Het Beste Alarmsysteem voor ouderen & Senioren alarm test 2022

Dit is het beste alarmsysteem voor ouderen & Senioren Alarm (update november 2022)

Wat het beste alarmsysteem voor ouderen & senioren alarm is hangt af van diverse factoren. Allereerst moet duidelijk zijn of het alleen voor thuisgebruik is of dat het ook voor onderweg is. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen welke mensen er gewaarschuwd moeten worden indien het alarm wordt ingeschakeld. Zo is er keuze uit een compacte alarmknop voor thuis en in de tuin maar ook is er een compleet alarmsysteem voor ouderen. Ook zijn er senioren alarmen met GPS functie die uw locatie doorgeven. Deze systemen zijn voor mensen geschikt die veel onderweg en buitenshuis zijn. Vallen is bij ouderen de meest voorkomende oorzak van letsel door een ongeval. Met een alarmsysteem voor ouderen & senioren alarm kan erger worden voorkomen. Tenslotte is voorkomen beter dan genezen.

Onze eerste keuze

Senioren alarm horloge zonder abonnement

Alarm Horloge Ouderen

Sterke punt

Geen maandelijkse kosten en volledig gebruiksklaar geleverd. Voorzien van gps lokatie sos knop en met 24 maanden garantie.

Zwakke punt

Er zijn geen zwakke punten

Conclusie

Het nieuwe alarm horloge is een innovatieve manier om uw dierbaren in de gaten te houden. Door het Gps systeem, sos knop en de herinneringen applicatie is dit horloge een echt must have voor een senioren alarm.

de tweede keuze

Persoonlijk alarm met SOS paniekknop

Persoonlijk alarm met SOS paniekknop

Sterke punt

Gebruiksvriendelijk met een direct alarm naar de Familie. Geen maandelijkse kosten ondanks een alarmmelding naar een smartphone.

Zwakke punt

Op de locatie van dit product is Wifi nodig.

Conclusie

Het persoonlijk alarm met SOS-paniekknop is de perfecte manier om altijd op de hoogte te zijn van wat er gebeurt in het leven van uw dierbaren. Doordat er geen maandelijkse kosten zijn vallen de kosten erg mee.

Alarmsysteem voor ouderen

Een alarmsysteem voor ouderen is een uitkomst. Hiermee kunt u toch gewoon zelfstandig blijven maar u kunt wel hulp vragen voor bij u lastige situaties. Een alarmsysteem geeft ook meer zelfvertrouwen. Met een alarmsysteem voor ouderen hoeft u niet uren op hulp te wachten wanneer u die nodig heeft. Bijvoorbeeld na een val wanneer u niet meer zelfstandig kunt opstaan. Zonder een alarmsysteem kan het soms uren of zelfs dagen duren voordat er hulp is. 

Alarmsysteem ouderen thuiszorg

Voor ouderen die thuiszorg krijgen kan een alarmsysteem soms een uitkomst zijn. Een alarmsysteem kan er voor zorgen dat ouderen op een veilige manier langer thuis kunnen blijven wonen. Een persoonlijke alarmering kan door de ouderen zelf geactiveerd worden door een persoonsalarm in te schakelen bijvoorbeeld wanneer person plotseling onwel wordt of is gevallen. Een alarmsysteem ouderen thuiszorg kan ook uitgebreid worden met andere faciliteiten voor alarmering bij inbraak of brand. 

Alarmsysteem ouderen pols

Met een alarmsysteem ouderen pols bent u wanneer er behoeft aan is altijd in staat alarm te slaan. Sociale veiligheid is van groot belang vooral in gevallen wanneer u zichzelf niet meer volledig zelf kunt redden. Met een simpele klik op de knop op de pols zorgt u ervoor dat u direct in contact staat met een familielid of de mantelzorger. 

Alarmsysteem Voor Ouderen & Senioren Alarm Reviews top 5

1. Alarm Horloge Ouderen

Met het alarmhorloge voor ouderen kunt u met één enkele knop hulp inroepen. Wanneer u de noodoproepmodus indrukt, stuurt uw telefoon een waarschuwing naar alle contactpersonen.

Voordelen:

 • Geen maandelijkse kosten
 • Volledig gebruiksklaar
 • Inclusief gps lokatie
 • Sos Knop
 • Makkelijk in gebruik
 • 24 maanden garantie

Nadelen:

 • Geen nadelen

Conclusie:

Als u alarmhorloge voor ouderen ontvangt heeft kunt u er direct mee aan de slag. Met de meegeleverde applicatie, is op elke smartphone, of tablet te zien waar de drager van het horloge zich op 15 meter nauwkeurig bevind. Door de speciale SOS knop kan er op ieder moment contact gelegd worden met de contactpersonen. Met de gekoppelde applicatie kunt u herinneringen en afspraken instellen. Bijvoorbeeld op de tijdstippen wanneer er medicijnen ingenomen moeten worden

2. Persoonlijk alarm met SOS paniekknop 

Het persoonlijk alarm met SOS paniekknop is een redder in nood voor iedereen. Het kan overal worden opgehangen. Ouderen kunnen langer thuis blijven omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken dat ze alleen zijn, terwijl de kinderen de veiligheid van hun ouders in eigen hand nemen.

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit
 • Direct alarm naar familie
 • Geen maandelijkse vaste kosten
 • Ontvangen de alarmmelding op smartphone
 • Eén toets alarm

Nadelen:

 • Op de locatie van dit product is Wifi nodig

Conclusie:

Met één druk op de knop kunt u een noodbericht versturen om de aan u toegewezen persoon te laten weten dat er gevaar dreigt. Doordat er geen maandelijkse kosten worden berekend is dit persoonlijke alarm erg goedkoop. Het enige minpuntje is het nodig hebben van een wifi netwerk op lokatie.

3. Wuzzi Alert Pebbles

Het Wuzzi Alert mobiel alarm is zowel een binnen- als een buitenapparaat. Met één druk op de knop is er altijd hulp in de buurt door het ingebouwde GPS systeem weten ze je altijd te vinden.

Voordelen:

 • Voor binnen- en buitengebruik
 • Altijd bereik
 • Inclusief GPS
 • Eenvoudig in gebruik
 • Eenvoudig te beheren in Mijn Wuzz
 • Maandelijks opzegbaar

Nadelen:

 • €8,95 per maand
 • Oplaadtijd is ruim 2 uur

Conclusie:

Wuzzi Alert Pebbles is een geweldige manier om senioren, licht dementerende of mentaal gehandicapte mensen te helpen. Het product wordt geleverd in 4 verschillende kleuren. Het is ook gemakkelijk in gebruik laad hem gewoon om de paar dagen op met uw eigen oplaadstation (inbegrepen).

4. Draadloos mobiel alarm met Noodoproepknop

Ideaal voor ouderen, kinderen en zwangere vrouwen om op een snelle manier de hulp in te roepen die ze nodig hebben. Druk gewoon op deze knop wanneer zich een noodsituatie voordoet!

Voordelen:

 • Eenvoudige bediening
 • Lange reikwijdte
 • Lage batterij-indicator
 • Praktisch gebruik
 • Waterdichte zender
 • Laag stroomverbruik

Nadelen:

 • Geen verbinding met telefoon of wifi

Conclusie:

Dit draadloze mobiele alarm is van hoge kwaliteit en is zeer praktisch en makkelijk in gebruik. De zender is waterdicht en de ontvanger is zo gemaakt dat hij een laag stroom verbruik heeft. Meteen reikwijdte van 80 meter en een laag batterij indicatie is dit mobiele alarm zeer veilig om te gebruiken.

5. Val & Paniek knop

Dit is een combinatiehulpmiddel dat door ouderen kan worden gebruikt om hulp in te roepen en ook om hulpdiensten te waarschuwen wanneer zij vallen of andere hulp nodig hebben.

Voordelen:

 • Draadloze paniekknop
 • Val-sensor
 • Automatisch versturen alarmmelding
 • Waterdicht
 • Draadloze bereik van 90 meter

Nadelen:

 • Batterij van val detector snel leeg
 • 9,95 euro per maand bij meerdere gebruikers

Conclusie:

De val en paniek knop is zeer geschikt voor ouderen die ook veel vallen. Slimme sensoren in de hanger merken dit namelijk op. Uiteraard is het valalarm al even degelijk en waterdicht als de paniekknop. Een stootje of een druppeltje water deren deze sensoren dan ook niets. Het draadloze bereik van de knop is, afhankelijk van de lokatie, circa 90 meter.

Paniekknop ouderen

Een paniekknop ouderen is er in verschillende soorten. Ze zijn er als ketting voor om de nek, voor in de broekzak of om te dragen om de pols. Ok zijn er paniekknoppen met valdetectie. Ze versturen automatisch een signaal wanneer u valt. Wanneer de paniekknop wordt ingedrukt worden vooraf ingestelde contactpersonen automatisch gebeld. Dit kan familie zijn maar ook een vriend/vriendin of buur. Wanneer deze niet reageren wordt de alarmcentrale gebeld. 

Paniekknop ouderen

Senioren alarm

Een senioren alarm is in geval van nood uw persoonlijke hulp. Dit kan zijn als u zich plotseling niet goed voelt of na een val. Ook kan een senioren alarm worden gebruikt als u zich onveilig voelt. Een druk op de knop is voldoende om hulp te roepen. Met een senioren alarm kunt u zelf kiezen wie er gealarmeerd als de paniekknop wordt gebruikt en u kunt dit op elk moment ook weer wijzigen. 

Senioren alarm polsband

Wanneer u snel hulp wilt inschakelen omdat zich een of andere noodsituatie voordoet dan kan dit door middel van een senioren alarm polsband. Het is niet altijd mogelijk om de telefoon te pakken om de hulpdiensten in te schakelen. Zodra u hulp nodig heeft kunt u met een druk op de knop het alarm activeren via een senioren alarm armband. Afhankelijk van de uitvoering en de service die eraan gekoppeld is wordt er meteen hulp ingeschakeld of de alarmcentrale meld zich via een oproepsysteem. Het is ook mogelijk om een camera in te schakelen zodat hulpverleners kunnen zien wat er aan de hand is. 

Senioren alarm polsband

Senioren alarm horloge zonder abonnement

Waarschijnlijk kent u ze wel, het senioren alarm met abonnement. Misschien zit u daar nu net niet op te wachten en bent u op zoek naar een senioren alarm horloge zonder abonnement. Heeft u een apparaat aangeschaft en kunt u daarna voor het alarm ook nog eens maandelijks een bedrag per maand uitgeven. Zonde van uw geld als er ook een senioren alarm horloge zonder abonnement is. Het komt wel eens voor dat het basisabonnement gratis is maar dat u moet betalen voor een uitgebreid abonnent. Het is dus belangrijk om even goed op te letten voor de aanschaf. 

Senioren alarm met valdetectie

De belangrijkste oorzaak van ziekenhuisopname van senioren is een val in huis. Behalve het voorkomen van een val is om snel hulp in te schakelen na een val. Een senioren alarm met valdetectie kan in de eenvoudigste uitvoering bestaan uit een detectiemat die voor of in het bed kan worden neergelegd. Vooral nachtelijk toiletbezoek kan leiden tot valpartijen. 

Senioren alarm met valdetectie

Senioren alarm zonder abonnement

Met een senioren alarm zonder abonnement is het toch mogelijk om overal en altijd alarm te slaan. Dat geeft u een gevoel van onafhankelijkheid en onbezorgdheid. Een senioren alarm zonder abonnement is modern en van alle nodige functionaliteiten voorzien en heeft een noodoproepsysteem. Het werkt heel eenvoudig door slecht een druk op de knop krijgt u direct contact met een familielid, vriend)in), mantelzorger of andere bekende. 

Senioren alarm met simkaart

Er zijn verschillende senioren alarm met simkaart op de markt. U kunt zelf kiezen welke simkaart u gebruikt. Bij het gebruik van een senioren alarm met simkaart moet u er uiteraard wel op letten of u nog genoeg beltegoed heeft en of de simkaart nog geldig is. Tegenwoordig bestaan er gelukkig providers waar u online inzicht heeft in de hoogte van uw beltegoed. 

Senioren alarm armband gsm

Om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen is veiligheid een van de belangrijkste voorwaarden. Met een senioren alarm armband gsm kunt u met een druk op knop alarm slaan. Zo kan er onmiddelijk passende hulp komen bij een noodsituatie. 

Senioren alarm ketting

Naast veiligheid is er ook aandacht voor de vormgeving van een personenalarm. Een senioren alarm ketting die ook nog eens stijlvol is. Niemand hoeft zich meer te schamen om een senioren alarm te dragen. Een senioren alarm ketting is mooi en praktisch. Een senioren alarm zorgt ervoor dat mensen die alleen wonen of vaak alleen zijn zich veilig voelen. 

Senioren alarm ketting

Senioren alarm horloge

Een senioren alarm horloge zijn een vorm van personenalarmering die een thuiswonende persoon een veilig gevoel biedt. Met een senioren alarm horloge heeft u de mogelijkheid om bij een noodsituatie een melding te kunnen verzenden. Bij een noodsituatie zoals een valpartij kan door het indrukken van een rode knop op het horloge een melding geven. Een senioren alarm horloge is een zeer effectieve alarmknop voor ouderen. 

Senioren alarm horloge

Senioren alarm armband zonder abonnement

Om veilig zelfstandig te blijven wonen is een senioren alarm armband zonder abonnement een praktische oplossing. Met een druk op de knop wordt direct de zelfgekozen hulpverlener gealarmeerd en dit kan zijn bekenden, familieleden of de buren. Dit geeft een veilig gevoel wanneer u zich niet veilig voelt, bent gevallen of er een andere noodsituatie voor doet. Dit alles kan met een senioren alarm zonder abonnement. 

Senioren alarmknop

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een senioren alarmknop wordt na het indrukken van de alarmknop automatisch vooraf ingestelde contactpersonen gebeld. Dit kan familie zijn maar ook de buren of een vriend of vriendin. Wanneer deze personen niet reageren wordt de alarmcentrale gebeld. Door de GPS die is ingebouwd kan een hulpverlener of contactpersoon precies zien waar u op dat moment bent. 

Alarmknop voor ouderen

Een alarmknop voor ouderen laat u veilig thuis wonen. Een alarmknop voor ouderen is zeker niet alleen bedoeld om bij een valpartij of ongeluk hulp in te roepen. Er zijn allerlei situaties waarin een alarmknop voor ouderen goed van past komt. Zo vergroot u bijvoorbeeld de veiligheid. Doet u 's avonds altijd open als de deurbel met camera gaat? Hoort u 's nachts geluiden die u niet helemaal vertrouwt? Met een alarmknop voor ouderen maakt u contact met de meldkamer met een simpele druk op de knop. 

Alarmknop voor ouderen

Alarmknop ouderen zonder abonnement

Bent u bijvoorbeeld slecht ter been of heeft u andere lichamelijk klachten dan heeft u soms hulp nodig. Zeker wanneer u alleen thuis bent of alleen thuis woont is het een prettig gevoel dat u op ieder moment kan waarschuwen wanneer dit nodig mocht zijn. Een alarmknop ouderen zonder abonnement biedt uitkomst. Chek vooraf wel even goed of er echt geen abonnement voor nodig is want bij sommige alarmsystemen is de basis gratis maar als u van extra functies gebruik wilt maken dan is er wel een abonnement verreist. 


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!