Beste Tochtstrip test 2022

Dit zijn de beste tochtstrips van het moment (update september 2022)

Het huis kan flink afkoelen met de lage temperaturen en de straffe wind in de herfst en winter. Wilt u hier iets aan doen dan is het plaatsen van tochtstrips een goede keuze. Om in de woning de warmte vast te houden kan je het kiezen voor de beste tochtstrips van het moment. Zeker wanneer de ruimtes zijn verbonden met elkaar kan het zonder tochtstrips snel in huis afkoelen. Door het plaatsen van tochtstrips geniet u voor lage kosten van een comfortabele warmte. aluminium met rubber, of alleen uit rubber of kunststof. Tochtstrips worden gebruikt bij ramen en deuren voor het creëren van een tochtvrije situatie. Een goede tochtstrip zorgt voor een goede bescherming tegen zowel problemen als tocht en vocht. 

De 6 Beste tochtstrips

#1
Simple Fix Tochtstrip

 Simple Fix Tochtstrip

De Simple Fix tochtstrip kunt u eenvoudig onderaan de deur, rond het raam of voor de brievenbus plakken. De tochtband is gemaakt van hoogwaardig transparant siliconen materiaal. 

#2
Tochtband Zelfklevend

Tochtband Zelfklevend

De tochtband is voorzien van een kwalitatieve en sterke zelfklevende sticker. Bij het bevestigen van de tochtband op de deur, ben je dus zeker dat hij stevig blijft hangen. 

#3
Simple Fix Tochtstopper

 Simple Fix Tochtstopper

Zo zet je de kachel wat hoger, doe je de deuren dicht, maar toch lijkt het alsof de wind dwars door je muren heen waait. Niet getreurd, want wij hebben voor u de oplossing! De zelfklevende tochtstrip van Simple Fix is geschikt voor zowel deuren als ramen waardoor u u uw huis in een mum van tijd volledig tochtvrij gemaakt heeft!

#4
3m Tochtstrip

3M Tochtstrip

Deze handige tochtstrip blokkeert de koude lucht van buiten en houdt tegelijk het ontsnappen van warme lucht tegen. Zo worden deuren en ramen optimaal geïsoleerd en blijft het binnen heerlijk warm, wel zo fijn!

#5
AWEMOZ Tochtband

AWEMOZ Tochtband 

De tochtband is gemaakt van hoogwaardig foam materiaal, zodat het niet opvalt in de ruimte waar je de tochtband plaatst. De tochtband blokkeert de koude lucht van buiten wat zorgt voor lagere energiekosten.

#6
Rori Aanpasbare Tochtstopper

Rori Aanpasbare Tochtstopper

De tochtstrip met driedubbele afdichting houdt vervelende koude luchtstromen en insecten buiten. Dankzij de milieuvriendelijke siliconen is de strip bestendig tegen temperatuurschommelingen en daarnaast is het materiaal ook bijzonder geluidsisolerend.

Beste tochtstrip voordeur

Over het algemeen is de eerste toegang tot de hal de voordeur. Met de beste tochtstrip voordeur  zorg je ervoor dat je de tocht uit de hal houdt. Een tochtstip met een O-profiel biedt bij het sluiten de laagste weerstand. Een O-profiel tochtstip wordt ook wel een omega-profiel genoemd en is voorzien van een ronde luchtkamer die van alle profielen het beste samendrukbaar is. 

tochtstrip raam

De tijd van tocht is verleden tijd door het plaatsen van een tochtstrip raam. Met een tochtstrip raam komt er geen wind meer langs de ramen. Het plaatsen van een tochtstrip raam is eenvoudig en hierdoor is uw huis ook direct beter geïsoleerd. Een tochtstrip raam heeft doorgaans een gunstig effect op de leefomgeving. 

beste tochtstrip top 3 Review

1. Simple Fix Tochtstrip

We kennen het gevoel van tocht helaas allemaal. Je probeert van alles om de deze kou en tochtstromen je huis weer uit te krijgen. Zo zet je de kachel wat hoger, doe je de deuren dicht, maar toch lijkt het alsof de wind dwars door je muren heen waait. Niet getreurd, want wij hebben voor u de oplossing! De zelfklevende tochtstrip van Simple Fix is geschikt voor zowel deuren als ramen waardoor u u uw huis in een mum van tijd volledig tochtvrij gemaakt heeft!

Voordelen:

 • Hoogwaardig flexibel en duurzaam materiaal
 • Eenvoudig op maat te knippen
 • Zeer eenvoudige installatie
 • Geschikt voor iedere deur, raam of brievenbus
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Zelfklevend

Nadelen:

 • Geen

2. Tochtband Zelfklevende

Je kan met de tochtband zowel tochtspleten aan ramen als aan deuren dichten. Door zijn fijne vorm past hij zich aan aan elke design van je raam of deur.
De tochtband meet 5 meter, maar bestaat uit 2 parallelle strips. Hierdoor bedraagt de totale lengte eigenlijk 10meter. De individuele band is 9mm breed en is met zijn dikte van 6mm geschikt om een tochtspleet van 4-5 mm te dichten.

Voordelen:

 • Hoge kwaliteit
 • Makkelijk te monteren
 • Beschermstrip makkelijk te verwijderen
 • Plakt goed
 • Tegen geluid en isoleert goed

Nadelen:

 • Geen

3. Simple Fix Tochtstopper

De Simple Fix Tochtstrip kunt u eenvoudig onderaan de deur, rond het raam of voor de brievenbus plakken. De tochtband is gemaakt van hoogwaardig transparant siliconen materiaal. Wij hebben met het ontwikkelen gekozen om de tochtstrips kleurloos en transparant te houden, zodat het bijna niet opvalt in huis of op kantoor. Deze tochtwering heeft als bijkomend eigenschap dat het nare geuren en insecten buiten de deur houdt.

Voordelen:

 • Duurzaam materiaal
 • Eenvoudig op maat te knippen
 • Eenvoudige installatie
 • Geschikt voor iedere deur, raam of brievenbus
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Zelfklevend

Nadelen:

 • Geen

tochtstrip deur

Een tochtstrip deur zorgt voor minder tocht. Een tochtstrip deur kan in verschillende vormen worden toegepast. Wanneer je in de woonkamer of slaapkamer last hebt van tocht vanaf de gang of de overloop is het plaatsen van een tochtstrip deur een goede oplossing. Het plaatsen van een tochtstrip deur helpt bij het besparen van energie. U verliest uit de warme kamer geen warmte en hoeft hierdoor minder te stoken. Hierdoor krijgt u een fijner binnenklimaat, bespaart u geld en bent u milieubewust bezig. 

Beste tochtstrip buitendeur

De buitendeur is vaak een bron van tocht. U voorkomt vervelende tocht in huis door het plaatsen van de beste tochtstip buitendeur. Wanneer u last heeft van toch in huis is het verstandig hier zo snel mogelijk actie tegen te ondernemen. Toch kan er namelijk voor zorgen dat u ontzettend veel warmte in huis verliest. Een van de manieren om voor minder tocht te zorgen is het aanbrengen van de beste tochtstip buitendeur. 

tochtstrip onder deur

Een tochtstrip onder de deur is eenvoudig te monteren. Tochtstrippen onder deur zijn voorzien van een rubberen flap of een borstel. Als binnendeuren leiden naar ruimtes die niet worden verwarmd zoals de hal, overloop, keuken of logeerkamer is het zaak om ook deze tochtwerend te maken. Wanneer er een opening is aan de onderkant van een deur kan u een tochtstrip onder deur plaatsen. Hiervoor kunt u ook gebruik maken van een zelfklevende tochtband. Deze tochtband heeft een zelfklevende laag zodat u hem gemakkelijk plaatst op de juiste plek. 

tochtstrip schuifdeur

Zoekt u een tochtstrip schuifdeur dan is een opbouwprofiel met borsteldichting zeer geschikt. Deze tochtstrip is ideaal voor een schuifdeur en is speciaal ontworpen met een borstelstrip zodat de deur goed open en dicht kan blijven schuiven. De tochtstrip schuifdeur heeft een zelfklevend gedeelte waardoor het erg gemakkelijk is om aan te brengen. Wat nog een extra voordeel is van deze borstelafdichting is dat het geluidswerend is. Zo heeft u en minder last van tocht in huis maar ook van storende geluiden buitenshuis. 

Waar tochtstrip kopen

Wanner u al een tijdje op zoek bent naar een goede tochtstrip is het handig om te bedenken welke winkel u voor uw aankoop kiest. Er zijn ontzettend veel winkels waar u een tochtstrip kunt kopen. U heeft de keuze om een tochtstrip in een fysieke winkel te kopen maar online is het aanbod zeer groot. Vaak is het aanbod online veel meer dan in de winkel en heeft u meer keus. 

Tochtstrip action

Action is zeker een winkel waar u heeft kunt gaan voor het aanschaffen van een tochtstrip. Een tochtstip action is laag geprijsd waardoor u geld over kunt houden voor uw aankoop. Het assortiment tochtstrips is bij de action wel zeer beperkt en u heeft er niet veel keus. Bent u op zoek naar een specifieke tochtstrip dan zult u deze waarschijnlijk niet bij action vinden.  Naast deze Co2 meter verkopen ze ook een co2 metercilinderslotrollator en camerabeveiligingajax alarmsysteem.

Tochtstrip praxis

Heeft u het idee vaak op de tocht te zitten in huis dan is een tochtstrip praxis de ideale oplossing. Met een tochtstrip praxis houdt u de wind buiten en zit u er binnen warmpjes bij. Bij de Praxis bind u tochtstrips voor verschillende deuren. Zo verkopen ze er een dorpelstrip voor buitendraaiende of binnendraaiende deuren, die tegen de dorpel sluit. Ook kunt u er terecht voor een tochtstrip voor nieuwbouwdeuren die opendraaien naar buiten. Heeft u een schuifdeur, roldeur of draaideur dan kunt u gebruik maken van een handige borststrip die uw vloer netjes houdt door de borstelhaartjes. Bij praxis hebben ze verder ook een alarmsysteem voor ouderensleutelkluis en een elektrische gordijnrails

Tochtstrip gamma

Houd de tocht weg bij de ramen en deuren met een tochtstrip gamma. De gamma heeft verschillende soorten tochtwerende oplossingen. Het ruime aanbod van de gamma zorgt altijd voor een geschikte oplossing. Heeft u geen zin of tijd om naar een gamma winkel te gaan voor het kopen van een tochtstrip dan kunt u deze ook eenvoudig online bestellen. Verder kan je hier ook een loeplampalarm installatiebeveiligingscamera en deurbel met camera kopen.

Tochtstrip hornbach

Hornbach is ook een winkel waar u kunt kijken voor een tochtstrip. Ze verkopen hier een ruim assortiment tochtstrips. Een tochtstrip hornbach is van een goede kwaliteit en voor een volledig overzicht van alle soorten tochtstrips kunt u een kijkje nemen in een filiaal van deze winkel of online op de website. Ook kunt u er voor kiezen om online de tochtstrip die u wilt te reserveren en vervolgens af te halen in een gekozen filiaal. Toch liever een tochtstrip hornbach thuis laten bezorgen dan is ook dit zeker mogelijk. Ook kunt u bij hornbach terecht voor een rookmelder en een kierstandhouder.

tochtstrip hornbach

Tochtstrip karwei

Een tochtstrip karwei koop je eenvoudig in de winkel of makkelijk en snel online. Wil je liever de tochtstrip eerst in het echt zien zodat u weet of u de keuze maakt tussen een kunststof of een aluminium exemplaar dan kunt u langs gaan in een van de bouwmarkten. Hier kunt u de tochtstrippen zelf bekijken en kunt u eventueel advies vragen aan de medewerkers van de winkel. Naast deze artikelen heeft karwei ook een sticker camera bewaking.

tochtstrip karwei

Tochtstrip kruidvat

Een tochtstrip kruidvat zit helaas niet standaard in het assortiment. Zowel in de fysieke winkel als online is deze niet het gehele jaar verkrijgbaar. Het is wel mogelijk dat een tochtstrip kruidvat als tijdelijke actie in de folder komt te staan. Verstandig is om hiervoor de folder in de gaten te houden en zo af en toe even bij deze winkel naar binnen te lopen om te kijken of er een tochtstrip kruidvat in het assortiment te vinden is. 

Tochtstrip blokker

Wilt u een goede tochtstrip maar niet de hoofdprijs ervoor betalen dan is een tochtstrip blokker een goede keuze. Deze winkel heeft een ruim assortiment tochtstrips en u kunt er kiezen uit verschillende soorten. U kunt een tochtstrip blokker kopen voor een niet al te hoge prijs. Een tochtstrip blokker kunt u kopen in een filiaal van deze winkel of u kunt ervoor kiezen om hem online te bestellen en thuis laten bezorgen. Ook kan je voor andere beveiliging artikelen, slimme apparaten of hulpmiddelen terecht bij de Blokker zoals Philips hue spots en andere slimme lampjes en apparaten. Voor de Beste Koolmonoxide Melders voor u extra veiligheid bij een cv-ketel. Watermelders voor bij de wasmachine en of in badkamer en de Beste Vluchtladder voor op een kamer op een verdieping of zolder. Anti klim Strips voor op de poort of schutting in je achtertuin en een Blusdeken voor bij de frituurpan in de keuken samen met één van de Beste Brandblussers voor optimale veiligheid.

tochtstrip blokker

Veelgestelde vragen over een tochtstrip

Wat is de beste tochtstrip

Wat de beste tochtstrip is hangt van een aantal factoren af zoals waar wilt u deze gebruiken namelijk is het bedoeld voor een voordeur, achterdeur, binnendeur, schuifdeur of raam. 

Wat kost een tochtstrip

Een tochtstrip is al te koop vanaf een paar euro tot tientallen euro's. Het is afhankelijk van welk soort tochtstrip u wilt en voor welke soort deur of raam u deze wilt gaan gebruiken. 

Hoe tochtstrip plaatsen

Sluit de deur of het raam en houd de tochtstrip op zijn plaats. Vervolgens duwt u het rubberen deel zachtjes tegen het raam of de deur. Spijker de tochtstrip vast. 

Tochtstrip welk profiel

Door het plaatsen van een tochtstrip kunt u verschillende type deuren tochtvrij maken. Bij een schuifpui kunt u gebruik maken van een V-profiel met tochtband. Een opdekdeur maakt u tochtvrij met een E-profiel met tochtband en bij stompe deuren maakt u gebruik van een D, E of rechthoekig profiel met tochtband. 

Tochtstrip waar te koop

Een tochtstrip is te koop bij een aantal fysieke winkels waaronder bouwmarkten en een nog groter assortiment tochtstrips vind u bij veel online webwinkels waaronder Bol.com


Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!