Dementieklok

Je bent hier aan het juiste adres wanneer je op zoek bent om dit jaar de beste dementieklok te kopen. De beste dementieklok is zeer handig in gebruik waardoor je er echt veel gemak van zult hebben. Er verschijnt ieder jaar een groot aantal nieuwe dementieklokken op de markt, die allemaal strijden om je aandacht en geld. Daarom hebben we onze selectie van de beste dementieklok gemaakt met daarin verschillende prijsklassen en opties. De lijst met de beste dementieklok bestaat uit analoge, digitale, met medicijnreminders en meldingen met het opstaan en naar bed gaan. Er staan ook een aantal keuzes tussen die geschikt zijn voor mensen met slechtziendheid. De beste dementieklok heeft een scherp scherm, hebben een hoge kwaliteit uitstraling en zijn makkelijk bedienbaar. Zo haal je alles uit de beste dementieklok. 

Onze eerste keuze

BBrain Basic Dementieklok

BBrain Basic Dementieklok

Sterke punt

Het instellen van de bbrain basic dementieklok is erg simpel via een overzichtelijk en makkelijk keuzemenu. De bbrain dementieklok is van grote toegevoegde waarde voor een gebruiker die lijdt aan dementie of alzheimer.

Zwakke punt

Niet automatisch naar zomer- of wintertijd

Conclusie

Het is een erg overzichtelijke dementieklok die er ook nog eens goed uitziet. De klok is van goede kwaliteit en gebruiksvriendelijk. De klok is erg makkelijk in te stellen en de dag en tijd zijn erg duidelijk in beeld. Het enige minpunt is dat het niet radiografisch is, dus zomer- en wintertijd moet wel elke keer handmatig aangepast worden.

de tweede keuze

OER Dementieklok

OER Dementieklok

Sterke punt

Deze digitale klok voor ouderen is voorzien van zowel een analoge als digitale weergave van de tijd. U kunt dit precies afstemmen op de persoon en hoe hij/zij gewend is om klok te lezen.

Zwakke punt

Geen zwakke punten gevonden

Conclusie

Prachtig product. Mooie analoog of digitaal display. Kan staand of hangend worden gebruikt. Ouderen kunnen naast de tijd ook de datum en dag zien, wel zo handig als elke dag hetzelfde lijkt. 

Keuze Hulp 

Kies in een paar stappen de dementie klok die het beste bij je past.

Dit moet je weten voordat je een Dementie klok koopt

Voor iedereen is het belangrijk om controle over de dag te hebben. De meeste dementerende mensen vinden het lastig om de tijd bij te houden. Dit kan leiden in het vergeten van maaltijden, slechte medicatiebeheer tot gemiste doktersafspraken. De dementieklok helpt mensen met dementie de tijd bij te houden en is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn. De dementieklok is speciaal ontworpen om aan de behoeften te voldoen van mensen met dementie en is een fijn hulpmiddel. Dementieklokken geven informatie zoals cijfers en letters en geven deze op een duidelijke zichtbare vorm weer. Meestal bevat een dementie klok tijd, datum en datum herinneringen en sommige modellen zijn ook uitgerust met andere functies zoals een digitaal LED-display en een grote kalender. Mensen met dementie kunnen thuis de tijd en datum zien zodat de angst en verwarring verminderd wordt. Een dementie klok helpt de bezorgdheid te verminderen over het tijdstip van de dag, een belangrijke gebeurtenis of het missen van een afspraak. Klokken die eenvoudig dag en nacht aangeven kunnen verwarring helpen voorkomen in tijden van het jaar waarin het later of eerder licht is. Mensen met dementie en/of Alzheimer hebben vaak een slecht tijdbesef waardoor er een kans bestaat dat ze hun medicatie of afspraken vergeten. Om dit te voorkomen zijn de meeste dementie klokken ook uitgerust met een wekkerfunctie. 

Beste Dementieklok top 5

1. BBrain Basic Dementieklok xl wit

Deze Digitale dementieklok van bbrain geeft de datum, dag en tijd weer. De dementieklok is tevens voorzien van een handige dag deelfunctie als u nog eens op de knop "OK" klikt geeft de klok alleen het dagdeel weer. De dementieklok is speciaal gemaakt voor mensen die lijden aan alzheimer of dementie. De klok heeft een scherp led scherm met verlichte letters en cijfers, deze verlichting word gedimd tussen 19:00 en 7:00.

Voordelen:

 • Handig Groot display
 • USB poort voor aansluiting aan groter scherm
 • Neer te zetten met standaard of op te hangen
 • Inclusief netstroom adapter
 • Back-Up accu bij stroomstoringen
 • Lange Kabellengte van 1,80 meter

Nadelen:

 • Niet automatisch naar zomer- of wintertijd

Conclusie:

Deze dementieklok is uitstekend geschikt voor ouderen die de zo nu en dan niet meer weten welke dag het is. Op een gegeven moment lijken die dagen allemaal op elkaar. Stekker erin en hij werkt meteen duidelijk leesbaar en makkelijk instelbaar, klok loopt mooi gelijk. Maar het grootste voordeel is toch wel dat er geen bediening nodig is nadat de klok eenmaal is ingesteld. Het enige minpunt is dat het niet radiografisch is, dus zomer- en wintertijd moet wel elke keer handmatig aangepast worden.

2. OER Dementieklok met alarmen

Bent u opzoek naar een dementieklok voor iemand met dementie of geheugenproblemen? Dan is deze dementieklok zeker geschikt. De OER dementieklok is voorzien van een extra groot beeldscherm. Hierop wordt duidelijk de datum, dag, tijd en ook het dagdeel weergegeven. Dit is een gemakkelijk hulpmiddel vooral voor ouderen die te maken hebben met dementie of geheugenproblemen.

Voordelen:

 • Digitale en een analoge weergave van de tijd
 • Speciale weergave voor slechtzienden
 • Extra groot scherm van 25,4 cm
 • Makkelijk in te stellen
 • Diverse alarmen als een handige geheugensteun

Nadelen:

 • Geen nadelen gevonden.

Conclusie:

Het is een mooie dementieklok welke in de kleur wit of zwart is te bestellen. De productomschrijving en afbeeldingen kloppen precies bij wat geleverd wordt. Een medicijnherinnering is één van de gemakkelijke geheugensteuntjes die kan instellen. De klok heeft een mooi groot display waar je in één oogopslag ziet welke dag en datum het is. Een top product dus!

3. DayClock10 Duo 

De dementieklok voor informatie, planning en verbinding.
De dayClock duo verenigt het nuttige met het aangename én het is voor de eindgebruiker niet moeilijker dan klokkijken. De klok toont belangrijke klokfuncties zoals de dag en het dagdeel. Tevens biedt het de gelegenheid om te beeldbellen met je dierbare of dat familie en berichten en foto's op de dayClock kunnen plaatsen. Hiermee wordt de controle op de tijd vergroot en blijft je dierbare eenvoudig in contact met zijn/haar dierbaren.

Voordelen:

 • Duidelijke weergave van tijd, dag(deel) en datum
 • Eenvoudig een berichtje of reminder sturen
 • Simpel Beeldbellen
 • Een gesproken bericht
 • Een tweede berichten regel
 • In 12 talen beschikbaar

Nadelen:

 • Software reageert soms wat traag.

Conclusie:

Het gebruiksgemak van de dayclock10 duo is prima. Vooral het snel uploaden en plaatsen van foto’s en berichtjes is een fijne toevoeging. Het op deze manier op de hoogte houden van je geliefde is van grote waarde. Via de de app kan je herinneringen voor medicatie klaar, sturen je vakantiefoto's en kan je beeldbellen. Dit alles maakt de iets wat hoge aanschafprijs zeker goed.

4. Chillsy Digitale Dementieklok XL

Er is niets belangrijker dan regelmaat en vertrouwen in het dagelijks leven, dit geldt in het bijzonder voor ouderen, slechtzienden en mensen met dementie. De digitale dementieklok van Chillsy biedt ouderen steun in hun leven, waardoor ze beter blijven functioneren en langer onafhankelijk kunnen wonen.

Voordelen:

 • Simpel en duidelijk
 • Handige Alarmfunctie
 • Automatische dim functie
 • Leuke Digitale fotolijst
 • In 8 verschillende talen
 • Inclusief Handige afstandsbediening

Nadelen:

 • Draad adapter iets aan de korte kant

Conclusie:

Wat een top product en kwaliteit! Wordt geleverd in een luxe prachtige doos. Het scherm is van topkwaliteit en de werking is super snel. Product is makkelijk te bedienen en in te stellen. Daarnaast is het ook in het donker goed leesbaar en is de helderheid aanpasbaar naar eigen smaak. Of je zet de chillsy digitale dementieklok op de automatische dimfunctie dit werkt erg fijn!

5. Utilis Digitale Kalender Dementieklok

Deze digitale dementieklok is eenvoudig te installeren en u kunt heel simpel de tijd en datum ervan aflezen. De klok duidt daarnaast duidelijk aan welke gedeelte het van de dag is ochtend, middag of avond . U kunt ook een wekker of alarm zetten voor uw medicatie of als u voor een bepaalde tijd wakker wilt worden.

Voordelen:

 • Mogelijkheid om op te hangen
 • Handleiding in het Nederlands/Engels
 • Duidelijk beeld
 • Ook een slot voor een SD kaart
 • Bedien de klok met een afstandbediening

Nadelen:

 • Iets wat matige handleiding

Conclusie:

De Utilis Digitale Dementieklok is een uitstekend product! Gaat vanuit fabrieksinstelling meteen op de goede tijd, datum etc. Dus als de stekker van de adapter er uit gaat of de stroom valt uit hoeft de klok niet opnieuw ingesteld te worden dmv knopjes. En het klokje kan nogal tegen een stootje ook erg fijn. Gebruiksaanwijzing is voor zover je dat nog nodig zou hebben matig.

Welke soorten Dementie klokken zijn er te koop?

Een dementieklok is in verschillende soorten verkrijgbaar. Allemaal werken ze op een andere manier om hetzelfde resultaat te bereiken. Elke technologie heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Welke dementieklok voor jou het beste is hangt uiteraard sterk af van de persoonlijke situatie. Er is allereerst de keuze uit een analoog of digitaal model. Digitaal kloklezen gaat via een display en werkt met cijfers en een dubbele punt. Analoog klokkijken werkt op de ouderwetse manier met een cirkel met twee wijzers en vol met cijfers. Een digitale dementieklok heeft als voordeel dat deze op stroom werkt en is vaak extra betrouwbaar. Bovendien is deze manier van tijdlezen voor sommige mensen gemakkelijker. Dementieklokken verschillen ook in formaat. Allemaal zijn ze groter dan de gemiddelde klok, maar het hangt van het model af hoeveel groter deze is. 

Dementieklok op batterijen

Het voordeel van een dementieklok op batterijen is dat er uiteraard geen snoer aan zit. Daarom is de dementieklok altijd mobiel en kan je hem overal eenvoudig mee naar toe nemen en gebruiken. Een nadeel van een dementieklok op batterijen is dat deze niet meer werkt als de batterij op is, deze dient dan vervangen te worden en bij mensen met dementie kan dit nog wel eens lastig zijn. Ook moet de gebruiker van de dementieklok net het juiste type batterij op voorraad hebben. Er wordt dan ook vaker gekozen voor een dementieklok op netstroom in plaats van een dementieklok op batterijen. 

Dementieklok met agenda

Voor mensen met dementie is structuur erg belangrijk en daarom is de dementieklok met agenda zeer handig. Men wil graag weten wanneer de kleinkinderen langs komen voor een bezoekje, wanneer het etenstijd is of wanneer de hulp langs komt. Er kan dan via de computer, telefoon of tablet een berichtje worden gestuurd. Een dementieklok met agenda ondersteunt en ontzorgt de mantelzorgers omdat er op afstand foto's en agenda kan worden doorgestuurd. Tevens is er ook meer grip op de dag doordat naast de tijd ook de afspraken van de gebruiker voor de dag op worden weergegeven. 

Dementieklok radiogestuurd

Een dementieklok radiogestuurd is een klok die continue de exacte tijd van een zendmast ontvangt. Dit maakt een dementieklok radiogestuurd zeer betrouwbaar en nauwkeurig. Het is niet nodig om de tijd zelf bij te zetten omdat de dementieklok radiogestuurd continue de tijd ontvangt. Ook het verzetten van de tijd bij de zomertijd en de wintertijd doet de klok dit geheel zelf. Wanneer het aankomt op het verzetten van de tijd ben je op deze manier compleet ontzorgt. 

Dementieklok met wijzerplaat

Een dementieklok met wijzerplaat is een effectief hulpmiddel voor mensen met geheugenproblemen, zoals dementie. Met een dementieklok met wijzerplaat kan hij of zij klokkijken zoals dat vroeger is geleerd. De gebruiker heeft alle benodigde informatie met de tijd en datum. Door het vleugje nostalgie van de wijzerplaat herinnert de gebruiker zich aan die "goeie ouwe tijd" maar vergis je niet want de techniek van de hedendaagse dementieklokken zit boordevol nieuwe dingen. Een dementieklok met wijzerplaat is makkelijk afleesbaar. 

Dementieklok Met Wijzerplaat

dementieklok kalenderklok

De dementieklok kalenderklok is speciaal voor mensen met vergeetachtigheid of mensen met slechtziendheid ontwikkelt. De dementieklok kalenderklok is helder en groot en geeft duidelijkheid en structuur aan het leven van dementerenden of slechtzienden. Zowel de tijd, de dag, de datum en het dagdeel staan duidelijk op het scherm vermeld en geven zo informatie op een mooie manier. Vaak heeft de dementieklok kalenderklok een overzichtelijk design en is ideaal voor mensen met dementie. De dementieklok kalenderklok heeft alles in een: een klok, een wekker en een kalender en er is keuze uit verschillende display's. 

Dementieklokken Vergelijken

Vergelijken van de belangrijkste specificaties van de Dementieklokken.

Bbrain basic dementieklok:

BBrain Basic Dementieklok
 • Alarm in te stellen
 • Bericht sturen/beeldbellen
 • Groot duidelijk Display
 • Digitale Klok
 • Analoge Klok
 • Handig in gebruik

Our dementieklok met alarmen:

OER Dementieklok
 • Alarm in te stellen
 • Bericht sturen/beeldbellen
 • Groot duidelijk Display
 • Digitale Klok
 • Analoge Klok
 • Handig in gebruik

DayClock duo demetieklok:

DayClock10 Duo melding
 • Alarm in te stellen
 • Bericht sturen/beeldbellen
 • Groot duidelijk Display
 • Digitale Klok
 • Analoge Klok
 • Handig in gebruik

Chillsy digitale dementieklok:

Chillsy Digitale Dementieklok XL
 • Alarm in te stellen
 • Bericht sturen/beeldbellen
 • Groot duidelijk Display
 • Digitale Klok
 • Analoge Klok
 • Handig in gebruik

Utilis digitale dementieklok:

Utilis digitale Dementieklok
 • Alarm in te stellen
 • Bericht sturen/beeldbellen
 • Groot duidelijk Display
 • Digitale Klok
 • Analoge Klok
 • Handig in gebruik

Waar moet ik nog meer op letten?

Elke dementieklok werkt op een bepaalde manier. De ene moet je aan de stroom hangen terwijl de andere op een batterij werkt. Weer een andere heeft een accu of een adapter. Een mooie optie is een dementieklok op batterijen tot dat de batterij er mee stopt. Iemand die dementie heeft kan misschien niet bedenken dat de batterij vervangen dient te worden. Extra opties zijn op sommige modellen beschikbaar maar deze zijn niet toepasbaar op alle modellen. Zo zijn er dementieklokken met een stil uurwerk verkrijgbaar, deze maakt dus geen tikkend geluid. Andere hebben weer een radiogestuurde tijdsaanduiding of een digitaal display. Een dementieklok is een speciale klok die meer dan alleen de tijd weergeeft. 

Dementieklok marktplaats / tweedehands

Wanneer u op zoek bent naar een dementieklok maar een nieuwe misschien wat aan de dure kant vind kan je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om deze tweedehands te kopen op bijvoorbeeld marktplaats. Momenteel is er best een redelijke keuze van een dementieklok marktplaats en er komen geregeld weer nieuwe tweedehands modellen bij. Een tweedehands dementieklok marktplaats kopen kan flink schelen in aanschafprijs en het is daarom altijd verstandig om hier eens een kijkje te nemen en te zien welk type/model klok er te koop wordt aangeboden. 

Dementieklok gebruiksaanwijzing

Bij de meeste modellen van de dementieklok wordt een gebruiksaanwijzing meegeleverd. Mocht er geen gebruiksaanwijzing bij de dementieklok meegeleverd worden is deze misschien wel online te vinden. Online vind je van verschillende modellen van de dementieklok de gebruiksaanwijzing. In de dementieklok gebruiksaanwijzing staat vermeld hoe je deze moet instellen en wat de mogelijke functies van het model zijn. 

Dementieklok Gebruiksaanwijzing

Dementieklok huren

Een dementieklok huren is niet mogelijk omdat de aanschafprijs van deze klok niet heel erg duur is en dan is het niet rendabel om hier een maandprijs voor te betalen. Een dementieklok huren wordt dan ook niet aangeraden. Wanneer je een dementieklok wilt dan kan je er het beste voor kiezen om deze gewoon te kopen. Overal waar een dementieklok wordt aangeboden is er alleen de mogelijkheid om deze te kopen, de dementieklok huren is helaas niet mogelijk. 

Dementieklok met alarmfunctie

De dementieklok met alarmfunctie is ideaal voor ouderen en mensen met geheugenproblemen zoals dementie. Ook is de dementieklok met alarmfunctie prima te gebruiken voor andere doeleinden als algemene duidelijke tijd en datum aanduiding. De uitgebreide alarmfunctie is een praktische geheugensteun voor iedereen, maar zeer zeker bij voortekenen van dementie of andere vormen van geheugenverlies. Wanneer moeten de medicijnen worden ingenomen, hoe laat is die afspraak. Met de dementieklok met alarmfunctie krijg je een herinnering op de juiste tijd zodat je langer zelfstandig kan blijven. 

Merken van Dementieklokken

Er zijn een aantal verschillende merken van dementieklokken verkrijgbaar. Een van de bekendste merken dementieklokken is de Bbrain. De klok laat overzichtelijk de tijd, datum en dag zien en dat geeft een gevoel van rust en zorgt voor een dagritme bij ouderen of mensen met geheugenproblemen en dementie. Een dementieklok ook wel kalenderklok genoemd is ook handig voor mensen die niet zo goed zien. Een dementieklok/kalenderklok kan dan ook een handige hulp in huis zijn. De klokken zijn namelijk door de grote cijfers en letters goed zichtbaar. Ook bekende merken van dementieklokken zijn Twemco, Fordig en Vegro. Deze hebben allemaal dementieklokken met verschillende mogelijkheden. 

Bbrain dementieklok

Bbrain is het bekendste en grootste merk op het gebied van de dementieklok voor hulpbehoevenden en senioren. Het merk staat voor eenvoud, functionaliteit,  kwaliteit en is ontstaan in Nederland. De Bbrain dementieklokken zijn allemaal in samenwerking met gebruikers, familieleden en professionals ontwikkeld. Centraal staat de ervaring van zowel de gebruiker als de familieleden. Het merk heeft een ruim assortiment klokken, van een eenvoudige dementieklok tot aan zowel passieve als interactieve slimme dementieklok. De Bbrain digitale dementieklok beschikt over een hoog contrast functie en toont de tijd digitaal, de datum, het dagdeel en de dag. 

Twemco dementieklok

Waneer je op zoek bent naar een probleemloze, volautomatische, gebruiksvriendelijke dementieklok dan is de Twemco dementieklok een goede keuze. De Twemco dementieklok (ook wel kalenderklok genoemd) is voorzien van een wijzerplaat met echte cijfers. Ook worden de datum en dag met echte letters en cijfers weergegeven. Dit zorgt ervoor dat de weergave van de datum en tijd extra duidelijk zichtbaar is, ook wanneer er fel zonlicht is en dat maakt dat deze Twemco dementieklok ook voor slechtzienden geschikt is. Kenmerkend voor de Twemco dementieklok is het eenvoudige gebruik ervan. De klok heeft een moderne techniek, de tijd, datum en dag kloppen altijd en het energieverbruik is zeer weinig. 

Twemco Dementieklok

Vegro dementieklok

De Vegro dementieklok is verkrijgbaar in verschillende modellen. Bijna alle modellen zijn van het merk Twemco en je kunt kiezen uit een tafelmodel of een wandmodel. Ze zijn er als compact model met een kleine wijzerplaat en grote datumaanduiding die je kunt neerzetten of eventueel kunt ophangen of met een grote cijferwijzerplaat (wandmodel) en is daardoor ook goed afleesbaar. Ook heb je bij Vegro de keuze uit een kalenderklok digitaal met een grote tijd en datum aanduiding. Deze dementieklok heeft een volautomatische kalender met altijd een correcte datum weergave. 

Fordig dementieklok

De Fordig dementieklok is speciaal ontwikkeld voor mensen met (beginnende) dementie, ouderen of slechtzienden. De Fordig dementieklok is er ook in een extra grote uitvoering. De XL versie heeft een beeldscherm die maar liefst 18 cm breed is en 22 cm lang. De Fordig dementieklok kan in verschillende talen worden ingesteld en is digitaal. Tevens beschikt de Fordig dementieklok over een dag en nachtfunctie en waneer de stroom uitvalt zorgt de back up batterij ervoor dat de instelling wordt behouden. 

Vraag die je moet stellen voor je een dementieklokl koopt

Neem de tijd om antwoorden te zoeken op deze vragen, die je keuze zullen vergemakkelijken. Het hangt van jouw persoonlijke situatie af welke het beste bij je past. Wanneer je kiest voor een dementieklok dan kan je allereerst kiezen uit twee opties: digitaal en analoog. Over het algemeen hebben mensen met Alzheimer en dementie meer baat bij een analoge dementieklok. De digitale versie kan juist voor slechtzienden effectief zijn. Ieder model heeft aanvullende opties, je kunt daarop selecteren afhankelijk van wat je belangrijk vind. 

Dementieklok Analoog?

Tegenwoordig is een dementieklok analoog een populair hulpmiddel bij dementie. Het zorgt voor ondersteuning van de dementerenden, hun familie en verzorgers. Vaak krijgen ouderen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie moeite met besef van tijd. Ze vergeten vaak de dag, het dagdeel en ze krijgen vaak moeite met het lezen van de tijd als het digitaal wordt weergegeven. Er is meteen duidelijk wat de tijd, dagdeel, dag en tijd is met één blik op een dementieklok analoog. De tijd wordt in analoge weergave getoond zoals de benaming al aangeeft. 

Dementieklok Digitaal?

De dementieklok digitaal is een klok voor mensen die lijden aan beginnende of gevorderde dementie. Een dementieklok digitaal geeft een compleet overzicht van alle gegevens waaronder tijd, datum, dag en dagdeel. De gebruiker heeft hierdoor direct overzicht van de belangrijke gegevens en door het kijken naar de klok wordt men herinnert aan de tijd en het juiste dagdeel. Niets is belangrijker in het dagelijkse leven dan structuur, vertrouwen en regelmaat. In het bijzonder geldt dit voor ouderen, mensen met (beginnende) dementie en slechtzienden. De dementieklok digitaal geeft mensen grip op hun leven, waardoor ze beter blijven functioneren en ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. 

Dementieklok kopen

Een dementieklok is een zeer handig hulpmiddel bij beginnende geheugenproblemen en dementie. De dementieklok is ideaal voor mensen die nog wel kunnen klokkijken maar waarbij het analyseren van de informatie niet meer goed gaat. Speciaal voor die mensen kan een dementieklok kopen een goede keuze zijn. Er zijn veel verschillende winkels waar je een dementieklok kan kopen. 

Dementieklok blokker

Een dementieklok Blokker is er momenteel maar in 1 soort in het assortiment. Het betreft een dementieklok radiogestuurd welke verkrijgbaar is in twee verschillende kleuren namelijk zilver en zwart. De dementieklok Blokker werkt op batterijen en is in verschillende talen instelbaar. Er zit een uitklapbare voet aan de achterkant van de dementieklok. Wanneer u de voet uitklapt kan deze als tafelklok worden gebruikt en laat u de poot ingeplakt dan kan de dementieklok Blokker aan de wand worden gehangen. 

Dementieklok blokker

Dementieklok hema

Een dementieklok Hema is momenteel nog niet verkrijgbaar. Het is op zich niet vreemd dat je dacht dat ze bij de Hema ook een dementieklok verkopen aangezien ze een redelijk ruim assortiment klokken hebben. Een dementieklok zit nog niet in het assortiment je kan natuurlijk wel de website van de winkel in de gaten houden of ze binnenkort wel dementieklokken verkopen bij de Hema. 

Dementieklok mediamarkt

Wanneer je op zoek bent naar een dementieklok mediamarkt dan is deze daar helaas nog niet in het assortiment te vinden. In het zeer ruime assortiment van de Media Markt waaronder ook klokken zijn helaas geen dementieklok te vinden. Wil je toch het liefst een dementieklok mediamarkt dan kan je het beste zo af en toe het assortiment in de gaten houden want misschien dat ze in de toekomst wel een dementieklok verkopen. Twijfel je of ze ze misschien wel in de winkel hebben dan kan je natuurlijk altijd voor informatie even contact opnemen met een van de filialen van de Mediamarkt.

Dementieklok medipoint

Ben je naar een dementieklok medipoint op zoek dan heb je de keuze uit een aantal modellen. De dementieklok medipoint toont de belangrijke klokfuncties zoals het dagdeel en de dag. De klok biedt tevens de familieleden en zorgmedewerkers/mantelzorgers de mogelijkheid om agenda afspraken, foto's en berichten op de dementieklok te plaatsen. De grip op het leven en de tijd wordt hiermee vergroot. Het zorgt bovendien voor contact en verbinding tussen mensen. De dementieklok medipoint biedt vele mogelijkheden. 

Dementieklok action

Een dementieklok action is niet te vinden in het assortiment van deze winkel. Bij de action vind je een zeer groot assortiment wat ook vaak wisselt. Niet vreemd dat je dacht dat ze ook een dementieklok action in het assortiment zouden hebben. Op het moment is deze helaas niet te koop bij deze winkel maar het is zeker verstandig om geregeld te bekijken wat ze weer voor nieuwe producten hebben en wat er in de aanbieding is want het kan best goed mogelijk zijn dat ze ineens wel een dementieklok te koop hebben bij de action. 

Dementieklok action

Aanbevolen video's voor jouw

Veelgestelde vragen over Dementieklokken

Wat is een Dementieklok

Een dementieklok heeft erg veel weg van een tablet maar dan niet een tablet zoals we die kennen, maar is speciaal gericht op mensen met geheugenverlies waaronder dementie. Het scherm is vaak groot zodat het gemakkelijk afleesbaar is. 

Hoe werkt een Dementieklok?

Het scherm van een dementieklok geeft standaard een grote digitale of analoge klok weer en in het scherm wordt duidelijk aangegeven welke dag het is. Het scherm geeft naast de klok ook aan of het ochtend, middag of avond is want dit vergeten dementerenden vaak. 

Wat is een digitale Dementieklok?

Een digitale dementieklok geeft de tijd, dag en maand weer. Mensen met geheugenproblemen weten met één blik op de klok hoe laat, welke dag en ook welk moment van de dag het is. 

Welke Dementieklok is het beste?

Welke dementieklok voor jou het beste is hangt af van de persoonlijke situatie. Een scherm met een anaologe klok i.p.v. een digitale versie wordt vaak als prettig ervaren omdat cijfers voor dementerenden soms moeilijker te begrijpen zijn. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!