Beste Brandblussers test 2022

Dit zijn de beste brandblussers van het moment (update november 2022)

Een brandblusser is voor veel mensen een rood apparaat waarmee je een brand kunt blussen. Om beginnende branden te blussen wordt een brandblusser inderdaad ingezet. In een brandblusser is blusstof aanwezig die ervoor zorgt dat de brand wordt gedoofd. Wat misschien niet iedereen weet is dat je met een brandblusser niet iedere brand kunt blussen. Een brandblusser is aan te raden in woningen, kantoren, bedrijven, boten en auto's. Een brandblusser is gevuld met een hoeveelheid blusmiddel dat permanent onder druk staat. Blusstoffen zijn er in verschillende soorten. Niet elke brand kan worden geblust met dezelfde blusstof. Zo is er bijvoorbeeld een verschil wanneer je en frituurpan of een computerbrand moet blussen. Dit heeft met de verschillende brandklassen te maken. Brandblussers hebben als blusstof water, schuim, poeder en koolstofdioxide (CO2). 

De 6 Beste brandblussers

#1
brandblusser schuim

Brandblusser Schuim 2KG

De brandblusser schuim weegt slechts 2 kg en is daardoor ideaal voor thuis of in de autocaravan of boot. Door goed voorbereid te zijn kun je een brand snel blussen om ernstige schade of letsel te voorkomen.

#2
brandblusser poeder

Brandblusser Poeder 1KG

De brandblusser poeder weegt slechts 1 kg en is daardoor ideaal voor in de auto, caravan of boot. Dankzij de bijgeleverde beugel kan je de brandblusser ook ophangen en snel pakken als er brandt uitbreekt.

#3
co2 brandblusser 2kg

 CO2 Brandblusser 2KG

Deze CO2 brandblusser 2kg wordt vooral ingezet bij gevoelige elektronische apparatuur. Het CO2 gas verstikt de brand snel en laat geen reststoffen achter. De CO2 brandblusser 2 KG is vorstvrij en ook geschikt voor de brandklasse B.

#4
Blusspray

Blusspray 600 ml

Blusspray zorgt ervoor dat je een beginnende brand snel kunt doven. Door tijdig te reageren kun je grootschalige brandontwikkeling voorkomen en schade beperken. De blusspray is ideaal voor in de keuken, auto, caravan of boot door het compacte formaat.

#5
Schuimblusser

Schuimblusser 3KG

De brandblusser heeft een inhoud van 3 liter en is daardoor ideaal voor thuis. Er is een beugel meegeleverd daarmee kan je de brandblusser ook ophangen op de beste lokatie in je huis.

#6
Poederblusser

Poederblusser 6KG

De poederblusser weegt 6 kg en is daardoor ideaal voor grotere ruimtes of in huis. Met de bijgeleverde beugel kun je de brandblusser op de juiste plek in huis ophangen en snel pakken als er brandt uitbreekt.

Welke brandblusser voor thuis

Een sproeischuimblussers of schuimblusser kan worden ingezet om in huis bijna iedere brand te blussen. Het bevat en mengsel van waterschuim en dat zorgt voor een nevel van kleine druppeltjes die elektriciteit niet geleidt. Voor thuis is dit dus de ideale brandblusser om apparatuur te blussen die onder spanning staat. Een brandklasse A brandblusser is geschikt voor het blussen van vaste materialen zoals hout, papier en textiel. Een brandklasse C brandblusser is geschikt om gasbranden te blussen zoals LPG, butaan, propaan en aardgas. 

Beste brandblusser voor auto

De beste brandblusser voor auto is een schuimblusser. Een schuimblusser heeft een langere blusduur en geeft minder nevenschade dan poeder. Er is bovendien bij een schuimblusser minder kans op herontsteking dan bij een poederblusser. In steeds meer Europese landen is een brandblusser voor in de auto verplicht. Het kenmerk van een brandblusser voor auto is dat deze compact is en voorzien is van een goede ophangbeugel. Een brandblusser voor auto moet zodanig zijn gemonteerd dat men er vanaf de bestuurderszijde goed kan bij komen en zodanig dat bij een botsing de blusser niet als een projectiel door de auto vliegt. Een ophangbeugel voor een brandblusser auto kan het beste zijn voorzien van een extra bandje ter bevestiging. 

Beste brandblusser top 3 Review

1. Brandblusser Schuim 2KG

De brandblusser schuim van 2 kg is ideaal om mee te nemen of om in huis te hebben. Dankzij de bijgeleverde beugel kun je de brandblusser ook ophangen en snel pakken als er brandt uitbreekt in de auto, thuis, caravan of boot.

Voordelen:

 • Lichtgewicht van 2 kg
 • Inclusief ophangbeugel
 • Gemakkelijk op te hangen
 • Geschikt voor brandklasse A en B
 • Voldoet aan de Europese wet- en regelgeving
 • Schuim beschadigt niets

Nadelen:

 • Geen

2. Brandblusser Poeder 1KG

De brandblusser poeder van 1 kg is ideaal om mee te nemen in de auto, caravan of boot. Dankzij de bijgeleverde beugel kun je de brandblusser ook ophangen en snel pakken als er brandt uitbreekt.

Voordelen:

 • Ideaal voor in de auto
 • Inclusief ophangbeugel
 • Voor brandklasse A, B en C
 • Voldoet aan de Europese wet- en regelgeving
 • Gemakkelijk op te hangen

Nadelen:

 • Geen schroeven mee geleverd

3. CO2 Brandblusser 2KG

De CO2 Brandblusser 2kg, is geschikt voor het blussen van 'B' branden. Deze blusser is uitermate geschikt voor plaatsing bij technische ruimtes/apparatuur en wordt vooral ingezet bij gevoelige elektronische apparatuur.. De brandblusser wordt geleverd met nieuw levering sticker volgens de NEN-2559.

Voordelen:

 • Vorstvrij
 • Inclusief jaarlijkse Keuringssticker
 • Inclusief Ophangbeugel
 • Gemakkelijk op te hangen
 • Geschikt voor het blussen van elektrische apparaten

Nadelen:

 • Geen

Welke brandblusser voor elektriciteit

Electriciteitsbranden is veelal het gevolg van kortsluiting. Het is belangrijk dat bij een elektrische brand gebruikt wordt gemaakt van een brandblusser die geen electriciteit geleidt. Daarom is bijvoorbeeld blussen met water bij een elektrische brand niet geschikt. Bij een elektrabrand is een schuimblusser en een CO-2 blusser geschikt om te gebruiken. Het aanwezige schuim in een schuimblusser en een CO-2 blusser zal de electriciteit niet verder geleiden. Dit houdt in dat een schuimblusser of een CO-2 blusser ook voor de persoon die hem gebruikt veilig is. 

Welke Brandblusser Boot

Een 6l sproeischuimblusser is geschikt voor op een boot. U dient er wel rekening mee te houden dat van een schuimblusser de blusstof in de meeste gevallen na 5 jaar vervangen dient te worden. Een perfecte aanvulling op de boot is een CO2 blusser. De motorruimte is een plaats waar nogal eens brand ontstaat. Een snelle reactie is van essentieel belang bij het blussen van een brand op een boot. Het is daarom aan te raden om een goede brandblusser direct binnen handbereik te hebben zodat een klein vlammetje zich niet tot een grote brand kan ontwikkelen. 

Welke brandblusser keuken

Jaarlijks breken in Nederland gemiddeld 5000 brandjes uit in huis waarvan de helft in de keuken beginnen. Dit is niet heel vreemd want in de keuken wordt dagelijks met vuur en hitte gewerkt. Daarom is het zeker verstandig om aan brandpreventie in de keuken te denken en hier zijn verschillende opties voor. In de keuken beginnen de meeste brandjes door vlam in de pan doordat een pan overhit raakt, iets aansteekt of doordat frituurvet en olie zo heet wordt dat het spontaan in brand vliegt. Er bestaat geen brandblusser keuken die al dit soort brandjes kan blussen en daarom is het soms verstandig om twee brandblussers aan te schaffen. Voor brand van elektrische apparaten en brand in vaste stoffen kunt u gebruik maken van poeder- en schuimblussers en gasbranden kunt u ook doven met poederblussers. Om olie- en frituurvetbranden te doven is er een speciaal ontworpen vetbrandblusser. 

Welke brandblusser voor caravan

Het is zeer zeker geen overbodige luxe om een brandblusser voor caravan aan te schaffen. In sommige Europese landen is de camper een brandblusser verplicht. Tegenwoordig zitten campers vol met apparatuur en brandbare materialen en als mis gaat dan gaat het ook goed mis. Met een brandblusser kun je een beginnende brandje prima de baas en kan je zo veel schade en leed besparen en daardoor het zeker de investering waard. Een  (vorstbestendige) ABF-schuimblusser (vast, vloeistof en vet) van ten minste twee liter is een goede keuze als brandblusser voor caravan. In een camper of caravan is bij de deur de beste plek om een brandblusser te monteren en dan wel zo dat u de blusser van buitenaf veilig kunt pakken. 

Brandblusser kopen

Een brandblusser is direct inzetbaar bij het blussen van een brand omdat deze onder permanente druk staat. Meer dan 85 procent van de beginnende branden wordt met een brandblusser bestreden. Een brandblusser kopen is daarom een prima keuze. Er is een ruim aanbod aan brandblussers online verkrijgbaar. Er zijn brandblussers in verschillende soorten en met diverse bluscapaciteiten. De meest voorkomende brandblussers zijn poederblussers, schuimblussers en CO2 brandblussers. De laatste blusser wordt ook wel koolzuursneeuwblusser genoemd. Daarnaast zijn er ook  vetbrandblussers te koop deze worden met name bij frituur- of vetbranden ingezet. In bepaalde situaties kan een blusdeken een welkome aanvulling zijn. 

Brandblusser action

Een brandblusser action is momenteel niet verkrijgbaar in het assortiment. In het verleden hebben ze wel een brandblusser bij Action verkocht namelijk de Flamingo brandblusser. Deze brandblusser Action is een poederblusser. Als blusstof wordt er gebruik gemaakt van poeder. Een voordeel van poederblussers is dat ze een behoorlijke bluscapaciteit hebben. De poederblusser action is voor brandklassen A, B en C geschikt. Hij is wel wat aan de kleine kant voor een brandblusser met een inhoud van maar slechts 1 kg. Wat betreft de inhoud en het formaat is deze brandblusser action een echte mini brandblusser te noemen wat maakt dat deze een kleine bluscapaciteit heeft. Volgens de brandweer zijn kleine brandblussers van 1 kg te snel leeg en loop je het risico dat de brandblusser al leeg is voordat de brand geblust is. Een brandblusser action is daarom dan ook niet aan te raden. Ook kan je voor andere beveiliging artikelen, slimme apparaten of hulpmiddelen terecht bij de Action zoals Philips hue spots en andere lampen. Voor de Beste Koolmonoxide Melders voor boven de ketel. Watermelders voor bij de wasmachine en of in badkamer en de Beste Vluchtladder voor op een kamer of op de zolder. Anti klim Strips voor op de poort en schutting en een Blusdeken voor naast de frituurpan in de keuken samen met één van de Beste Brandblussers voor uw optimale veiligheid.

Brandblusser gamma

Een brandblusser bij de hand hebben op de momenten dat het nodig is is zeer handig. Met een brandblusser gamma voorkom je veel schade en je red er misschien zelfs wel een leven mee. Tijdens het klussen, in de keuken of onderweg in de auto. Met een brandblusser gamma zorgt u ervoor dat u beginnende branden eenvoudig bestrijdt en erger voorkomt. Naast brandblussers verkopen ze ook een tochtstripcilinderslotrollator en camerabeveiligingajax alarmsysteem.

Brandblusser praxis

Wanneer u in uw huis een goede brandbeveiliging wilt dan is een brandblusser praxis aan te raden. Om een beginnende brand nog te kunnen blussen wilt u zo snel mogelijk bij een brandblusser kunnen. Bij praxis verkopen ze zowel online als in de filialen verschillende soorten brandblussers. Zo verkopen ze er schuim brandblusser, poederblussers en auto brandblussers. Een brandblusser praxis is verkrijgbaar met verschillende inhoud en afmetingen afhankelijk van waarvoor u de brandblusser nodig heeft. Bij praxis hebben ze verder ook een alarmsysteem voor ouderensleutelkluis en een elektrische gordijnrails

Brandblusser hornbach

Iedereen wil veiligheid want een ongeluk zit in een klein hoekje en vooral brand gaat liever iedereen uit de weg. Maar voorkomen lukt helaas niet altijd. U kunt uw huis daarom voorzien van een brandblusser maar ook voor in de auto kunt u terecht bij Hornbach. Hornbach heeft een groot assortiment brandblussers. In ieder huis is veiligheid een belangrijk punt zorg daarom voor een brandblusser Hornbach. U vind het ruime assortiment brandblussers van Hornbach zowel in de filialen van deze winkel als online op de website. Verder kan je hier ook een loeplampalarm installatiebeveiligingscamera en deurbel met camera kopen.

Brandblusser hema

De brandblusser hema heeft een inhoud van 1kg en is geschikt voor het blussen van een brand in de brandklasse A, B en C. Brandklasse A is geschikt voor vaste stoffen zoals papier, meubels, gordijnen, niet smeltende kunststoffen en hout. Brandklasse B is voor het blussen van brand van vloeibare stoffen zoals aceton, bezine, was, dieselolie, smeervetten en smeltende stoffen bij verhitting zoals kunststoffen en kaarsvet. Brandklasse C is voor het blussen van brand van gassen zoals LPG, aardgas, acetyleen, methaan, waterstof en propaan. De brandblusser Hema is online te koop. Ook kunt u bij hema terecht voor een rookmelder en een kierstandhouder.

Brandblussers karwei

Een brandblusser karwei vind u zeker in het assortiment van deze winkel. Ze verkopen er verschillende soorten, maten en inhoud brandblussers. Zo hebben ze schuim brandblussers, poederblussers en brandblussers voor auto en caravan. Bij Karwei kunt u zowel in filiaal als online terecht voor een brandblusser alleen is online het aanbod wel beperkt wan voor veel modellen kunt u alleen terecht in de winkel. De brandblussers van Karwei zijn te koop van een aantal soorten merken en hebben verschillende brandklasse. Naast deze artikelen heeft karwei ook een sticker camera bewaking.

Veelgestelde vragen over een Brandblussers

Wat voor brandblusser in huis

Voor de meeste branden in huis zijn poederblussers geschikt. Tijdens het blussen met een poederblusser kunt u het beste om effectief te kunnen blussen wat afstand nemen.

Waar brandblusser plaatsen in huis

Brandblussers kunt u het beste plaatsen daar waar het het beste uitkomt maar ze moeten wel gelijkmatig verspreid over de oppervlakte worden. Locaties die zijn aanbevolen nabij uitgangen van ruimtes, gangen, trappenhuizen en centrale toegangshallen. 

Wanneer brandblusser vervangen

Per brandblusser kan de maximale leeftijd verschillen, maar hoe dan ook mag een brandblusser nooit ouder zijn dan 20 jaar. 

Wat voor brandblusser in de auto

Een brandblusser auto met sproeischuim is het meeste geschikt om een auto brand te blussen. Het brengt in vergelijking met een poederblusser veel minder schade aan. 

Welke brandblusser voor elektrische apparaten

Een kooldioxideblusser (co2) is geschikt voor het blussen van zowel elektrische apparatuur als bij vlam in de pan.

Welke brandblusser op boot

Een 6l sproeischuimblusser is geschikt voor op de boot. Houd er rekening mee dat in de meeste gevallen het busstof van een schuimblusser na 5 jaar vervangen dient te worden. Een perfecte aanvulling op een boot is de CO blusser. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!