden daar ook steeds beter in. Van verlichting tot de temperatuur en van het slot van de deur tot de ramen alles kan met Domotica oplossingen worden aangestuurd. Inmiddels is Domotica de kinderschoenen ontgroeit maar toch blijven er nog wel enkel vragen over. Domotica is best een apart woord. Het is een relatief nieuw woord met een samentrekking. Domotica bestaan er voor iedere ruimte in huis en zelfs voor de tuin. 

Tips en Informatie over Domotica

In de beveiliging van een huis is de garagedeur vaak een zwakke plek. De garagedeur beveiligen is daarom belangrijk en dit kan worden gedaan door middel van een goed alarmsysteem en sloten met een politiekeurmerk. Het nemen van maatregelen om inbraak via de garagedeur te voorkomen is zeker aan te raden. Het komt nog heel vaak voor dat mensen hun huis goed beveiligen maar de garagedeur hierbij vergeten.

Lees het artikel

Antiklimstrips zorgen ervoor dat u een slimme en eenvoudige maatregel treft om bijvoorbeeld inbrekers, steenmarters en katten moeilijk te maken om uw balkon of tuin te bereiken. Met een anti klim strip heeft u een barrière die het inbrekers weerhouden om toegang te verschaffen tot uw woning. Anti klim strips zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waarmee u uw schutting, balkon, regenpijp en schuttingdeur beveiligd.

Lees het artikel

Het huis kan flink afkoelen met de lage temperaturen en de straffe wind in de herfst en winter. Wilt u hier iets aan doen dan is het plaatsen van tochtstrips een goede keuze. Om in de woning de warmte vast te houden kan je het kiezen voor de beste tochtstrips van het moment.

Lees het artikel

Pagina   [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

domotica systeem

Met een Domotica systeem wordt meestal bedoeld meerdere domotica toepassingen die verwerkt zijn in een woning. Deze zijn vaak vanuit een gecentraliseerde plek aan te sturen en werken dan ook samen. Belangrijk is dan dat ze hetzelfde protocol te gebruiken om te communiceren omdat ze elkaar anders niet kunnen begrijpen. Een protocol kan bijvoorbeeld Bluetooth of WiFi zijn maar ook Thread of Z-Wave. Meestal is een Domotica systeem uniek omdat u zelf kunt bepalen hoe uitgebreid ze zijn en welke dingen u er allemaal wilt kunnen doen. De technologie die Domotica mogelijk maakt is niet persé nieuw maar komen voort uit de bedrijfsautomatisering en worden nu slechts toegepast op de consumentenmarkt en woningen. 

domotica betekenis

Wat is nu eigenlijk precies de betekenis van Domotica? Het eerste deel van het woord (domo) is afkomstig van het Latijnse woord domos en dit betekent huis of woning. Het tweede deel (tica) is een toevoeging die veel wordt gebruikt bij woorden en duidt op technologie of toegepaste wetenschap. Denk bijvoorbeeld aan robotica en informatica. Domotica is woningtechnologie. Een Domotica systeem bedient de zonwering, verlichting, verwarming, ventilatie, audio en dat op basis van diverse inputs. De inputs kunnen handmatig worden activeert via een smartphone app, drukknop of afstandsbediening. Ook automatisch is het mogelijk op basis van aanwezigheidsmelders, temperatuurschommelingen of op basis van de tijd. 

domotica in de zorg

Domotica in de zorg geven meer bewegingsvrijheid voor cliënten. Alles draait om de combinatie van diensten en technologie. Die combinatie leidt tot een betere kwaliteit van wonen en leven. Bekende voorbeelden van Domotica zijn de draadloze verlichtingssystemen en de slimme thermostaten. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om leefstijlmonitoring in te zetten. U monitort door middel van sensoren het leefpatroon van de cliënten, hoe ze slapen en bewegen en worden er snel eventuele veranderingen ontdekt. 

Domotica in de zorg zoals een senioren alarm is ook bedoeld om het leven van ouderen of mensen met een handicap makkelijker te maken. Ouderen en mensen met een handicap kunnen hierdoor langer zelfredzaam blijven. Dit gaat dan met computertechnologie en hulpmiddelen met sensoren soms gecombineerd met communicatie met hulpverleners die zich buitenshuis bevinden. Zorg op afstand wordt het ook wel genoemd. 

Domotica In De Zorg

domotica in huis

Alledaagse bezigheden worden met Domotica in huis een beetje makkelijker. Met een app op uw smartphone kunt u de slimme thermostaat hoger zetten of de slimme lampen aanzetten. Met Domotica maakt u uw huis slim door bijvoorbeeld het instellen van tijdschema's. Domotica kan worden gekoppeld aan een smart home platform en kunnen zo communiceren met elkaar. Dit maakt het mogelijk om op apparaten aan te sturen op aftand. Dit kan door middel van het geven van spraakopdrachten aan een smart home hub of via een smartphone. Hoe meer Domotica in huis hoe slimmer het huis wordt. 

Domotica In Huis

domotica voorbeelden

Er zijn heel veel verschillende soorten Domotica voorbeelden maar we zullen er hier een aantal noemen. 

-Slim deurslot
Slimme sloten worden steeds handiger en beter. Zo hoeven de kinderen geen sleutel meer mee te nemen dus sleutels verliezen of kwijt raken is er niet meer bij. Mocht u wat later zijn en visite verwachten dan kunt u op afstand de deur alvast openen. De hulp kan zonder sleutel gewoon naar binnen en dan bijvoorbeeld alleen op een ingestelde dag en/of tijdstip. 

Domotica Voorbeelden

-Video deubel
Met een video deurbel ziet u niet alleen wie er voor de deur staat u kunt er ook een gesprek mee voeren. In combinatie met het deurslot kunt u de deur openen op afstand. De video deurbel kan gewoon op de bestaande deurbel draden worden aangesloten.

-Slimme verlichting
Met slimme verlichting bedoelen we ook echt slim. Dus niet alleen de lampen aan en uitzetten via uw smartphone maar met slimme scenes die de lampen zo instellen dat er een bepaalde sfeer wordt gecreëerd. Denk aan een romantische of een TV kijk sfeer. Aan de muur kunt u willekeurig schakelaars maken voor het bedienen van 1 of meerdere lampen. 

-Per kamer de verwarming
Het is mogelijk om slim per woning de verwarming te regelen. Vaak is het onnodig om het in iedere ruimte van een huis warm te hebben. Een slimme verwarming via Domotica is ideaal en kan hiermee makkelijk worden geregeld. Door middel van het koppelen van verwarmingssystemen en/of thermosstaten aan een Domotica systeem zo voorkomt u onnodige hoge energierekeningen. 

-slimme gordijnen
Het is ook mogelijk om op afstand je gordijnen dicht te doen of deze op tijd of licht/donker schakeling automatisch te bedienen.

Veelgestelde vragen over Domotica

Wat is domotica

Domotica is het automatiseren van processen en handelingen in huis. Je kunt dit dan aansturen vanaf bijvoorbeeld een app op je smartphone.

Wat is domotica in de zorg

Met domotica in de zorg bedoelen we het automatiseren van allerlei dingen in en om de woning. Hierdoor kunnen mensen langer veilig thuis wonen.

Wat kost domotica

Bij een gemiddelde complete domotica installatie kost tussen de 1500,- en 5500,- euro.

Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!