Slimme Gordijnen

Slimme gordijnen zijn een interessant en leuk onderdeel van een slimme woning. Onder slimme gordijnen vallen onder andere elektrische gordijnrails en rolluiken. Met slimme gordijnen kunt u eenvoudig automatisch de gordijnen bedienen. Super handig om bij zons- op en ondergang de gordijnen te openen of te sluiten. Handig is ook dat als u op vakantie bent de gordijnen ook openen en sluiten. Er bestaat zelfs slimme gordijnen op een accu. Sommige systemen van slimme gordijnen zijn te bedienen via een smartphone of afstandsbediening. Nog een voordeel van slimme gordijnen is dat ze minder snel beschadigen en vies worden en zonder moeite hangen ze altijd perfect. 

Tips en Informatie over Slimme Gordijnen

Elektrische gordijnrails en gordijnen zijn comfortabel en handig. Gelukkig komen er steeds meer betaalbare elektrische gordijnrails en gordijnen op de markt. Het is ideaal voor bijvoorbeeld zware gordijnen of moeilijk bereikbare plekken.

Lees het artikel

Pagina   [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

slimme gordijnen

slimme gordijnrails

Een slimme gordijnrails werkt zeer eenvoudig. Misschien klinkt het wat ingewikkeld maar in principe is het gewoon een elektrische gordijnrail die op afstand te bedienen is. Elektrische gordijnrails is een andere benaming voor slimme gordijnrails. Slimme gordijnrails zijn ter vervanging van uw huidige gordijnrails. Er zit een motortje verwerkt in de slimme gordijnrails welke niet zichtbaar is. Met een druk op de knop (of via een tijdschema) gaat het motortje aan en kunt u de gordijnen automatisch sluiten of openen. 

slimme gordijnrails

slimme gordijnen google home

Slimme gordijnen kunt u automatiseren op tijd. Als u bijvoorbeeld nog meer slimme apparaten in huis heeft zoals bijvoorbeeld slimme lampen dan kunt u met Google Home de apparaten individueel instellen op een bepaald tijdstip. U kunt via de app de slimme gordijnen op een bepaalde tijd instellen en de verlichting automatisch aan laten gaan. Belangrijk is dat alle apparaten werken en gekoppeld zijn met het account die u gebruikt van Google Home.

Slimme Gordijnen Google Home

slimme gordijnen van ikea

Tegenwoordig zijn er ook slimme gordijnen van Ikea te koop. Na maanden van uitstel hebben ze nu dan toch de slimme gordijnen in de winkels liggen. De slimme gordijnen van Ikea werken op een batterij en bevat een draadloze antenne. Met een druk op de knop van een afstandsbediening kunt u de gordijnen dicht of open doen. Tevens is er een speciale Hub te koop zodat ze te verbinden zijn met een smartphone of slimme speaker. De gordijnen kunnen dan met stemcommando's of een app worden bediend. Standaard worden de slimme gordijnen van Ikea geleverd met een afstandsbediening en signaalversterker. De afstandsbediening heeft een magnetische plaat die op de muur geplakt of geschroefd kan worden zodat wanneer u het op andere plekken wilt bedoenen makkelijk kunt lostrekken. 

Slimme Gordijnen Van Ikea

slim gordijnsysteem slide

Met een slim gordijnsysteem Slide maakt u in no-time uw gordijnen superslim. Slide bevat alles om uw bestaande gordijnen in uw woning slim te maken. Het systeem werkt op vrijwel alle gangbare gordijnrails. Slim gordijnsysteem slide is eenvoudig te installeren zonder gereedschap op uw bestaande rails. In de meeste gevallen is een slim gordijnsysteem slide in een kwartiertje op te hangen. Met de mobiele Slide app kunt automatische routines instellen. Ook kunt u hem integeren met uw spraakassistent en smart home systeem. 

Slim Gordijnsysteem Slide

Beste Slimme gordijnen

Wat zijn de beste slimme gordijnen? Als u overweegt om slimme gordijnen te kopen is het goed om ervaringen van andere mensen te lezen. Met slimme gordijnen hoeft u de gordijnen nooit meer zelf open of dicht te doen maar wordt dit voor u geregeld. Uiteraard hebben alle slimme gordijnen als hoofdfunctie het automatisch openen en sluiten van de gordijnen/raamdecoratie. Uiteindelijk verschilt wat mogelijk is per type slimme gordijn. Wanneer u slimme gordijnen gaat aanschaffen wilt u ook wel graag de voordelen weten. Sommige dingen zijn leuk om te hebben maar uiteindelijk moet het op uw smart home ook daadwerkelijk een toevoeging zijn. 
Net als andere gordijnen bieden slimme gordijnen privacy. 
Via een app zijn slimme gordijnen te bedienen. U kunt routines instellen zodat op bepaalde tijden de gordijnen dicht of open gaan. 
U kunt de slimme gordijnen integreren met uw smart home door ze te koppelen aan andere slimme apparaten. 
Een ander voordeel van het op afstand bedienen van de gordijnen is dat er niemand in uw woning kan kijken als een persoon langs loopt. Ook wanneer u niet zeker weet of de gordijnen wel dicht zijn kunt u ze op afstand dicht doen. 
Wat de beste slimme gordijnen zijn voor uw situatie hangt af van uw persoonlijke wensen en voorkeuren en hoe u ze wilt gebruiken en koppelen aan andere slimme apparaten in uw huis. Er komen steeds meer mogelijkheden op het gebied van slimme gordijnen en er is er dus vast en zeker een die voldoet aan uw wensen. 

slimme gordijnen somfy

Om het leven in huis gemakkelijker en comfortabeler te maken zijn slimme gordijnen de eerste stap van domotica. Met de slimme gordijnen Somfy beschermt u uw privacy. Bij schemering gaan de gordijnen automatisch dicht. Somfy biedt een breed gamma slimme gordijnen en is de oplossing om het zonlicht nauwkeurig te filteren en uw privacy te beschermen. De gordijnmotor en rail van Somfy kunnen eenvoudig ge├»ntegreerd worden met alle soorten gordijnen. De motor is netjes achter het gordijn weggewerkt en zijn geschikt voor gordijnen die zowel links, rechts als middenin geopend kunnen worden. 

Slimme Gordijnen Somfy

slimme gordijnen apple

Wanneer u op zoek bent naar slimme gordijnen Apple dan is dat er zeker namelijk met Homekit. Met Homekit kunt u de gordijnen en andere raambekleding bedienen. Als de lampen automatisch aan en uit kunnen waarom dan ook niet de gordijnen. Heel veel mensen willen tegenwoordig graag hun (rol) gordijnen kunnen bedienen en dit kan ook eenvoudig via Siri. Slimme gordijnen Apple is een prima mogelijkheid en Apple legt een extra nadruk op uw privacy. 

slimme gordijnen luxaflex

Wilt u de gordijnen automatisch laten openen of sluiten dan is dit mogelijk met de slimme gordijnen Luxaflex. Er is een slimme oplossing voor bij Luxaflex namelijk PowerView Automation, dat is een kindvriendelijk en draadloos systeem waarmee u alle raambekleding kunt bedienen via Remot, Pebble of een app. Veel soorten raambekleding zijn geschikt hiervoor. Bovendien is PowerView Automation aan te sluiten op verschillende smart Home system zoals Apple homekit, Amazon Alexa en Google Assistant. Het automatisch bedienen van uw gordijnen is net als slimme verlichting een goede manier voor het weren van inbrekers als u van huis bent. 

Slimme Gordijnen Luxaflex

Bescherm jouw familie, bezittingen en huis!

Vergelijk Gratis vrijblijvende offertes van alarminstallateurs uit uw regio!