Menu
Waarom kunststof kozijnen ook bijdragen aan de beveiliging van je huis

Waarom kunststof kozijnen ook bijdragen aan de beveiliging van je huis

Inbrekers komen graag binnen via deuren en ramen. Wanneer deze zwakke plekken van je huis niet goed beveiligd zijn, wordt jouw woning een aantrekkelijk doelwit. Een inbreker kan al binnen 30 seconden binnen zijn. Hoe langer het duurt om binnen te komen, hoe groter de kans dat de inbreker eieren voor zijn geld kiest. Je verwacht de link tussen kunststof kozijnen en een veilig huis misschien niet direct, maar kunststof kozijnen plaatsen helpt wel degelijk mee om je huis veiliger te maken!

Waarom is het veiliger om kunststof kozijnen te plaatsen?

Om ongewenst binnen te komen bij houten kozijnen wordt vaak gebruikgemaakt van een koevoet. Dit werkt niet zo bij kunststof kozijnen. Het openbreken van een kunststof kozijn is net zo lastig als het openbreken van een stalen of aluminium kozijn. Dat komt door het oersterke binnenwerk en de naadloze aansluiting. Doordat het kozijn naadloos aansluit op de muur, is er geen plek voor een koevoet om grip te krijgen. En de hardstalen kern maakt forceren haast onmogelijk!

Daarnaast worden kunststof kozijnen vaak voorzien van kwalitatief hang- en sluitwerk en vergrendeling op meerdere punten, wat een extra barrière voor inbrekers vormt. Hierbij kun je kijken naar het keurmerk. Een specialist als Jansmaburdaard.nl zal enkel met gekwalificeerde materialen werken die van een keurmerk voorzien zijn. Het SKG-keurmerk bijvoorbeeld wordt alleen gegeven aan sloten die getest zijn op inbraak. Het aantal sterren geeft aan hoe lang het duurt om het slot ongewenst open te krijgen. Hoe meer sterren het hang- en sluitwerk gekregen heeft, hoe beter het bestand is tegen inbraak. Eén van de eisen voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen is het hebben van gecertificeerd hang- en sluitwerk.

Ook het glas dat in de kozijnen geplaatst wordt, draagt bij aan de veiligheid. Enkelglas is gemakkelijker in te slaan dan dubbelglas of triple glas. Denk daarnaast aan rolluiken om inbrekers nog meer af te schrikken!

De andere aantrekkelijke voordelen van kunststof kozijnen

De andere aantrekkelijke voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen plaatsen helpt niet alleen je huis beter te beveiligen, je profiteert van nog meer voordelen:

  • Een lange levensduur
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Hoge isolatiewaarde (warmte en geluid)
  • Minimaal onderhoud: geen schilderwerk meer
  • Leverbaar in nagenoeg alle kleuren en profielen, zelfs met een nauwelijks van echt te onderscheiden houtlook
  • Milieuvriendelijk en recyclebaar
  • Brandvertragend

Verdiep je dus zeker eens in de mogelijkheden van kunststof kozijnen als je op het punt staat om je kozijnen te vervangen of als je je woning graag inbraakproof wilt maken!

Leave a Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.