Menu
Zo bescherm je jezelf en je huis het beste tegen inbraak

Zo bescherm je jezelf en je huis het beste tegen inbraak

Je verwacht misschien niet dat er in jouw huis ingebroken wordt, maar toch kan dit gebeuren. Omdat er bij een inbraak waardevolle spullen meegenomen kunnen worden, wil je voorkomen dat jou dit overkomt. Helaas weten veel mensen niet hoe ze dit doen. Geldt dit ook voor jou? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe jij jezelf en je huis het beste beschermt tegen een inbraak.

Berg waardevolle spullen goed op

Dit lijkt misschien een open deur, maar je verkleint de kans op inbraak door waardevolle spullen goed op te bergen. Voordat iemand besluit om in te breken, kijkt de persoon eerst of er iets te halen valt. Wanneer er weinig tot geen waardevolle spullen zichtbaar zijn, besluit een inbreker misschien om jouw woning links te laten liggen. Heb je waardevolle spullen, zoals sieraden? Leg deze dan niet in het zicht neer, maar berg ze op in een kast of lade. Als je veel waardevolle spullen bezit, kun je ook overwegen een kluis te kopen en ze hierin op te bergen. Je bergt de spullen dan op achter slot en grendel, waardoor de kans kleiner is dat ze gestolen worden.

Beveilig jouw huis goed

Beveilig jouw huis goed

Heb je jouw waardevolle spullen zoveel mogelijk opgeborgen? Dan betekent dit niet per se dat een inbreker jouw woning links laat liggen. Als een inbreker in de gaten heeft dat je langere tijd van huis bent, wagen zij het er misschien toch op. Ze hebben dan namelijk relatief veel tijd om jouw woning te doorzoeken, waardoor de kans groot is dat ze alsnog op de waardevolle spullen stuiten. Wie de kans op een inbraak wil verkleinen, moet ervoor zorgen dat zijn huis goed beveiligd is.

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis kunt beveiligen. Het begint allemaal met goed hang- en sluitwerk. Beveilig ramen en deuren bij voorkeur met sloten die voorzien zijn van een keurmerk. Dergelijke sloten zijn lastiger te forceren, waardoor het een inbreker meer tijd kost om jouw woning binnen te dringen. Je kunt ook nog een stapje verder gaan en jouw woning voorzien van elektronische beveiliging. Hierbij kun je denken aan een alarmsysteem en/of camera’s. Wanneer een inbreker dergelijke beveiliging ziet, laat hij jouw woning mogelijk links liggen. Hij loopt dan immers meer risico om gepakt te worden.

Verzeker je tegen inbraak

Je kunt jouw woning nog zo goed beveiligen, een inbraak is nooit helemaal uit te sluiten. Als een inbreker weet dat er iets te halen valt, zal hij waarschijnlijk alles op alles zetten om zijn doel te bereiken. Om te voorkomen dat je zelf opdraait voor de kosten die een inbraak met zich meebrengt, kun jij je verzekeren. Dit doe je niet met een woonlastenverzekering, maar met een inboedel- en opstalverzekering. Met laatstgenoemde verzekering ben je verzekerd voor schade aan jouw woning die door inbraak ontstaat.

Naast een woning zelf kun je ook jouw inboedel verzekeren tegen inbraak. Neemt een inbreker bijvoorbeeld laptops, schilderijen, gereedschappen en/of andere diefstalgevoelige inboedel mee? Dan kun je een claim indienen bij jouw verzekeraar als je een inboedelverzekering hebt. Ook diefstal van sieraden en horloges vallen – vaak tot een bepaald bedrag – binnen de dekking van deze verzekering.

Leave a Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.